Victoria och Daniel hyllas likt idoler i Kina

Victoria och Daniel hyllas likt idoler i Kina
Annons

Vem är det alla fotar? En filmstjärna? En känd sångerska? Nej, det är ju Victoria! Här i Kina hyllas kronprinsessan och hennes prins Daniel likt idoler.

Kronprinsessparets andra dag i Kina började både roligt och omtumlande. Under ett besök på vackra Sommarpalatset i Peking, det vackra och storstilade palatset som ju ursprungligen byggdes under Jindynastin runt år 1200 och under Qingdynastin, 1644-1911, utvecklades till en lyxig park där kejsarfamiljerna kunde spendera somrarna, behandlades kronprinsessan Victoria och hennes Daniel som världstjärnor.

Annons

Omåttligt populära

De svenska kungligheterna tycks vara omåttligt popukära här i Kina och hundratals människor samlades runt dem för att få en skymt av de förälskade blåblodiga paret. Då och då var det nästan som om de omringade dem samtidigt som de hojtade högt och tog bilder med sina små kameror.

Proffsiga Victoria

Proffsiga Victoria, som alltid kan ”hålla masken”, tycktes nästan förlägen och lutade sitt ansikte mot Daniels bröst, som om hon fnittrade till av all uppståndelse.
– Oj, det här var en ny upplevelse, konstaterade hon med ett skratt innan hon och Daniel lämnade folkmassan för att gå vidare på egen hand.

Svidade om

Precis som under besöket på kinesiska muren hade kronprinsessan sin kamera nära till hans och fotade allt hon kom åt. Hon började dagen, precis som söndagen, ledigt klädd i byxor och lågskor, men bara timmar senare svidade hon om – först en gång och sedan en gång till. Anledningen till klädbytet var att en ny programpunkt stod på schemat: att inviga modeutställningen Swedish Fashion, en levande show bestående av dans och kläder.

Svenska designers

Plaggen är skapade av flera kända svenska designers (Noomi Rapaces favorit Lovisa Burfitt till exempel) som där och då visade att mode faktiskt inte bara är kläder utan också konst. Victoria, som ju med hjälp av sin stylist, verkligen utvecklat sin stil det senaste året, tycktes intresserad och impronerad av det hon såg. Men imponerade mest – det gjorde självklart hon själv.

Shopping

Iklädd en svart klänning med läckert draperade rynkeffekter, höga svarta klackar, kuvertväska med nitar och ett stort örhänge i ena örat var hon strålande vacker. Efter invigningen av utställningen bar det av raka vägen mot shoppingkvarteret ”The Village” för att möta representanter för den Svenska Handelskammaren för att informera sig om svenska företags olika verksamheter i Kina.

Mottagning

Lika snygg var hon också ett kort tag därefter då kvällen fortsatte med såväl ett klädbyte (denna gång till en mörkgrön klänning) och en mottagning på den svenska ambassaden för personer som på olika sätt representerar framtidens starka relationer mellan det kinesiska och det svenska samhället. Imorgon flyger kronprinsessparet vidare mot Shanghai för att under onsdagen och torsdagen representera Sverige och närvara vid EXPO 2010.

Av: Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Victoria och Daniel hyllas likt idoler i Kina”

 1. Monica skriver: 11 oktober, 2010

  Och all denna uppståndelse tack var kronprinsessans fantastiska stylist!


 2. Carro skriver: 11 oktober, 2010

  haahahahahaha vilket orhange. Fruktansvart. Klanningen och vaskan var val ok i sig. Vem ar stylisten? Hon borde avskedas direkt. Undrar om hon sover i den frisyren. Det eller hastsvans verkar ju vara det anda dom klarar av dar.


 3. BER skriver: 11 oktober, 2010

  Vilket par! Kronprinsessan är snygg som en filmstjärna.


 4. ISABELLA skriver: 11 oktober, 2010

  Vet inte vad de hyllas för – för att vara svenska eller för att hon enbart hade ett öra med örhänge? Vem vet???
  SD får skriva vad de vill men jag tror inte deras uppträdande väcker någon sensation i Kina.


 5. Ines skriver: 11 oktober, 2010

  Konstigt örhänge…


 6. Maja Larsson skriver: 11 oktober, 2010

  Vad ska kronprinseeparet i Kina och göra och inviga ytterligare en gång den svenska paviljongen vid världsutställningen. Pappa kungen var där i maj med bla Företagarna och regeringsmedlemmar och invigde svenska paviljongen på världsutställningen. Det hela låter som en dåligt orsak till semester för Victoria och Daniel och så skall det låta som om de jobbar. Genomskinligt


 7. Riddaren av Öfre Runby skriver: 12 oktober, 2010

  Detta är rent löjligt skitsnack !

  I kina, japan o.s.v, fotograferar alla som har en kamera alla människor. Det är rena sjukdomen. När jag gick omkring där, ville många ha en bild avmig för jag är så stor.
  Tar man själv upp en kamera, så nog har man tio linslusar ( kineser) framför objektivet. Så märkvärdigare än så här är det inte !


 8. Lollo skriver: 12 oktober, 2010

  inte min smak, jag tycker ändå att et är kul att hon vågar.
  men kan det vara så att detta är en klänning av svensk design? Och det är ju vad flera av SD läsare har önskat.


 9. Gneta skriver: 12 oktober, 2010

  7. Nja, helt och hållet skitsnack är det nog inte.. fick rapporter från vänner i Kina, och dom kunde bekräfta vad tidningen skriver.

  Att man åker till Kina “igen” kanske inte är så konstigt. Kina är en varldens största marknader och svenska företag vill göra allt för att synas där


 10. Anita Kuusela skriver: 12 oktober, 2010

  Vilket mottagande dem får, så populära som dem är var än dem kommer. Ett stor eloge skall dem ha för sitt jobb.


 11. Pia skriver: 12 oktober, 2010

  Även en bra stylist måste ha ett “råämne” att styla. Hon har suveränt tagit fram Victorias medfödda möjligheter och med ett strålande resultat, men vem skulle kunna göra en stjärna av, låt oss säga, Marit Paulsen?Ja, jag vet att hon är 60+.
  Kungen i all ära, men nog märks V & D på ett helt annat sätt, så kan vi väl unna dem några semestertimmar då och då, vid sidan av protokollet.


 12. Birgitta Jonsson skriver: 12 oktober, 2010

  Det är väl inte svårt att vara vacker, när man har obegränsade resurser!


 13. Christian skriver: 12 oktober, 2010

  Vilket gnäll det är här, patetiskt!
  De gör ett kanonjobb med att marknadsföra Sverige, med eller utan örhänge, fel kjol osv! Ilandsproblematik!

  Christian


 14. Forestlady skriver: 12 oktober, 2010

  13. Christian:
  Äntligen en vettig kommentar. Tack för den!
  Ordet var ilandsproblematik sa Bill, ilandsproblematik var ordet sa Bull.


 15. Maggan skriver: 12 oktober, 2010

  Ja nu får ni verkligen skärpa er! Victoria o Daniel gör ett kanon jobb och är de bästa representanter vi kan få tag i från vårt lilla land. Victoria är så otroligt snygg i sig själv och med sin staylists hjälp har det blivit fullkomligt.


 16. Anna skriver: 12 oktober, 2010

  Det är ju bara att tacka och buga för att vi har proffs som gör ett fantastiskt jobb med att marknadsföra Sverige. Stylist i all ära men det krävs en stark personlighet för att göra kläderna rättvisa.


 17. Birgit Funk ÖzkayTurkbiggan skriver: 12 oktober, 2010

  Undrar vem som stylar prins Daniel? Varför ska han se ut som stureplansbratsen?


 18. Anita W skriver: 12 oktober, 2010

  Flera här på bloggen har vettiga kommentarer. Jag håller till fullo med att Victoria och Daniel gör ett fantastiskt jobb och ger massor med reklam för Sverige. Säg mig vilken president skulle ge samma reklam???? Och ni tror väl inte i er enfald att en president är gratis? Tack för vårt fina kungahus som många andra länder är avundsjuka över att vi har. De är värda varenda extra ledig dag de kan få i annars späckat schema.


 19. A-B skriver: 13 oktober, 2010

  I svenska lokaltidningar kan man läsa om svenska företag och organisationer som just nu är i Kina. Det svenska kungahuset representation utomlands är till hjälp för att synliggöra Sverige, svenska företag, svenska organisationer samt att lyfta områden, frågor och problem (som exv. medicin och hälsa) som det är viktigt att samarbeta kring, mellan länder, mellan regioner osv. Det svenska kungahuset gör en viktig och bra insats inom detta.


 20. Dorthe skriver: 13 oktober, 2010

  Utraditionelt og flot at anvende én ørering, så bliver det faktisk
  ligesom unikt kunst – udover at være smykker.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar