Victoria och Daniel mötte konstnärer och arkitekter

Victoria och Daniel mötte konstnärer och arkitekter
Annons

Kronprinsessan-Victoria-ao

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte under helgen också Umeå Konst Campus och Umeå school of architecture.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel var under helgen på besök på Umeå Konst Campus, vid Umeå Universitet där hon fick chansen att tala lite med studenterna och deras lärare.

Annons

victoria-ao

Felicia Frostvinge (4 år) fanns på plats med sin familj och den lilla flickan lämnade över en vacker bukett tulpaner till kronprinsessan Victoria som synes på bilden nedan.

victoria-1-ao

Kronprinsessparet – har som vi tidigare berättat – besökt Umeå med anledning av invigningen av Europas kulturhuvudstad 2014 UMEÅ.

victoria-ao

Kronprinsessan Victoria ses under sitt tal vid den officiella invigningsceremoni Burning snow. Hon sa bland annat:

Annons

– Kulturen är den väv som binder vårt samhälle samman. Som binder dåtid vid nutid vid framtid. Vi står inför ett nytt Kulturhuvudstadsår. I Björkarnas stad väntar åtta årstider. Här känner vi Västerbottens själ med snö och is, med värme och passion. Ta chansen att ta del av och vara en del, av den kreativitet och samhörighet som kulturen erbjuder.

victoria-2-ao

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Victoria och Daniel mötte konstnärer och arkitekter”

 1. konsttanten skriver: 3 februari, 2014

  Så talar och uppträder en som kan sitt yrke till hundra procent! Vår
  Victoria är en unik person, och har haft turen att även få en unik man.


 2. Pia skriver: 3 februari, 2014

  1 "konsttanten" Exakt! Så ser en engagerad och intresserad besökare ut. Jag upphör aldrig att vara tacksam för att just Victoria blev tronarvinge. Hennes ovanligt goda omdöme fick henne också att känna när hon träffat "den rätte", både för henne själv och landet. Länge leve V, D & E.


 3. Hanna skriver: 3 februari, 2014

  Instämmer 100% med ovanstående kommentatorer.
  Man blir alltid så glad när man ser och lyssnar på henne!
  Så skönt att vi slipper ha någon gammal avdankad stadsminister som statschef under ett par år och sen vidare med nästa.


 4. Pboo skriver: 3 februari, 2014

  Bra del av tal och härliga bilder. Hoppas SVT var där och filmade inför Kungaåret 2014 och självfallet för ett program som innefattar ‘hela’ Kulturhuvudstad-året i Umeå – björkarnas stad! Ingen direkt vintermänniska, men när man ser sådan här härlig snö o is – då sätter längtan in – tillsammans med härliga minnen från norraste Norrland o sommarvandringar i fjällen o kaffe o ‘andaktsstund’ i kåta med trolltrumma – inre frid o eftertanke!


 5. Picaboo skriver: 3 februari, 2014

  #4 Pboo
  Jag hoppas att det inte är den samiska trumman som du benämner "trolltrumma"
  Den samiska trumman har aldrig varit någon trolltrumma. Det är något som svenska präster hittade på när de skulle kristna samerna.

  Jag hoppas att SVT kommer att följa Umeå kulturhuvudstad under året, ser fram emot det.


 6. ATL skriver: 3 februari, 2014

  Handelsministern var intervjuad i Expressen och uttryckte stor beundran for kronprinsessan och prinsen och namnde hur val palasta och forberedda de var och att de deltog i diskussioner. Bada, i mitt tycke, ar mer an A OK.
  Kronprinsessan har ett fantastikt uttycksfullt ansike – see forsta photo have henne in one of the blogs (sorry). She has gravitas.


 7. HelenaKungligawebben skriver: 3 februari, 2014

  6.
  Vi är sekert många som deltar i diskussion i vårt arbete och det varje dag. Det är väl det minsta man kan göra att man förbereder sig genom att läser vad deras assistenter bär framför dem före resan.


 8. Pia skriver: 4 februari, 2014

  7 "Helena" Jag håller med dig så tillvida att alla bör vara pålästa. Däremot kan vi väl konstatera att V & D visar ett genuint intresse och entusiasm inför sina möten, som kungaparet, i synnerhet kungen, sällan visar. (Vänlighet och humor präglar också V & D. Något man inte kan säga att kungen är särskilt generös med.)


 9. Sthlm skriver: 4 februari, 2014

  Victoria är absolut inte unik i sin yrkesroll, men hon sköter sitt jobb som alla borde göra. Bra om hon har börjat jobba på riktigt.


 10. Pboo skriver: 4 februari, 2014

  #5 Picaboo

  Det får du ta upp med samer – har använt det ord som de själva använde personligen. Kanske använder vissa samer detta ord när de talar med icke samer? Vad vet jag. De flesta föremål brukar ha flera namn, och självklart har trumman olika namn beroende på ort, tid osv. En form av ceremoni- eller shaman- eller kanske hellre nåjdtrumman eller något annat namn. Om du tog illa vid dig – så igen – jag använde det ord de samer jag träffade själva nyttjade! Vad kallar du själv den (som sam el. om du är icke sam)? Det glömde nu nämligen att skriva!


 11. kungenslillapiga skriver: 5 februari, 2014

  #8,

  CG var både öppen, glad och bjöd på sig själv som kronprins och nytillträdd kung. Gjorde flera riktigt bra intervjuer där han gav vettiga och genomtänkta svar. Alltså inte helt olik hur Victoria är idag.


Annons

Laddar