Victoria och Daniel på plats i kärlekens stad

Victoria och Daniel på plats i kärlekens stad
Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Paris.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Paris.
Kronprinsessparet strålade av lycka.
Kronprinsessparet strålade av lycka.

Nu är kronprinsessan Victoria och prins Daniel på plats i kärlekens stad – Paris. En dag är redan avklarad och nu väntar yttreligare tre – fyllda av uppdrag, upplevelser och möten. Svensk Damtidnings team finns på plats för att följa dem.

Annons

Igår var det så äntligen dags för det kronprinsessparet väntat på så länge – att äntligen få börja jobba ihop på riktigt. Och vart passar det bättre att kicka igång sin gemensamma arbetshöst än i kärlekens stad – Paris.

Historiska platser

Här, i Frankrike, bland mängder av historiska platser och byggnader, är Victoria och Daniel på plats för att representera Sverige under ett fyra dagar långt besök, och faktiskt är besöket kronprinsessparets första officiella utlandsbesök – någonsin.
– Självklart är det speciellt för Victoria och Daniel, berättar hovets Ulrika Näsholm för Svensk Damtidning.

Victoria-Daniel-2Bernadotte-jubileum

Annons

Kronprinsessparet besöker Frankrike främst med anledning av Bernadotte-jubileet. Under sin resa besöker de ett antal platser med anknytning till Jean Baptiste Bernadotte och hans fru Désirée Clary (Karl XIV Johan och Drottning Desideria) – Paris, Sceaux, Savigny le Temple samt Pau. På söndagskvällen satte det späckade schemat igång – och det gjorde det med råge.

Handskakningar

Daniel fick, en gång för alla, verkligen känna på hur det är att vara prins. Svenska Institutet i Paris hade nämligen bjudit in 250 gäster för en exklusiv mottagning – och alla dessa 250 ville givetvis hälsa på, och skaka hand, med kronprinsessparet. Det blev några handskak med andra ord. Därefter gick kronprinsessan och prinsen ut på innergården för att möta pressen.

Daniel-Victoria-3Hand i hand

Annons

Fotografernas blixtrar smattrade i mörkret och Victoria och Daniel tog varandra i hand och log stort. Därefter blev det tal av Svenska Institutets vd och ambassadör Gunnar Lund innan det bar av ut på Paris gator där man åt på restaurang med ett litet privat sällskap. Och idag fortsätter Victoria och Daniels Frankrike-äventyr…

Och så här ser veckans späckade schema ut för Victoria och Daniel:

Kronprinsessan var färgmatchad från topp till tå.
Kronprinsessan var färgmatchad från topp till tå.

Måndagen den 27 september:

Mottagning hos borgmästaren i Sceaux – vigselbevis mellan Jean Baptiste Bernadotte och Désirée Clary visas. Besök hos chokladtillverkaren Patrick Roger Tur i häst och vagn. Middag i Paris, anordnat av kulturministeriet.

Tisdag den 28 september:

Flyg till Pau. Besök på Musée Bernadotte – utställning av Susanna Hesselberg. Besök hos borgmästaren och välkomstdrink. Flyg tillbaka till Paris. På kvällen besök i Elyséepalatset med president Nicolas Sarkozy och Carla Bruni Sarkozy Middag slutligen på svenska residenset.

Annons

Onsdag den 29 september:

Näringslivsfrukost i residenset. Besök på en skola för utsatta barn. På kvällen hemresa igen till Sverige.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Vi återkommer givetvis med fler reportage från kronprinsessparets besök i Frankrike här på svenskdam.se.
Glöm inte heller att köpa det nya numret av Svensk Damtidning där vi skriver med om deras resa.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

65 kommentarer till “Victoria och Daniel på plats i kärlekens stad”

 1. allegra skriver: 27 september, 2010

  Det blir succé för Victoria och Daniel. Vilket par!
  Det strålar om dem lika starkt som på bröllopsdagen.


 2. Kari G skriver: 27 september, 2010

  Vakkert par! 🙂


 3. Louise N skriver: 27 september, 2010

  De är så fina tillsammans – KUL att de vågar visa känslor o tex hålla varandras händer 🙂 SNYGG Victoria vart dessutom!


 4. Milan skriver: 27 september, 2010

  Fina och glada bilder av Kronprinsessparet…underbart ! 😀


 5. BEN skriver: 27 september, 2010

  Vilket kronprinsesspar Sverige har fått! Allt annat än succé är nonsens. Det spelar nog ingen roll om de är i Paris, Kina eller i någon liten by här hemma; De kommer att vara välkomna överallt.


 6. Maria skriver: 27 september, 2010

  Härliga och kära,ett vackert kronprinspar


 7. Gittan skriver: 27 september, 2010

  Det känns härligt att få se Victoria tillsammans med Daniel i sådana här sammanhang efter alla hennes “ensam uppträdanden” under åren… Tänk vad underbart de måste vara för dem att efter alla år äntligen få resa tillsammans och representera…Och det går ju GALANT !
  Det här gör gott för landet.. 😀


 8. Maria von Asindia. skriver: 27 september, 2010

  Skönt att konstatera att Daniel kan hänga med!

  Skall bli intressant att se vilket betyg paret får i internationell press.

  Eller gäller det den obligatoriska diplomatiskt påtvingade kvarten som världens ledande presidenter, Måste ställa upp på.

  BUSCH sa ungefär: . Nu har vi druckit upp, tack för besöket. Nu måste vi se till att något av värde blir gjort !


 9. CARIN skriver: 27 september, 2010

  SÅ SNYGGA OCH FÖRÄLSKADE DOM ÄR!


 10. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 27 september, 2010

  Jadå,Bush hade sina poäng!Han har humor.


 11. Midnattsol skriver: 27 september, 2010

  Jag vill inte vara en glädjedödare,då jag gillar både Victoria och Daniel. Visst är det härligt att de fick varann till slut, de är ett vackert par och bla bla bla..
  MEN; blir det inte lite tramsigt med allt klängande, hålla hand osv precis hela tiden. Ja, vi vet att de älskar varann, men de är över 30 år båda två och behöver därför inte uppträda som två nyförälskade fjortisar. Särskilt inte då de är ute och representerar. Som de kungligheter de är, så förväntar man sig att de uppträder med lite mer värdighet än såhär. Jag kan få skit för detta, men jag tycker det blir lite tramsigt. Kärlek är vackert, men man behöver inte överdriva så det blir fånigt..


 12. Anna skriver: 27 september, 2010

  Jag håller med Midnattsol #11,

  Jag gillar också Victoria och Daniel, men har ända sedan förlovningen tyckt att det blir lite för mycket klängande, pussande och handhållande. Som du säger, de är en bra bit över 30 båda två och dessutom officiella representanter för Sverige. Lite mer värdighet skulle inte skada – de kan ju visa sin kärlek privat, och uppträda lite mer återhållsamt offentligt.


 13. Elvira M skriver: 27 september, 2010

  Finns det något lag, att man inte kan visa sina känslor offentlig om man är över trettio? Jag tycker att vi har sett tillräkligt stela och kalla officiella representanter, det är härligt att se riktiga människor i stället. Och det finns ju ingenting att klaga över deras beteende i allmänhet.


 14. Tine K skriver: 27 september, 2010

  Forelskelse har ingen alder ! Og det er bare såå skønt, at
  se den glæde de sammen udstråler i deres første store
  “opgave” for Sverige.
  Men vi er måske mere vant til, at der vises følelser i vores
  kongehus? Det har Margrethe i hvert fald altid gjort overfor
  Henrik også offentligt.


 15. Maria skriver: 27 september, 2010

  Klänger på varandra????De tar i varandra och vad gör det?Det ger ju bara positiva vibbar,kärlek…..Vi har ett kungapar som aldrig visat någon som helst ömhet för varandra officiellt och hur roligt är det????!!!Andra kungliga i Europa gör det och det är bara trevligt.Om Victoria och Daniel tar i varandra,håller varandra i hand osv är väl bara mysigt.Jag kan garantera att de inte KLÄNGER på varandra eller vet var gränsen går.Alltid ska ni gnällspikar hitta något fel 🙂


 16. signe skriver: 27 september, 2010

  “11” Midnattsol
  Håller inte med dig !!!! Det är inte fel att visa känslor för det mesta håller de ju varandra i handen och tar lite på varandra men skulle de hångla är det väl inte så passande. Att vara nyförälkad har inget med ålder att göra. De har ju fått hålla inne sina känslor så många år så jag tycker det är så fint att de vågar visa omvärlden hur kära de är. Det är verkligen ett mycket härligt par och och de kommer att göra mycket gott för Sverige. Hoppas alla gnällspikar som dömde ut Daniel tidigare har ändrat sig. Daniel som är en sån reko kille är det bästa som hänt Victoria. Kungen och Silvia kan vara mycket stolta över svärsonen.
  Jag hoppas vi snart får ett besked om att storken är på väg………….ser hon inte lite grav.svullen ut i ansiktet??


 17. Lydia skriver: 27 september, 2010

  #11 Midnattsol!

  Håller med dig och vilken kör att de är succé osv. vet vi det än? Daniel ser som vanligt stel och orörlig ut. Att de hela tiden “måste” ta på varandra och visa världen sin kärlek spär ju också på ryktet att de verkligen fick kämpa för sitt äkenskap.Tycker inte det är passande uppförande, de runt omkring kan känna att de inte får den uppmärksamhet de förväntar sig.


 18. nina skriver: 27 september, 2010

  Nej håller också med om att många andra kungligheter blir för stela när dom representerar. Man kan väl inte bli för kär? Tror bara det är avundsjuka människor som säger så.
  Jag tror jag tar åter mina graviditetsspekulationer – hon ser definitivt inte gravid ut, men hon ser härlig och glad ut och det är skönt att få se. Äntligen ser man dom tilsammans!


 19. Helena M A skriver: 27 september, 2010

  -Gissar på att Victoria är gravid nu…! Tycker nämligen hon ser lite lätt fysiskt ‘påverkad’ ut men ändå väldigt glad och lycklig…. *L*


 20. signe skriver: 27 september, 2010

  “17” Lydia
  Daniel har ju gjort succe hittils där han deltagit med sin närvaro. Visserligen har han inte varit med så länge än men han är ju omtyckt och får mycket bra kritik. Det är väl skönt att den gamla hovettiketten har försvunnit där alla va så strikta och stela och de såg verkligen inte glada ut och spec. barnen fick ju tidigt lära sig att stå fint och det är inte naturligt att barn ska stå som statyer.Kolla hur naturliga de danska små busungarna spexar framför kameran. Den nya unga generationen bland Europas kungligheter håller ju i varandra och visar sin kärlek. Danne och Vickan fortsätt bara och håll varandra i händerna……………….


 21. Anita Kuusela skriver: 27 september, 2010

  Ett mer repsentativt par får man leta efter, och så proffesionella som dem är. Tycker att dem är en bra förebild för Sverige, det skall vi vara rädda om i dessa tider. Håller tummarna för dem.


 22. BEN skriver: 27 september, 2010

  ## 11 och 17
  Gnällspikar – för mycket kärlek, stel och orörlig bla. bla, bla……..
  Det känns som om ni inte riktigt vet vad ni ska klaga på nu när det blev så bra!
  Om ni tycker att kärlek är vackert så förstår jag inte era kommentarer. Kronprinsessparet gör oss flesta glada med att då och då visa sin kärlek, ömhet och lycka öppet. Var ni hittar bilder där paret klänger på varandra förstår jag inte. På flera bilder rör de inte vid varandra. Kronprinsessparet uppträder verkligen värdigt!


 23. Pia skriver: 27 september, 2010

  Tusan, vad glad jag blir av att se detta fenomenala par. De är baske mig något av det bästa man kan uppleva i det offentliga livet. Efter allt politiskt tjatande och tveksamma resultat känner jag att det är skönt med några personer som står utanför detta och kan representera vårt land på ett så snuggt sätt. Att de vill hålla varandra i händerna är väl naturligt och det stör inte alls. Det vore en annan sak om de smet undan i tid och otid för att hångla med varann. Lite allmän vardagsömhet kunde väl inte skada vårt samhälle. Kärlek kan vi inte få för mycket av.


 24. Gittan skriver: 27 september, 2010

  Lydia 17#… Jo, vi kan nog fastslå att Daniel har gjort succé tillsammans med sin fru…Utländska tidningar skriver mycket berömmande ord om paret och bloggar och fotosajter talar om det “glittrande paret”… Victoria har alltid skött sina representationsuppdrag med stort leende och finess… Men visst strålar hon alldeles extra som gift…
  Dessutom bär hon numera ofta en nyare klänningslängd, den ovan som precis täcker knäna, som klär henne alldeles utmärkt…. MYCKET SNYGGT !!
  Det blir fem 😀 😀 😀 😀 😀


 25. Netaadika.bloggspace.se skriver: 27 september, 2010

  Håller med Midnattsol. Det där klängandet som vi har sett till leda passar sig i sängkammarn men absolut inte vid representation. Inte det minsta kungligt eller aristokratiskt. Lite stil kunde man faktiskt begära.


 26. py skriver: 27 september, 2010

  hejsan! tycker att dom ser underbart rara ut till sammans! sluta att klaga på daniel!han har sköt sig bra! och han är ju ännu ny i rollen som prins! så ge er nu! men gulliga är dom i alla fall! tack så mycket! mvh.py


 27. kerstin skriver: 27 september, 2010

  Aristokratiskt???? Själv är jag en “vanlig” människa från det “vanliga” folket. Är det bara adelsdamer från Öfre Östermalm i Stockholm som kommenterar här ? Eller från slott och herresäten ute i landet. Om det finns några sådana kvar.Jag ser inget klängande alls, däremot ser jag att dom håller varandra i hand, och vad gör det??? Det här är väl en informell tillställning. Dom kommer säkert att vara ordentligt uppsträckta när dom möter presidenten med fru. Dom sprider värme och kärlek omkring sig , är det fel??


 28. anniche skriver: 27 september, 2010

  Neta, -skrattar gott!!! Surt sa räven…. osar avundsjuka lång väg. Förstår inte varför några härinne bara letar efter nåt att kritisera.
  Mannen min och jag håller ofta varandra i handen, efter mer än 30 års äktenskap. Känns tryggt och bra.


 29. BEN skriver: 27 september, 2010

  #19
  Du har säkert rätt när man tittar på bilderna tagna idag!


 30. Lydia skriver: 27 september, 2010

  Så tröttsamt att det måste vara antingen eller, svart eller vitt. Har inte sett ett enda inlägg om begäran att de ska vara stela som statyer, inte ens jag har framför en sådan önskan och har till och med klagat på att Daniel är för stel.

  Vid representation i utlandet (men även annars förstås), bör man vara öppen, glad, trevlig men framförallt artig, belevad och påläst. Fokus ska riktas på gästerna. Att ägna sig åt sin partner, även om det endast är hålla handen, uppfattas av många människor störande. Tror vi alla har varit med om det i något sammanhang någon gång.


 31. Vicki skriver: 27 september, 2010

  De är bara så hääärliga tillsammans, och att de fortfarande vill ta och känna på varandra är väl bara ett litet tecken på hur mycket de saknat varandra under perioder alla dessa år.
  Jag och min man håller varandra ihanden ofta, även efter 32 års äktenskap.
  Är det någon som tycker vi är larviga och fjolliga, så bjuder vi på det.
  Jag uppfattar det som Victoria är sådan som person, och att hon vågar visa det är ännu finare.
  Repensentant jobbet, blir bara mindre stelt då tycker jag, kan behöva avdramatiseras lite.
  Dainel gör det bra, han är så ny i denna mantel !:-D 😀 deras kärlek är underbar att se i deras ögon !


 32. Lydia skriver: 27 september, 2010

  #31 Vicki

  Även om man håller med dig, så är ju verkligheten att inte alla länder är lika frigjorda som oss i norr. Därför är det till viss mån viktigt med ett etiketts- och korrekt uppförande. Visst kan kanske fransmännen le, men känna sig illa till mods i alla fall.


 33. A-B skriver: 27 september, 2010

  Grattis Kronprinsessparet! Härligt att se och höra att ert allra första gemensamma uppdrag går galant! Ni båda ser verkligen ut att trivas – bra och roligt!


 34. Någonvictoriaochdaniel. skriver: 27 september, 2010

  Det finns väl inget underbarare än att ha någon att hålla i handen! Min man och gör det varje dag och vi har varit tillsammans i 42 år.
  Varsomhelst och närsomhelst., det går automatiskt.

  Men det finns ju ensamma människor som inte har den förmånen, och då måste de förstås hänga upp sig på det.
  Så har vi ju de som inte gillar Victoria och Daniel, med de vet vi vilka de är, iallafall de flesta. De kan vi helt bortse från.

  Mer kramar och kärlek till folket!!!


 35. EvaKEva skriver: 27 september, 2010

  Vackert, elegant och representativt par.


 36. Ellen skriver: 27 september, 2010

  Et tvers igjennom nydelig par…. og det at de viser hverandre varme gjør dem bare vakrere…. stor forskjell på å vise følelser på denne måten og gjøre som MM stadig gjøre på Haakon – “henger på han” konstant !!


 37. Daniella skriver: 27 september, 2010

  Mette Marit kysser og krammer Håkon ved alle officielle lejligheder. Ingen kan overgå hende i kys og kram.


 38. Irene Björkeroth skriver: 27 september, 2010

  Victoria ,du förtjänar så mycket att få vara så lycklig, hoppas livet fortsätter att vara så här!


 39. nea skriver: 27 september, 2010

  Man kan visa tillgivenhet och kärlek utan att för den skull klänga på den andra – se bara på danska och holländska kronprinsparet. Victoria och daniels hängande är direkt ovärdigt och genant, dessutom tar det hela fokuset från den aktuella begivenheten. Kan inte fatta dessa skribenter som tycker att det bara är “sååå härligt”. Uppför ni er också så i officiella sammanhang, dvs när ni på jobbet skall presentera ett nytt projekt etc.??? De två vet inte hur man skall uppföra sig och jag tycker allvarligt talat att någon borde uppmärksamma dem på detta.

  tyvärr beror nog victorias svullenhet på något helt annat än graviditet, snarare på diverse ingrepp och insprutningar… skillnaden är markant då man jämför med lite äldre bilder. Verkligen synd tycker jag.


 40. Monika skriver: 27 september, 2010

  Ett naturligare par än vårt kronprinsesspar får man leta efter, jag är bara glad och stolt över att de gör ett sådant bra jobb. Jag hoppas också att Victoria är gravid eller blir det inom kort, all heder åt dem.


 41. Lydia skriver: 27 september, 2010

  #34 Någon

  Så roligt för dig och din man. Frågan är den som nea här ovanför ställer, gör ni det i officiella sammanhang också?

  Vill också säga att jag kan ha missuppfattat texten. Trodde handhållningen skedde i samband med gästerna, men tydligen eller kanske skedde det när de mötte pressen för fotografering eller i samband med Gunnar Lunds tal. Är det i det första senariot är inte lika stor skada skedd och jag ber om ursäkt. Däremot är det i samband till talet vidhåller jag min tidigare synpunkt.

  Det är fegt och typiskt att när man kritiserar kronprinsessparet kommer personangreppen som skjuten ur en kanon. NÅGON har du tänkt på att det kanske är som du säger, att det finns ensamma människor som sitter och lämnar sina åsikter på detta forum. Vad gör du dessa i så fall för tjänst av att håna och tala om hur bittra dessa är, medan du är en person med riktiga åsikter för du är lyckligt gift? Har inte alla rätt att tycka och hur kan du veta att det är ensamstående som har kritisk hållning i detta fall. Kan ju hända att det finns lyckligt gifta som inte har samma åsikt som dig. Sedan att man måste tycka illa om kronprinsessparet om man inte tycker att de beter sig väl. Själv tycker jag inte illa om dem, jag berömmer där jag vill berömma och kritiserar där jag är missnöjd med något. Däremot har jag mina dubier angående Daniel, än har han inte impat på mig, men det kanske kommer och jag accepterar honom. Kritiken kan ju också ha en undermening i att han inte fått den bildning och annan hjälp han och vilken annan som helst skulle ha behövt.

  Någon om svaret på frågan längst upp blir ja, då förstår jag din inställning, men jag bli i så fall glad att du inte är vår kronprinsessa.


 42. Josephine skriver: 27 september, 2010

  Det här skall föreställa representation av den blivande statschefen och hennes gemål, och det är en strikt och formell sak. Särskilt i Frankrike.
  Eller rättare sagt – det borde vara det.

  I stället får vi se två kärlekskranka ‘vuxna’ individer, som gör sig till fullständigt åtlöje. Daniel verkar inte fatta att han har för tillfället är utanför sängkammaren, utan fortsätter med sin ‘repertoar’ till och med på statsbesök.

  Kungen och drottningen skulle aldrig drömma om att bete sig på det sättet, det är minst sagt oprofessionellt och genant för alla.

  Att någon konstant måste hålla den nervige Daniel i handen så fort han inte har en golfklubba i näven. Jag tror att han innerst inne vet att han är undermålig och aldrig kan uppfylla sin plikt åt kungahuset och landet; han är bara ett vidhäng åt sin fru.
  Men det gör inget Daniel – vi betalar om Du och Vickan står för cirkuskonsterna!

  Den franske presidenten med entourage drog nog en lättnadens suck över att klanen Bernadotte nu definitivt är Sveriges problem – från den ärorika revolutionen till…en klängande fritidspedagog.
  Quelle horreur!


 43. BEN skriver: 28 september, 2010

  # 42
  Vad arg och besviken du låter. Det här paret blev nog lite för bra…………………………..
  Nu är det nya moderna tider som gäller, även i Frankrike.
  Vi får väl vänta och läsa om hur mötet med presidentparet gick.
  Presidentparet har inte ord om sig att vara några “torrbollar”.


 44. nea skriver: 28 september, 2010

  # 42 det där var nog den mest träffande kommentar jag någonsin läst på dessa sidor 🙂 Tack för den!


 45. Lydia skriver: 28 september, 2010

  #43 BEN

  Kan redan nu berätta hur det gick. De gjorde succé!


 46. py skriver: 28 september, 2010

  hejsan! men hallo! dom är ju ännu nygifta! dom är lyckliga! OCH DOM ÄR GULLIGA TILLSAMMANS SÅ SLUTA NU ALLA AVUNDSJUKA ATT GNÄLLA PÅ DOM! ÖNSKAR DOM ALL LYCKA I FRAMTIDEN! TACK FÖR MIG! MVH.PY


 47. JJ skriver: 28 september, 2010

  Hej py.

  Hur gammal är Du, måntro?
  Har nog aldrig läst någon som avslutat v a r j e mening med ett utropstecken…
  Det är inte alls nödvändigt; Ditt inlägg (nåja) syns lika väl med en och annan seriös punktavslutning.

  Kritiken då?
  Saklig kritik är inte ‘svartsjuka’ – bara kvalitetsmedvetenhet.
  Det är vad som krävs av en stabil och hållbar monarki.
  Det handlar om de som skall föreställa de högsta representanterna för vårt statsskick, inte någon sliskig Hollywoodsåpa.


 48. Marita skriver: 28 september, 2010

  Så vackra och lycliga, roligt att se.


 49. Dorthe skriver: 28 september, 2010

  #42 Josephine
  Det var aldrig gået med den danske kongefamilie i det
  puritanske Sverige, for i vores kongefamilie “krammer ”
  alle i det offentlig rum, og det lige fra vores regentpar, som
  har været gift i mere end 43 år, til de unge. Og det viser bare,
  at alle har giftet sig af kærlighed. Præcis som Victoria og Daniel.


 50. anniche skriver: 28 september, 2010

  …och vad har Frankrike att visa upp?!?
  En liten bokstavskombination till president och hans hustru…


 51. Irene Björkeroth skriver: 28 september, 2010

  ja. är man nygift så är man dökär, vore väl konstigt annars, snart nog lugnar de nog ner sig med att hålla i hand osv….


 52. Pim Valborgsdotternogg.se skriver: 28 september, 2010

  Kp.Victoria&P.Daniel-ett strålande par, som ger all god “reklam” – för sitt Sverige, som de bara kan! Så härligt att se de TVÅ tillsammans på Parisbesök – Kp. Victoria smakfullt och vackert klädd och P. Daniel lik en riktig kavaljer, lostsar sin Prinsessa fram… Oddsen kan inte bli bättre för en god framtid för oss som får följa med på en del av denna livs resa… Hipp, hipp HURRA vad jag känner mig tacksam som svensk!


 53. BEN skriver: 28 september, 2010

  # 42, 44, 45 och 47
  Så kan vi summera dagen; Hm nu får ni kanske fundera över vad ni skriver i era kommentarer. Vi är inne i en modern tid, även i Frankrike, och det är helt uppenbart tillåtet att visa varandra kärlek och ömhet och skratta offentligt. Otroligt fina representanter för Sverige. Succé igen!
  (Rekommendation; Läs inte svenska och franska tidningar om ni är missnöjda med vårt kronprinsesspar).


 54. ATL skriver: 29 september, 2010

  #42 JOSEPHINE – PUT A SOCK IN IT! Jag sag inte nagot otillbehorligt pa nagon af fotografiererna av Daniel och Victoria. Du later som ett gammalt torrt russin. Jag ser ingen negativ kritik nar andra prinspar tittar gott pa varandra. Bade Kronprinsessan och prins Daniel uppfor sig med stil och elegans. So quit making a fool of yourself!


 55. hilde skriver: 29 september, 2010

  Synes at dette blir som en storm i et vannglass.
  har sett mange bilder fra dagene i Frankrike og ærlig talt av en hel drøss med bilder holder de hverandre i hendene på 4-5. alle de bildene er tatt på “fotoshoot”, de poserer for fotografene. På de arrangementene de deltar på er de alvorlige, konsentrerte og interesserte i det som blir vist dem. De holder ikke hverandres hender på f.eks. sjokoladefabrikken, når de ser på vigselsattesten, under taler osv.
  å holde handen er ikke å klenge, dessuten kan man holde hånden uten å være opptatt av hverandre.

  Victoria og daniel er vel heller ikke de eneste som holder hverandres hender.
  Det gjør alle de andre kronprins- og prinsepar også. Se f.eks på bildene av Marie og Joachim i Brasil. Mette-Marit klenger alltid på Haakon osv.
  Se gjerne på bilder av herr og fru Obama også.
  Enig med deg Dorthe. Trodde ikke at svensker var så puritanske.


 56. Lydia skriver: 30 september, 2010

  #53 BEN

  Du är väldig för svar eller vitt va? Själv är jag ine “missnöjd” med kronprinsessparet (förutom ev. handhållningen och Victorias löjliga svar till en journalist), men kan inte heller se denna succé som endas SvD har haft som rubrik och som några på detta forum tjatar om. Vad är succé för er egenligen? Att klara av att ta i hand och betee sig väl? Vad var ni nervös för skulle hända? Daniel vägrar ta i hand? Hade Daniel hållit ett tal på franska hade han stor imponera på mig och det hade säkert blivit succé, men det var inget jag förvänade mig skulle ske och han har inte heller gjort bort sig för att han inte gjorde det.


 57. Gneta skriver: 30 september, 2010

  #42 Josephine, en liten rättelse till ditt inlägg är nog på plats här. Detta var INTE ett statsbesök. Statsbesök görs endast av landets statschef.

  Sedan denna upprördheet över att dom håller varandra i handen och P. Daniel lägger armen om KP Victoria.. men snälla nån, det är väl bara trevligt att människor vågar visa sina känslor för varann.. Titta på Kronprinsparet i Norge och Danmark, dessa vågar ju samma sak..

  Nej, fram för mer ömhetsbetygelser mellan paren när dom är ute och representerar.. Det behöver vi stela svenskar se, så kanske vi kan inse, att offentliga ömhetsbetygelser mellan personer faktiskt är helt ok.


 58. Perennaexplorer skriver: 1 oktober, 2010

  Att våra nordiska kungahus med blivande, Drottningar och Kungar visar ett så öppet och spontant kärleksförhållande till varandra bygger kanske broar ute i världen fylld av ,KÄRLEK HOPP & TRO istället för KRIG och HAT.Hoppas att detta sprider kärlek och värme över hela världen ???????
  Låt oss inte leva kvar i Stenåldern !!!!!!!


 59. Gunborg Ahlgren skriver: 4 oktober, 2010

  Tycker detta nygifta par utstrålar en underbar lycka. Att man kan tyckadet är för mycket närkontakt kan jag ej hålla med om. Däremot att det inte är så vanligt kan jag hålla med om. Jag tror att det för dom är naturligt och kommer djupt inifrån. Kan det vara lite avundsjuka att se detta par så lyckliga? För min del gläds jag att se detta varma beteende.


 60. maritheres skriver: 4 oktober, 2010

  Håller helt med ovanstående /Gunborg/


 61. Lydia skriver: 4 oktober, 2010

  #59 Gunborg Ahlgren

  Det är klart att det måste hadla om avundsjuka. För inte kan man ju se på saker och ting på ett annat sätt än du.


 62. Emma_H skriver: 4 oktober, 2010

  #59Gunborg A._avundsjuka är INTE vad det handlar om – snarare en giltig önskan och förväntan om att vårt kronprinsesspar håller sin inbördes kroppskontakt och visande av ömhetsbevis på en korrekt, sansad och LAGOM nivå enligt rådande etikett i en formell situation då värdlandets statschef och övrigt värdfolk är närvarande – överflödet kan de spara tills de är ensamma. I alla situationer där man är gäst bör alltid ens fokus vara riktat mot ens värd/värdinna


 63. A-B skriver: 4 oktober, 2010

  Om nu detta överhuvudtaget kan vara ett problem, så kan vi konstatera, som andra redan skrivit, att vid de bilder som togs uppställda för journalister höll de varandra i hand medan de inte gjorde det vid bilderna från officiella tillfällen och besök. Det verkar alltså som om Kronprinsessparet är förmögna att ta beslut om när det “passar sig” och när det “inte passar sig” att röra vid varandra och på vilket sätt!


 64. nea skriver: 4 oktober, 2010

  vem är denna A-B?? Är hon(han?) en agent utskickad från hovet som infiltrerar SD:s sidor och vars enda uppgift är att skriva hur fantastiska/makalösa/representativa/välutbildade/underbara/trygga/stilfulla/adaptiva då det behövs men annars konsekventa etc., etc. individer v&d är? Så fort någon kommer med kritik/annan åsikt är A-B blixtsnabbt där och motbevisar påståendena och basunerar ut sin hyllningar…. 🙂 Jag börjar faktiskt bli lite misstänksam…


 65. hilde skriver: 5 oktober, 2010

  Jo da Emma _H, ikke uenig men nå er det slik at disse bildene er tatt i en uformell sammenheng. De er oppstilt for fotografene av den hensikt at fotografene skal få fine bilder i sine tidninger.
  Det var ingen håndholding ved de offisielle besøk på skolen ,på sjokoladefabrikken, på museet, hos presidentparet osv.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar