Victoria och Harriet Andersson hedrade Ingmar Bergman

Victoria och Harriet Andersson hedrade Ingmar Bergman
Annons

Kronprinsessan Victoria, Harriet Andersson och Stig Björkman
Kronprinsessan Victoria, Harriet Andersson och Stig Björkman

I samband med att Sverige nu tagit över ordförandeklubban i EU så har man också beslutat sig för att fira Ingmar Bergman med en egen festival på Barbican Centre i London. Både kronprinsessan Victoria och Harriet Andersson fanns på plats där häromkvällen.

Annons

Kronprinsessan Victoria hedrade festivalen med ett besök under torsdagen och där träffade hon bland annat skådespelerskan Harriet Andersson som ofta arbetade med Bergman samt regissören Stig Björkman.

Kronprinsessan Victoria i en ny somrig klänning
Kronprinsessan Victoria i en ny somrig klänning

Under kvällen visades också installationen Ingmar Bergman: The Man Who Asked Hard Questions. Festivalen, som pågår till 12 juni, inkluderar en galaföreställning av filmen Sommaren med Monika, regisserad av Ingmar Bergman och så den nya dokumentären Bilder från lekstugan av Stig Björkman.

Denna kväll hade kronprinsessan valt ytterligare en ny klänning som hon snört ihop med ett svart skärp om midjan. Snyggt eller ej är väl frågan även här. Men skönt och svalt verkade det vara i alla fall.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella PicturesMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

82 kommentarer till “Victoria och Harriet Andersson hedrade Ingmar Bergman”

 1. Mormor Kickan skriver: 3 juli, 2009

  Allt klär en skönhet.


 2. Gittan skriver: 3 juli, 2009

  Klänningen har jag sett på Victoria tidigare. ISAPA-kongressen i Gävle nyligen, tror jag.
  Då bar hon den utan skärp och jag tyckte hon var fantastiskt snygg..
  Men det här blev inte bra. Alldeles för dominerande skärp, ser mera ut att passa i militära sammanhang.. Dessutom bli klänningen 1 dm kortare och det blev inte heller lyckat..


 3. Martin skriver: 3 juli, 2009

  Nat har blivit fel…tre bilder pa olika klanningar- alla i stort sett misslyckade….trist- allt klar inte en skonhet som synes. Vacker ar hon sa det ar extra trakigt…..


 4. sofia skriver: 3 juli, 2009

  Usch ja! Vad har tagit åt Victoria! Den var inte nåt vacker utan skärp heller. Åsså har vi det där med stylingen …. och smyckena …. Hur ska brudklänningen se ut?????


 5. Mingo skriver: 3 juli, 2009

  Skaffa stylist Victoria! Inte klädsamt alls. För kort och genomskinlig klänning
  Sportklocka och Daniels silverarmband till detta som alltid. Nog bör en prinsessa kunna variera sig. Hon har säkert många vackra smycken att tillgå.
  Stil är inte V:s starka sida vad gäller kläder. Har hon inget smakråd med sig. Silvia har en helt annan klädstil så hon borde kunna komma med smakråd. Eller är det V: s omtalade envishet igen som gör sig gällande…..?


 6. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 3 juli, 2009

  Nu ska vi vara, nu ska vi vara, nu ska vi vara snälla, denna klänning kanske inte är den snyggaste som V har haft men den verkar sval i sommarvärmen, ordspråket säger allt klär en skönhet inget misspryder en ful.


 7. Martin skriver: 3 juli, 2009

  forutom att klanningen med accessoirer inte ar lyckad, sa ar det nog dessutom helt fel klanning for denna typ av tillstallning……kan inte Victoria radfraga Carla Bruni- om hon ar i Sverige med Sarkozy?? Madame Sarkozy ar mycket elegant…. Men Drottningen ar ocksa stilsaker….fast som Mingo sager kanske inte Kronprinsessan vill lyssna pa det orat….??


 8. Birgitta skriver: 3 juli, 2009

  Det här är ju varken klädsam, stilfullt eller charmigt tufft…Finns väl egentligen bara en kommentar…
  Förstår inte hur hon tänker…


 9. Ann Wennström skriver: 3 juli, 2009

  Jag hoppas att allt är Svensk då…Det skulle vara synd att gå med utländska skapelser iallafall….Hon har ju en perfekt plats att föra fram allt svenskt.


 10. Martin skriver: 3 juli, 2009

  nej ALLT klar definitivt inte ens en skonhet..ordsprak eller ej…for Du vill val inte tillampa det sista ledet pa Kronprinsessan???…:)
  nagot har gatt fel…som sagt dessutom passar inte denna kladsel for tillstallningen…..Vi vill ha en elegant Victoria, sarskilt som hon har san utstralning och skonhet…..och sa ar hon var Prinsessa sa vi vill vara extra stolta over henne sa klart……!!


 11. Martin skriver: 3 juli, 2009

  en hemsk tanke slog mig just- det ar val inte resultatet av Daniel Westlings inflytande vi ser nu—for jag tycker mig ana att detta ar nagot nytt!! Hoppas att sa inte ar fallet…..


 12. Birgitta skriver: 3 juli, 2009

  Eller är det dags att hon bestämmer sig för EN STIL, då blir det lättare för henne att kombinera och matcha rätt smycken, skor och håruppsättningar..
  Nu kör hon en blandning av surt/sött och det blr för rörigt..
  Skulle gärna se henne som en sportig,ungdomlig och relaxad klädd prinsessa…Men allra, allra helst en elegantare stil, som Drottningens..


 13. Irena. skriver: 3 juli, 2009

  Det är skärpet som gör att det blir så ruggigt stillöst…av med det! Man skall vara rent eterisk som kvinna, d.v.s trååådsmal om man skall kunna bära ett sånt bälte och inte atletisk heller, utan tunn och skir..
  Annars är det bättre att skippa.


 14. Irena. skriver: 3 juli, 2009

  Ja, säga vad man vill, men drottning Silvia är faktiskt elegant..


 15. Martin skriver: 3 juli, 2009

  men ser ni inte att denna kladseln inte passar for en kvalls tillstallning??
  -utan skarpet pa nagon eftermiddags tillstallning kanske OK-
  hade behovt vara mer formell och elegant samt annat tyg ………stillost faktiskt..inte sa illa som paret Reinfeldt nar de landade i Kina..:) men halvvags,,,!!


 16. Helena M skriver: 3 juli, 2009

  Tja det var väl inte så lyckat med skärp och den hårt dragna tofsen, ger en konstig bild, men som Maggan sa Nu skall vi vara nu skall vi vara snälla.


 17. Irena. skriver: 3 juli, 2009

  Martin: jag ger dig rätt om materialet också. Den grymt fult skurna ovanpåklänningen förstärker på ett mindre bra vis hennes atletiska kroppstyp, men man kan ju nagelfara det in i minsta detalj och tråka ut hela världen, så jag tycker att vi säger som Martin härovan: Detta är en ful klänning för fel tillfälle?
  Det kommer nya möjligheter för Victoria, men jag fattar inte hur den här klädseln hör ihop med den V. som vi såg ifrån Marianne Bernadottes baluns häromsistens?
  Jag menar, hennes klädtänkande spretar något enormt.


 18. Martin skriver: 3 juli, 2009

  det ar inte alltid snallt att vara “snall”….som van bor man saga till sina vanner nar det blir for fel…taktfullt men bestamt….om man later vad som helst passera under flaggen “snallt” kan det bli valdigt fel med tiden…
  jag ar inte kritisk for att vara elak (jag ar inte elak) men for att bryr mig om Victorias “persona”….och for att jag vill att hon ska vara den elegantaste av alla Europas prinsessor….(kan det vara Daniels smak som syns nu??)


 19. Birgitta skriver: 3 juli, 2009

  Där har du väldigt rätt Martin..En princip jag själv kört med med i alla tider…
  Om man håller med i alla väder bara för att vara till belåtenhet passerar mycket som O´K .
  Om man får en liten hint om att saker och ting kanske borde ses över, väcks förhoppningsvis åtminstone funderingar..
  Det är ju som att äta soppa med gaffel…Får man inte veta annorlund tror man ju att det är accepetrat och helt rätt… Eller, det bekanta exemplet från riksdagen där någon till sist blev åthutad som enviades med att kalla Birgitta Dahl ” Herr Talman”…


 20. Martin skriver: 3 juli, 2009

  kul att nan haller med mig,….som sagt en riktig akta van sager till…..nar det behovs….


 21. Anna skriver: 3 juli, 2009

  Victoria är inte intressserad av kläder..


 22. Martin skriver: 3 juli, 2009

  ok men da behover hon ta nan till hjalp som ar det…for detta var inte ens passabelt ..tyvarr…Madeleine ar val road av klader??….eller svalj stoltheten och lyssna pa mamma…!!!


 23. Bella Donna skriver: 3 juli, 2009

  Martin, härligt med en karl som lägger sig i och intresserar sig för prinsessornas klädstilar! Du har verkligen tillfört både det ena och det andra intressanta med dina historiekunskaper mm. Fortsätt så!


 24. Helen skriver: 3 juli, 2009

  Klänningen är av märket Diane von Furstenberg, om nu någon är intresserad av den informationen… Jag såg en likadan igår på NK (på rean) när jag själv var på jakt efter en klänning. Jag tycker inte att den är så fin så jag provade den inte utan köpte en mer stilren (och klassisk) klänning.


 25. Helena M skriver: 3 juli, 2009

  Nja, vid närmare eftertanke så ser hon inte alls fin ut, ( viktoria är fin) men hennes stil är inte så mycket att hänga i julgranen. ( om 5 månader är det jul nästan)

  Nej alvarligt hon skulle behöva en stylist.


 26. sofia skriver: 3 juli, 2009

  Ja då ar den ju dyr också? Om nu inte vickan köpte den på resa men det kan jag inte tänka mig. Helt rätt Martin, den passar inte heller för kvällsbruk. Benen ser också väldigt stora, om än muskulösa, ut. Man kan inte tro att detta är en kronprinsessa! Sval eller inte, intresserad eller inte. Hon får inte bestämma själv utan då får någon klä henne. Snygg ska hon iaf se ut när hon representerar vårt land!


 27. Isabella Carlsson skriver: 3 juli, 2009

  Klänningen är snygg men hon skulle inte ha kombinerat den med skärpet och sportklockan!


 28. Martin skriver: 3 juli, 2009

  Bella Donna..tack for komplimangen….jag “lagger mig ocksa i” moblemang, serviser och naturligtvis arkitektur….samt mycket annat for nastan allt intresserar mig…Men tro nu inte att min “feminina sida” ar dominerande…det ar faktiskt tvartom…fiske, jakt, jordbruk och byggnation
  Bilar och teknik…antikviteter, kultur, litteratur, sprak, historia.politik filosofi…mm.mm 1700 talet, samt allt som ar vackert- jag hatar namligen fulhet exteriort saval som interiort……
  ja jag ar val en typisk renaissance man helt enkelt….


 29. Margarethasolsken skriver: 3 juli, 2009

  Det stora svarta bältet stör helheten.Ett ljust ,vitt, litet smalare skärp,väska och skor ,sandaler även det i ljust,vitt eller (ev.silver)skulle höja elegansen på den här tunna skira sommarklänningen.Kronprinsessan själv ser strålande ut.


 30. Helena M skriver: 3 juli, 2009

  Martin, det låter bra, och du är som du säger nog som du säger en renaissance man. Härligt med så mycket intressen. Hade du sett filmen Elisabeth Med Kate Blancett??? bara undrar???


 31. signesigne skriver: 3 juli, 2009

  Den här klänningen tycker jag är finare än de två andra. Nu tjatar jag om håret igen men snälla Viktoria om du läser detta så släpp ut ditt fina hår för du är så jättefin i det


 32. Linda skriver: 3 juli, 2009

  Martin, vilken fantastisk man, han verkar vara! Det råkar vara modernt med skärp, jag såg precis en TV-reporter med ett skärp till en rutig sommarklänning. Jag tycker Victorias klänning var snygg men hon skulle inte haft skärpet till!


 33. Irena. skriver: 3 juli, 2009

  Linda: Ja,Martin, vilken fantastisk man han verkar vara; alla kvinnors dröm…
  Som klippt och skuren för att charma våra damfingrar att valsa över datorbordets tangenter…i allt hetare sambatakter…
  Nästan lite FÖR bra för att vara verklig?? Martin: jag hoppas att Du verkligen finns.


 34. Irena. skriver: 3 juli, 2009

  Martin ; Musicerar du, kanske knäpper lite på luta? Tittar på stjärnhimlen i ett privat, “cosy” observatorium under sammetsmörka, stjärnklara nätter? Seglar? Navigare necesse est?
  Jag skojar, jag är lika förtjust som alla de andra damerna!


 35. Netahttp skriver: 3 juli, 2009

  Ja gud i London, vilken fantastisk man denne Martin är. Har ni blivit alldeles till er i trasorna, tjejer?
  Nu får vår Martin lägga ut en bild på sig själv. Så vi riktigt kan njuta. 😀


 36. Martin skriver: 4 juli, 2009

  hoppsan…det var varst vad jag far berom….tur att ni inte ser mig rodna av all uppmarksamhet…..men jo jag finns och har stort intresse for musik (tack vare min far som”tvingade” mig att lyssna pa klassisk musik som liten…) men tyvarr ar jag inte lampad for utovande av denna skona konstform…..skulle valdigt garna haft sangrost….:(
  har inte sett den filmen Du namner…men jag har sett “Tuppen” med Magnus Harenstam….:)…


 37. Martin skriver: 4 juli, 2009

  var just pa Dansk Tv och sag detta program for den vinintresserade:
  http://www.youtube.com/watch?v=lHAjYPLt6BI
  —bara for att dela med mig, samt bra for min “image”….:)


 38. Carolina skriver: 4 juli, 2009

  Martin är säkert en snygging också… Victorias klänning var snygg!


 39. Helena M skriver: 4 juli, 2009

  Martin, Tuppen såg jag när jag var liten, jag förstod inte mycket men jag tyckte det var kul när han fick fjädrar och jagades ned till sjön.


 40. Anna skriver: 4 juli, 2009

  Vilken vacker sommarklänning!


 41. Irena. skriver: 4 juli, 2009

  Martin: Och den är din favoritfilm, eller? Det slutar med att han blir rullad i tjära och fjäder, som någon mycket riktigt påpekar härovan…


 42. Martin skriver: 4 juli, 2009

  nej min favoritfilm heter “the Quiet Man” med John Wayne, Maureen O’Hara regi John Ford…..det ar den basta film som nansin gjorts…
  http://www.youtube.com/watch?v=g2Qw1g0oluo


 43. Maureena. skriver: 4 juli, 2009

  Och min favoritfilm heter “mrs. Miniver” med Greer Garson i huvudrollen.


 44. NeahInneoUtelistan skriver: 4 juli, 2009

  Neta!
  Håller med dig betr. Martin, tror du att han finns i verkligheten?
  Vi måste få bevis.


 45. Martin skriver: 4 juli, 2009

  hehe bevis??…mina damer pa min ara jag finns men att bevisa det utover mina inlagg har..???…ni kanner nog att mina inlagg ar akta och det bevisar ju att jag finns…..a’ propos Mrs Miniver visste Du Maureena att det finns en uppfoljningsfilm till den som heter “the Miniver Story” inspelad
  1950 alltsa atta ar senare an Mrs Miniver..??…..: http://www.youtube.com/watch?v=wfRLUM1MQGw


 46. signesigne skriver: 4 juli, 2009

  Helena M
  Jag skrattade gott åt din roliga kommentar

  Martin
  Jag tycker som några tjejer här att det skulle vara roligt med en bild på dig.
  Du kan väl svara på om du är tjej eller kille?


 47. Martin skriver: 4 juli, 2009

  det ar val klart att jag ar en man Martin inte Martina….:)


 48. Irena. skriver: 4 juli, 2009

  Men det skulle kunna vara Martine???


 49. Helena M skriver: 4 juli, 2009

  Öhhh Singne vilken av dem ? Kram Helena


 50. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Men Irena?
  Jag får iaf vibbar av en chevaleresk man. Och är inte tuppen i hönsgården en karl så skall jag äta upp min solhatt. Den är av strå, så det skulle bli svårtuggat.
  Så klart att det skulle KUNNA vara en begåvad kvinna, men erfarenhet hur en man tänker och skriver. En författarinna?
  Jag kommer aldrig att behöva äta upp hatten.


 51. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Med erfarenhet skulle det ju stå.


 52. Irena. skriver: 4 juli, 2009

  Vi lägger pannan i djupa veck
  och hoppas att Neta slipper
  äta upp sin smäck (solhatt)
  För vi vill minsann
  att Martin skall vara
  en äkta man.
  Huvva! Nödrimmen står som spön i backen, men nu skall jag koka jordgubbsmarmelad.
  Ha det sålänge!


 53. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Ha dé själv Irena.
  Jordgubbsmarmelad på rostat! En höjdare.


 54. Martin skriver: 5 juli, 2009

  heh detta ar ju hur kul som helst….jag har blivit kult…igen,,,,:)
  senast var pa 90 talet, (gick en kurs i projektledning och blev da “kultforklarad” ….:)
  nae det blir inte nodvandigt att ata nagra strahattar…jag ar en tvattakta, konservativ man….av svenskt karnvirke…men med franskt fane’r 🙂
  je vous assure mes dames…!!!


 55. Netahttp skriver: 5 juli, 2009

  On vous croit, Monsieur. Bonne journée !


 56. signesigne skriver: 5 juli, 2009

  Helena M
  Tuppen som du såg som liten och som blev nerjagad till sjön när den fick fjädrar………

  Likaså din kommentar om att din mamma hade en tras eller plast matta som liknade Viktorias ena klänning……..
  Jag skrattar fortfarande när jag skriver detta !!


 57. Helena M skriver: 5 juli, 2009

  Haha, Jo det är tragiskt men sant, en nästan likadan trasa hade vi i köket och så filmen jag såg med mamma och pappa på bio, Min far hatar kladd och klet och jag hade köpt en chokladkaka att mumsa på och jag minns hur pappa satt och ojade sig åt kletet. Ja snubben i filmen blev rullad i nåt och fick fjädrar och satte fart mot sjön på cykel???

  Kram Helena


 58. Linda skriver: 5 juli, 2009

  Camilla, jag är avundsjuk på Victoria för hennes snygga spiror(skratt)…Sedan undrar jag om Martin är singel …


 59. Martin skriver: 5 juli, 2009

  jag har hort fran valunderattad kalla att Martin ar singel….:)…..


 60. Netahttp skriver: 5 juli, 2009

  Ha ha ha !
  Nu kommer du att få kommentarer, mon ami.
  Proposals?


 61. Netahttp skriver: 5 juli, 2009

  Jag skall genast gå till vad han nu heter och beställa min brudklänning!


 62. Netahttp skriver: 5 juli, 2009

  Bad idea?


 63. Martin skriver: 5 juli, 2009

  later som en sa kallad “shotguns wedding’ och det ar nog aldrig en bra ide’……fraga JR Ewing han var ju med om det…:)


 64. Carolina skriver: 5 juli, 2009

  Martin verkar vara en tolva på en skala på tio!


 65. Martin skriver: 5 juli, 2009

  hehe jah har aldrig fatt sa mycket berom i hela mitt liv vad jag kan minnas……men vad sant ar att jag hade en fastmo en gang som var en tolva pa en tiogradig skala…..dar kan jag halla med…!!!


 66. Netahttp skriver: 5 juli, 2009

  Kan du laga mat, Martin?


 67. Martin skriver: 5 juli, 2009

  Oui madame….eh jag hade tom en eller ett par restauranter i min ungdom, men jag var inte “kocken”…men trots det ar jag sadar en 7’a pa matlagning….sarskilt saser….:)…..eh varfor fragar Du??….jag menar man blir lite orolig :)…..jag skulle vilja ha en fru som var en 10’a pa franska ratter…..har Du last Prins Henrik’s bok om mat….”Fit for a Danish Royal”
  heter den pa engelska…mycket bra bok och Henri som ar fransman forstar sig pa mat och dryck….manga bra synpunkter framfors i boken som finns pa danska ocksa givetvis….tank om Kung Karl-Gustaf tog sig for att skriva en bok om mat—eller jakt for den delen—Prins Henri ar ju en ivrig jagare….


 68. Irena. skriver: 5 juli, 2009

  Martin: I know just the one for you…


 69. Martin skriver: 5 juli, 2009

  all right…!! jag visste att det skulle bli en bra dag i dag…:) a’ propos ingenting:
  sag Du matchen pa Wimbledon?? tala om en rysare…baste man vann men jag holl pa Andy….!!…


 70. Netahttp skriver: 5 juli, 2009

  Och vem skulle det vara då, Irena?
  Martin är min. Capish !


 71. Helena M skriver: 5 juli, 2009

  Man bör ju inte fråga efter en kvinnas ålder, men tydligen kan jag ställa frågan till dig Martin, så Hur gammal är du ? Du verkar vara en belevad och allmänbildad man.

  Kram på dig / Helena


 72. Netahttp skriver: 6 juli, 2009

  Martin, spännande att du haft restauranter. Vem var kocken/kockarna då?


 73. Britt skriver: 6 juli, 2009

  Martin verkar vara helt i klass med Mys-Ernst! Undrar om han är lika snygg som han? Victorias klänning är jättesnygg!


 74. Isabella Carlsson skriver: 6 juli, 2009

  Vilket kap Martin verkar vara, synd att man är gift… Hoppas inte maken ser det här!


 75. Kristine skriver: 6 juli, 2009

  Ti-hi, det spørs om ikke Martin lurer oss, damer. Dette med at han skal ligne mest på Gregory Peck, filmhistoriens aller vakreste mann, det tror jeg simpelthen ikke noe på. Dette må du bevise, Martin.
  Hilsen “en som har vært ute en vinternatt før”, norsk uttrykk.


 76. Martin skriver: 6 juli, 2009

  hehe “filmhistoriens vackraste man”…hmm det visste inte jag att han var,
  men jag har alltid identifierat mig med honom for han var ofta lite udda och en enstoring i sina (vastern) filmer…ja jag inbillar mig att vi liknar varandra i viss man….han ar den enda jag tycker jag liknar…Roger Moore, Pierce Brosnan, Sean Connery, Clark Gable, Paul Newman, John Wayne
  Hugh Jackman, Dermot Mulroney….(de sistnamnda tva ar val ursnygga??
  om jag var tjej skulle jag gatt in for en dom (fast dom ar ju gifta))…..na ingen av dom liknar mig……jag maste sta fast vid Peck…..:) sorry…


 77. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 6 juli, 2009

  Peck är helt OK Martin.
  Faktiskt en av dom snyggaste i filmhistorien.
  Ögongodis med en tolva på skalan ett till tio.


 78. Martin skriver: 6 juli, 2009

  well I bee…..:)


 79. Irena. skriver: 6 juli, 2009

  Well, I´ll bee…damned? back? late? honoured? sweet? sour?straight? gay?Peck?picked?bewitched?enchanted?enlighted? delighted? darkend?disguised?
  or just Martina?


 80. Martin skriver: 7 juli, 2009

  tja vanligt uttryck i engelssprakiga lander…..kort for och mer artigt an:
  I’ll be damned…ingen tvekan om vad som foljer alltsa…!! damned var ratt..!! Martina halsar till Dig…:)


 81. signesigne skriver: 7 juli, 2009

  Helena M
  Har du kvar mattan som liknade Viktorias klänning? den kanske är värd mycket i dagsläget…………..?


 82. Helena M skriver: 7 juli, 2009

  Ach, tror att mamma slängde den, den var nog för ful (skratt) man kräks på mönstret. och den passade verkligen inte in nånstans, så vi hade den på balkongen ett tag minns jag och pappa morrade åt skiten, så den har åkt tyvärr.

  Kram Helena


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar