Victoria om gemensamma intresset med kungen: “Det smittar av sig”

kronprinsessan victoria parasportgalan
Kronprinsessan Victoria är tilllbaka efter en tuff förkylning. Se filmen från helgens galakväll!
Annons

Efter en rejäl vinterförkylning och två inställda uppdrag gjorde kronprinsessan Victoria comeback på den årliga Parasportgalan i centrala Stockholm. Svenska Parasportförbundet är ett idrottsförbund som administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörningar. Och Victoria har stöttat deras arbete i flera år. Därför var hon förstås extra glad över att förkylningen hade lättat så att hon kunde vara med när man utsåg vinnarna på Scandic Continental under söndagen.

Glad över att vara tillbaka

– Det är väldigt roligt att vara här. Jag har sett fram emot det! När jag kom hit kände jag all den här härliga energin. Jag har många fina minnen från många stora events – nu senast från Sydkorea, sa kronprinsessan till en representant från Parasport.

Annons

Hon fortsatte sedan intervjun med att berätta hur hennes intresse började.

– Jag har föräldrar som har varit engagerade länge och det smittar av sig. Sedan så är det ett väldigt härligt community!

Resan till Pyeongchang, där kronprinsessan hejade fram den svenska OS-truppen, var en av förra årets stora höjdpunkter för kronprinsessan. Och självklart bar hon en blågul halsduk med svenska flaggan i högsta hugg.

kronprinsessan victoria parasport
Victoria är en riktig supporter!

Under kvällen på Scandic Continental var det simningen som blev den stora vinnargrenen – men fyra välförtjänta priser. Årets kvinnliga parasportare blev till exempel simmerskan Pernilla Lindberg och när hon skulle ta emot priset blev det en kunglig överlämningen uppe på scen. Så här löd motiveringen:

“Jordbävningen i Mexico City skakade om allt – även planeringen av VM. Mästerskapet flyttades och mästerskapstoppningen justerades. Trots detta simmade Pernilla Lindberg hem två guld, ett silver och ett brons. Pernilla följde sedan upp framgångarna på hemmaplan med hela fem svenska rekord på SM.”

kronprinsessan victoria parasport
Kronprinsessan delade ut pris till simmerskan Pernilla Lindberg.

Läs mer

Foto: Henrik Montgomery/TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Victoria om gemensamma intresset med kungen: “Det smittar av sig””

 1. charlotte skriver: 4 februari, 2019

  Vår kronprinsessa är ett superproffs!


  1. T skriver: 9 februari, 2019

   Jag håller med dig; att Victoria är överlägset proffsig i alla lägen och man märker att hennes engagemang är äkta, kommer inifrån, i det mesta hon gör. Hon har ett imponerade driv tycker jag. Fint att se.


 2. maleolen skriver: 5 februari, 2019

  Nja, jag inte om hon är nåt superproffs direkt, om prinsessan Sofia hade gjort det här hade det nog blivit bättre tror jag, då hon är så sportig. Jag har aldrig sett Vicktoria och syster Madelein sporta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar