Victoria tog Mary på exklusiv shopping i Stockholm

Victoria tog Mary på exklusiv shopping i Stockholm
Annons

victoria_mary

Psst, ska vi dra till Svensk Tenn sen?
Psst, ska vi dra till Svensk Tenn sen?

En prinsessas liv varierar och svänger oftast mycket snabbt under en dag. En konferens på förmiddagen om barns rättigheter och senare på eftermiddagen blir det sätta sprätt på lite pengar med privat exklusiv shopping. Så såg fredagen ut för kronprinsessorna Victoria och Mary.

Annons

Förra veckan hade medlemmar ur Europas kungahus samlats för delta på Barnkonventionens 20-års firande. Torsdagskvällen bjöd på en konsert i Berwaldhallen och fredagens schema var bland annat en konferens om barns rättigheter där drottning Silvia inledde med ett tal om egna erfarenheter via de barn som farit illa som hon träffat genom åren. Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mary har blivit mycket goda vänner och under konferensen i Frösundavik trivdes de bredvid varandra och viskade sinsemellan. Kanske var det planerna för eftermiddagens shopping som gjordes upp?

Exklusiv shopping

Då tog de nämligen en avstickare från allvaret och besökte exklusiva Svensk Tenn på Strandvägen i Stockholm. Efter en runda i butiken kom de ut tillsammans med sina respektive hovdamer, Marys Caroline Heering och Victorias Louise Töreman, som bar shoppingpåsarna.
Även kronprinsessan Victoria bar på en påse efter ett inköp av bland annat en bok.
Man kan inte annat säga än att det svänger friskt i en prinsessas liv, ena stunden allvar om barns rättigheter för att sedan shoppa exklusivt.

Av Anna Frödell
Foto: Janne Åkesson/SWEDPIX, Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Victoria tog Mary på exklusiv shopping i Stockholm”

 1. Webbredaktionensvenskdam.se skriver: 23 november, 2009
 2. Gittan skriver: 23 november, 2009

  Det var säkert ett välkommet avbrott i “måstena”…Man tillgodogör sig kunskap och information bra mycket bättre om man tar det i pass, än om man sitter heldagar och blir “korvstoppad.”.. Så det här var nog ett bra sätt, parallellköra allvar med shopping…… 😀


 3. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Gittan,

  Tror du inte att ett barnhemsbesök, skulle ha passat lika bra och bättre för Mary och Victoria.

  För dem båda är det helt möjligt att shoppa på Svenskt Tenn, när som helst.

  Ett två dagars seminarium borde inte ta på krafterna, då man inte ens fyllt 40.

  Säger en som varit på veckolånga seminarier i USA, fått skriva rapporterna på flyget hem och förväntats visa upp sig på jobbet följande dag för att presentera sin reserapport för ledningen.

  Hårt jobb?? ROFL


 4. Gittan skriver: 23 november, 2009

  Jodå christina, det tror jag visst…Men jag förmodar att Mary hade framfört en önskan om att få gå en runda på stan… Och jag tror inte att Mary bara hipp som happ studsar upp till Stockholm för att gå på Svenska Tenn..

  Men Du liksom jag har alltså erfarenhet av långa konferenser och seminarier där det förväntas att man ska orka och hålla igång hur sent de än blir..
  Men hur slutkörd var man när man väl kom därifrån ?? 😐


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Christina.
  Jag tror inte att det finns några barnhem i Stockholm. Kanske inte i Sverige över huvudtaget.


 6. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Demba,

  Det är ju bra att det inte finns övergivna barn i Stockholm utan alla har genast fått foster-eller adoptivföräldrar.

  Kanske de då kunde ha besökt något skyddshem för misshandlade mödrar med sina barn. Det är ju Marys hjärtesak. Eller vill du påstå att sådana inte finns i Stockholm.


 7. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Gittan,

  Man var slutkörd, men också nöjd och glad, över att ha kunnat utföra sina uppgifter.

  Numera, det som åstadkom tidigare på en timme, tar nuförtiden 3 timmar+ 3 timmars överläggning med sig själv, skall jag göra det idag, eller får det vänta tills i morgon. Vad mig beträffar, landar jag ofta på det senare alternativet.


 8. Ines skriver: 23 november, 2009

  Bra att många av er jobbar hårt, det förtjänar respekt. Samtidigt tror jag inte att någon av oss har insyn i (eller rätt att döma) hur hårt Victoria jobbar. Jag tror inte att hon slöar mycket. Hon förföljs av kameror jämt, hon behöver vara redo på vilka som helst frågor hela tiden. Hon ska helst se bra ut. Helst ha något vettigt att säga. Helst känna till bakgrund till alla institutioner/organisation/länder/tillställningar hon besöker samt ha namnen i huvudet på dem hon ska möta. Helst visa engagemang och utstråla värdighet. Och samtidigt vara på bra humör – för allt annat används som argument mot henne.
  ALLT hon gör analyseras av offentligheten, inte minst av oss här. Det är något som ingen av oss kan veta hur det känns och hur belastande det är. Jag skulle inte vilja byta roller med henne. Ursäkta Christina – det är annat än att behöva redovisa något för ledningen, på ett jobb som du dessutom själv har valt.


 9. Olof Jonsson skriver: 23 november, 2009

  Kära Svensk Damtidning
  Skulle vi inte kunna sätta en standard vad som är lyx. En elak vän kallade svenskt tenn Östermalms ikea, det är lika vanligt på östermalm som ikea är i Farsta. Så exklusivt kan vi inte kalla det. Kan ni inte skaffa en lyxblogg så att folk fattar vad lyx är! Lyx är inte bara hermes oranga princess väskor utan det finnes ju faktiskt annant också……vakna snälla modeexperter från svensk dam, du vet väl kanske lite om lyx!


 10. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Ines,

  Håller fullständigt med dig om Victorias uppgifter, Hårt jobb, vara påläst, påpassad, snygg, m a o allt.

  Jag hänvisade bara till detta två dagars seminarium som kallades i ett inlägg för hårt jobb.

  Dessutom vill alla att Victoria skall vara mamma och hustru. Avundas inte hennes arbetsbörda.

  Tror att vi de facto tycker helt lika..


 11. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Christina.
  Det är inte så att alla barn genast får foster- eller adoptivföräldrar. Dom placeras i tillfälliga fosterhem tills deras problem löser sig.


 12. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Ines,

  För att ta det litet med humor, skillnaden mellan mig och de kungliga är; de kungliga får blaska sig utan att få foten (Brunei, lol) men vi vanliga dödliga får gå, och alla apanagen dras in, börjande från firmabilen.


 13. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Christina.
  Självklart finns det barn i Stockholm som måste placeras på annat ställe än i hemmet. Men de flesta får en tillfällig placering i ett hem där dom får stanna tills deras ärende är utrett. Sen kan det bli frågan om fosterhem eller ev. adoptivföräldrar.
  Varför är du så aggressiv? Detta är inget som jag her bestämt.


 14. Christina Helsinki skriver: 23 november, 2009

  Demba,

  Inte för att jag orkar klyva hårstrån över vad det kallas, barnhem eller vad som helst.

  Har aldrig forskat vad det betyder när barnen blivit omhändertagna av sociala myndigheter när mamma har blivit häktad.

  Efterom det här bara kom genom ett ord barnhem, föreslår jag att vi återgår till Victorias väska


 15. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 november, 2009

  Gärna det Christina.
  Det var inte jag som blev aggressiv.


 16. pix skriver: 23 november, 2009

  Tycker de är väl värda den lilla shoppingturen.
  De blir kritiserade för en det ena o en det andra av både oss läsare här på svensk dam o av media, men jag undrar hur många av oss som skulle klara av den press de är utsatta för?? att alltid bli granskade från topp till tå !!
  jag tror svaret är !!!inte många av oss.


 17. Ingrid skriver: 23 november, 2009

  Det görs alldeles för mycket reklam för Svenskt tenn i Svensk Damtidning.
  OK man kan hitta presenter där, men man skall ha en speciell smak ( därvid inte sagt att den är exklusiv ) Butiken kan vara rigtigt tråkig också och dyr. Väldigt dyr. Varför skriva överhuvudtagit att de har varit där och där. Är det inte nog med att de har shoppat.
  Så fort den danska kronprinsessan visar sig så gör hon reklam för mode, mode mode. Det ger helt fel signaler. Hon har mycket att lära. Tacka vet jag Viktorria. Hon har annat i tankarna. Som hon själv också säger.


 18. Gittan skriver: 23 november, 2009

  En annan kunglig dam som varit på språng idag är Drottning Silvia…Här på “Drottning Silvias barnsjukhus” i Göteborg… På tal om arbetande kungligheter… 😀

  http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Goteborg&playfile=12270_Silvias_tips_till_sjuka_barnen_popcorn_105085.pls&autostart=1


 19. Gittan skriver: 23 november, 2009

  ..Och Mary är hemma igen…Idag fick hon Rasmus Klump priset för sitt engagemang mot mobbning…. Priset delas årligen ut till en person eller organisation som är goda förebilder och motsvarar Klump´s filosofi om vänskap och lojalitet…

  Bildspel…

  http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2009/11/Mary%20modtager%20Rasmus%20Klump-prisen.aspx


 20. Sofia @ Kungliga Karamellerkungligakarameller.blogspot.com skriver: 23 november, 2009

  Louise Törneman är Drottning Silvias hovdam. Kronprinsessan Victoria har inga hovdamer, bara adjutanter. Troligtvis var ingen av dem i tjänst den dagen så då fick Törneman fick rycka in för att assistera Kronprinsessan istället.


 21. sofia skriver: 24 november, 2009

  Håller med om att Svenskt Tenn inte är någon lyx. De flesta med en normal inkomst har råd att handla där. Däremot är det en väldigt trevlig butik!


 22. pix skriver: 24 november, 2009

  Ingrid,
  “Så fort den danska kronprinsessan visar sig så gör hon reklam för mode, mode mode. Det ger helt fel signaler.““
  Vad slags signaler ger det som är fel enligt dig Ingrid???


 23. Inger RozénChintohsblogg.se skriver: 25 november, 2009

  Och inte orkar de bära sina påsar själva!


 24. Ingrid skriver: 25 november, 2009

  Svar: Mary uppträder som en person som skall göra reklam för mode.
  Det tråkiga är att märkerna på kläderna hon bär, redan är kända labels
  och stora på marknaden och mycket dyra.
  En helt vanlig löntagare har inte råd med dessa kläder. Naturligtvis skall hon se snygg ut, men prinsessan Marie ( Joakims nya fru ) bär ofta helt vanliga labels och representerar mycket bra för Danmark. Marie är också mycket naturligare än Mary. Jag är varje vecka i Köpenhamn och följer det mesta på mycket nära håll. Marie var ett lyckokast för Joakim och kungahuset och han skall vara tacksam för att Alexandra är ute i kylan.


 25. Christina Helsinki skriver: 25 november, 2009

  Ingrid,

  Läs min kommentar under rubriken prinsessan Marie…

  Det måste vara telepati.


 26. marianne skriver: 27 november, 2009

  det var en fin musik stund på Berwaldhallen!


 27. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 november, 2009

  Ingrid.
  Håller med i vart enda ord du skriver.
  Mary är så egotrippad. Hennes liv går ut på att visa upp sig i fina dyra kläder och att vara så snygg som möjligt. Hon fick säkert hicka när Marie dök upp på arenan. Men jag tror inte hon behöver oroa sig, för Marie måste inte tävla om vem som är vackrast. Hon håller låg profil och låter Mary vara värstingen. För Marie är den vackraste av prinsessorna och hon har ett bättre självförtroende. Hon måste inte hävda sig och tävla med Mary.
  Marie satsar på sitt lilla barn och Joakim.


 28. Martin skriver: 27 november, 2009

  Ingrid o Demba…jag kunde inte sagt det baettre sjaelv JUST det !!
  kom ihag dock att Frederik o Mary ar kaempe populaera i Danmark !!!


 29. Christina Helsinki skriver: 27 november, 2009

  Demba och Ingrid,

  Har redan tidigare skrivit att jag är jättebesviken på Mary.

  Undrar hur många som skriver här har prenumeration på Tidningen. Jag har och på det senaste numrets första sida, är Mary sååå tillgjord i sitt minspel, att jag faktiskt tycker, uäk, som vi säger här.

  Alla vet att jag inte tycker om att Daniel skall börja kallas prins!

  Men av bilderna att döma, föredrog jag Daniel före Mary.


 30. MollyMolly skriver: 27 november, 2009

  Det virker på meg som om Mary er helt kjøpesyk som vi sier på norsk.
  Har dere ikke hørt at shopping hjelper på angst?
  Og så vidt jeg har lest er Mary plaget av angstanfall. Kanskje hun heller burde gå i terapi og bearbeide sitt følelsesmessige kaos,- slik at hun kan bli litt mer avslappet?


 31. Christina Helsinki skriver: 27 november, 2009

  Molly,

  Vet du vad? MM duger bra som kronprinsessa för Norge.

  Men då¨man börjar tala om hur vacker MM är, så kan kommentarerna bli tvådelade.

  MM kommer från ett enkelt hem, var alkoholism, drogmissbruk, en fängelsevistelse, ett utomäktenskapligt barn inte varit främmande.

  MM ser vanlig ut, inte vacker inte ful.

  Men allt sådant här bidrar endast till att folk inte accepterar, en monarki, som uppvisar sämre drag än folket själva..

  Är du den Molly som högtidligen skrev ditt rörande avskedsbrev ?.

  Förlåt, jag glömde att gråta, men efter det här kanske det lyckas.

  Wellcome home, start the trouble! ROFL!


 32. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 november, 2009

  Men faktiskt så var Mette-Marit en av de vackraste kungliga brudar man sett. Hon strålade…. var nästan självlysande. Berodde troligen på att hon var så lycklig.
  Och hon vare inte utstyrd som en gräddbakelse som dom flesta är.
  Hon var bara strålande vacker.


 33. Kristine, Oslo skriver: 27 november, 2009

  Alle prinsessene er søte, ikke vakre. Den eneste kongelige skjønnheten er Rania, men den har dessverre plastikkirurgen skaffet henne, ikke hennes skaper, Allah. Sukk. Likevel er det de mer substansielle tingene som teller, hva de står for, hva de utstråler.


 34. Tina skriver: 27 november, 2009

  MM hade den vackraste brudklänningen av alla prinsessorna.
  Att hon är en kvinna som testat det mesta här i livet går inte att förneka.
  Men hon är den hon är och gör sig inte till.
  Dessutom verkar hon göra sin man lycklig och hur många ytliga, egoistiska kvinnor lyckas med det?
  Men kunglig?!
  Nej det kan man inte påstå med bästa vilja i världen.

  I Norge går detta bra.
  Snart även i Sverige.


 35. anonymtsvenskdamtidning skriver: 1 december, 2009

  vad Kul att även en kronprinsessa kan fara ut och shopping då och då kanske en present till Daniel!!


 36. Christina Helsinki skriver: 1 december, 2009

  Ja,

  det är faktiskt underbart


 37. Mars skriver: 2 december, 2009

  Ursäkta – men jag var nyligen på Svenskt Tenn. Jag tycker att de har tappat stinget och lever i det förgångna alltför mycket – gamla elefanttyg och blomstertyg. Förvisso från Joseph Franck, emn ändå!. Det kändes oerhört mossigt att vandra runt där. Kom nu inte och säg att detta är tidlöst. För det är det inte, just nu iallafall!


 38. McEllen skriver: 6 december, 2009

  Kronprinsesse Mary er Danmarks svar på shopaholic Victoria ” Posh” Beckham…….
  Prinsesse Marie er Danmarks svar på Kronprinsessan Victoria.


 39. Mimmistrandvagen.se skriver: 6 december, 2009

  McEllen nu är du barnslig. Prinsesse Marie är mkt sötare än Victoria. Fast ok man skulle ju gärna se Marie som kronprinsessa, så långt har du rätt. Men det går inte att jämföra humhum och pannkaka, you know.


 40. McEllen skriver: 7 december, 2009

  Mimmi, jeg forstår ikke : Marie sötere än Victoria ?
  Jeg synes Sverige har en fantastisk kronprinsesse i Victoria og hun skal være så hjertelig velkommen til COP15 her i december,……….. og får gerne “stanna” .
  Kronprinsessan Victoria er kronjuvelen i de skandinaviske kongehuse.

  Både hos Marie og Victoria kommer sødmen og skønheden indefra, den styles man ikke til ! Så der kan man godt sammenligne……… eller hur ?


 41. ulrika skriver: 8 december, 2009

  Synd att inte Mary tog med sig Vickan på shopping.Mary har en stil och smak
  som våran Vickan inte kan mäta sig med!


 42. Malene A skriver: 13 december, 2009

  Marys tøjstil skyldes 100 % hendes stylist Anja Camilla!! Mary is just like a catwalk model……hun har absolut ingen selvstændig personlig stil og smag.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar