Victoria vågar äntligen berätta sanningen

Victoria vågar äntligen berätta sanningen
Annons

victoria

Äntligen vågar kronprinsessan berätta sanningen om sina ätstörningar, dyslexin och inte minst kampen för kärleken. Missa inte kvällens avsnitt av “Familjen Bernadotte”!

Kronprinsessan Victoria berättar i programmet öppenhjärtigt om sitt liv, svårigheterna hon gått igenom och de ständigt höga förväntningar en kronprinsessa tvingas leva med. Hon berättar bland annat om sina ätstörningar, och hur hon sedan bestämde sig för att leva ett hälsosammare liv. Victoria började gå på gym och det var så hon träffade sin blivande make Daniel Westling. Kronprinsessan berättar också om sin barndom och om sin syn på framtiden.

Annons

”Familjen Bernadotte” sänds ikväll klockan 20.05 på TV4. På SVT1 kl 18.15 kan man också se “Kronprinsparets nya hem”, om Fredrik VIII:s palats – ett av de fyra kungliga palatsen på Amalienborg och dess renovering för att bli bostad åt det danska kronprinsparet och deras barn.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

31 kommentarer till “Victoria vågar äntligen berätta sanningen”

 1. Lena Nilsson skriver: 13 maj, 2010

  Jag har i dag lyssnat till en intervju med Victoria i radion,man kan bara säga att hon är en fantastisk jordnära och rak person.Må hon få behålla sitt naturliga väsen hela livet.Då kommer hon att bli en oerhört omtyckt människa och regent.Och förövrigt så var det ett väldigt fint samtal med raka frågor och raka svar.


 2. I.MartinssonSvenskDamtidning skriver: 13 maj, 2010

  #1 Absolut.


 3. Ann skriver: 13 maj, 2010

  Ja, det känns som om Victoria äntligen “landat i sig själv” och känner sig trygg med den hon är. Antagligen har Daniel en hel del med det att göra…jag tror att de två kommer att bli ett fantastiskt regentpar i framtiden. De står med båda fötterna på jorden, är sunda och empatiska och följer verkligen med sin tid.


 4. Sickan skriver: 13 maj, 2010

  Jag lyssnade också på Victoria. Hon kommer att styra landet bra när den tiden kommer.

  När jag har spelat in alla program om Bernadotter så ska jag titta på dem alla.


 5. gallblåsan skriver: 13 maj, 2010

  #3
  Om du tror att hon ska styra landet så har du inte gjort dina läxor.
  Du kanske ska titta på något annat i stället.
  Något som kanske kan föra dig själv framåt.


 6. Sickan skriver: 13 maj, 2010

  # 4

  MOBB


 7. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 13 maj, 2010

  #4 Hon får representera landet och leva flott som belöning och det må vara värt. Men landet styrs av en moderatledare eller sosseledare.


 8. walle skriver: 13 maj, 2010

  Jag är republikan, men har inte alls någonting emot någon i kungafamiljen! Varför inte införa republik, Victoria ställer upp i ett presidentval. Hon väljs säkert med stor majoritet. Tänk vad det skulle vara trevligt för henne att veta att hon då får sitt jobb, inte därför att hon råkar vara sin fars äldsta barn, utan därför att hon blivit utsedd till statschef. Sen ska hon som statschef naturligtvis som alla andra svenskar lyda våra lagar.
  En sak som stör mej i alla intervjuer med kungligheter är titulerandet. Det måste vara genant för Victoria att alltid tilltalas som “kronprinsessan”. Jag skulle vilja träffa henne och testa “du”!


 9. Inger K skriver: 13 maj, 2010

  Jag tycker det är alldeles otroligt, att republikaner, läser tidningen och dessutom går in på denna sajt. Skulle en rojalist, kunna få en förklaring till detta! Och sen sluta alla med tjötet om pengar. Möjligtvis så betalar vi en krona var, och inte dör jag av det inte.


 10. sebbe skriver: 13 maj, 2010

  jag tycker kungne kan avgå så viktoria kan bli drottning. För jag tror att vikoria är mer populär än kungen och alla verka tycka Silvia är stel så för att rädda kungahuset så avgå kungen…


 11. TV-tittare skriver: 13 maj, 2010

  Otroligt bra program. Hon har växt enormt som människa och i sin roll som blivande drottning.


 12. I.MartinssonSvenskDamtidning skriver: 13 maj, 2010

  Bra Radioprogram med Victoria.


 13. Bridget skriver: 13 maj, 2010

  Trygg i sig själv, ja så tolkar majoriteten prinsessan Victoria i del 3 av Familjen Bernadotte. Man hörsamma snabbt hur lika de är pappa kungen och Victoria, lika stela och formella i sina uttalanden. Uppväxten präglas man av hela livet. Jag tror att Victoria är en helt annan person egentligen och tycker också att hon skulle vinna på att charma lyssnarna. Det gör inget att man råka säga fel eller ett skratt mellan raderna. Allt blir så stelt när frågorna är instuderade innan de ställs och vem var han som intervjuade Victoria – en kusin till Silvia? uhhh…


 14. Magdalena skriver: 13 maj, 2010

  Det er intet nytt i at Victoria forteller om sin dysleksi og spiseforstyrrelser.

  Godt å se en ganske usminket kronprinsesse fortelle om sine utfordringer og sin frykt for “å miste pappa”.

  Victoria er så enkel i sin fremtoning,- slik de som er født som kongelig er.

  Legg merke til at de som gifter seg inn virker mye mer “tillært” og “anstrengt” i sin presentasjon…………


 15. Agnetha karlsson skriver: 14 maj, 2010

  # 4
  Känns bra va, att trycka till nån som du så jäkla fint gjorde???!!! Förstår du nu är jättestolt över dig själv.
  “avsmak”


 16. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 14 maj, 2010

  #Walle. Hon skulle aldrig klara sig i ett presidentval. Där gäller kalla fakta, vetande, utbildning och partistöd. Hon blir en bra drottning men om du vill ha en kvinnlig president så är det: Mona. Royalistiska hälsningar.


 17. Sickan skriver: 14 maj, 2010

  # 13 Tack snälla Agnetha karlsson för att du stötta mig där 🙂

  Stor kram till dig 😉


 18. Astrid skriver: 14 maj, 2010

  #8, Bästa Inger K!
  Att vara republikan eller monarkianhängare kan vara en delikat fråga. I grunden är monarki som statsskick odemokratiskt, kanske? Alltså i teorin och även i praktiken troligen. Eller det är i alla fall rätt “omodernt” att det är ett arv som ger statschefen i Sverige dess befattning. Och att statschefen inte har någon “politisk makt”.
  Men samtidigt så anser jag att det fungerar väl åtminstone i Sverige, Norge, Danmark, Belgien och Holland. Alltså i länder som är uttalade demokratier och där kungahusen anpassat sig till det styrelseskicket och sköter sitt jobb. Kungahuset fungerar som pr för sitt land och dess näringsliv. Och tydligen är det så att det betalar sig.
  Men samtidigt krävs det av kungahusets medlemmar att de “sköter sig”. Och om de gör det så kan det fungera som en samhållande kraft för samhället och landet.
  Kronprinsessan Victoria har verkligen förstått sin roll och hon gör verkligen allt för att uppfylla den. Och hon är en fantastisk person!
  Så därför vill jag inte i dag ändra på statsskicket. Och i det ingår naturligtvis att jag anser att Kungen och Silvia gör ett bra jobb också.
  Och kanske är det så idag när samhället är så mångfacetterat och så många människor med olika kulturell och etnisk bakgrund ska kunna fungera väl tillsammans, att vi behöver kungahuset.
  Kyrkan och religionen fungerar ej sammanhållande för landet och samhället på samma sätt som det gjort förut. Vi tillhör olika religioner och trossamfund eller är agnostiker eller ateister.
  Men kungahuset kan fungera sammanhållande för landet. Och i Sverige tycker jag att det gör det. Därför behövs det.


 19. Astrid skriver: 14 maj, 2010

  #8, forts …
  Och att både republikaner och monarkister är välkomna på denna sida … Är det inte så?
  Det är väl suveränt bra om vi kan hålla en öppen diskussion eller ett schysst samtal igång?
  Människor kanske inte alltid heller är totalt för eller emot monarkin t ex?
  Vissa kanske går in på sidan bara för att titta på bilder av vackra människor. Eller fina kläder. Är inte det tillåtet? Vi människor är motsägelsefulla.
  Sedan en sak till. Kungahuset erhåller apanage och vi skattebetalar för det. Och då skall Kungahuset “betala sig”. Och om det nu är så att t ex för omvärlden är det oslagbart för Sverige när det kommer en vacker prinsessa och representerar. Ja, då kanske Kungahuset “betalar sig” flera gånger om.
  Men samtidigt är det ju så att de inte kan leva ett alltför utsvävande liv. De har hela tiden ögonen på sig. Och det är tuffa krav på dem.
  Moraliskt och som förebilder.
  Men att hålla igång samtalet och diskussionen är livsviktigt!


 20. walle skriver: 14 maj, 2010

  Inger K: Varför ska inte en republikan få hålla sig informerad om vad som tilldrar sig i riket? OBS! Jag har inte sagt ett ord om pengar. Diskuterar inte kostnaderna för monarkin, men det förestående bröllopet börjar skena iväg! Hovstaten har fått 5 milj. extra både 09 och10. Dessutom har UD fått 4 milj. Summa 14 milj. av skattepengar. Det är enl. min uppfattning på tok för mycket, men vi har råd med det! Sen får de en skaplig villa av skattebetalarna också. I en republik kostar statschefen, familjen kan man lämna därhän. Mina skäl mot monarkin är två. Att statschefen ärver sitt ämbete och sedan är ställd över lagen är fel!


 21. Agnetha karlsson skriver: 15 maj, 2010

  Gällamde mitt inlägg nr 15, så måste jag rätta mig själv. Min kommentar avser kommentar nr 5. Ursäkta! Men du Sickan förstod mig visst!!! Kram tillbaks!


 22. hilde skriver: 15 maj, 2010

  Nå er jo ikke dette første gangen hun forteller om spiseforstyrrelser og dysleksi. men tøft er det å være så åpen om slike problemer. Et flott forbilde.

  Sverige kan være stolte av sin Kronprinesse.


 23. Marika skriver: 15 maj, 2010

  Jag blev jätteförvånad när jag såg del 3 av Familjen Bernadotte och hörde Alice Trolle-Wachtmeister säga att hon blev besviken över att kungaparet fick en dotter eftersom hon visste vad som var på gång i Riksdagen…jag kan bara tolka det som att hon var/är emot kvinnlig tronföljd…OK att hon tillhör en annan generation, men ändå…?


 24. Netaadika.bloggspace.se skriver: 15 maj, 2010

  #23. Marika, Alice Trolle-Wachmeister tillhör visserligen en annan generation men det gör inte kungen och han var av samma åsikt.
  sign/ner med feministerna


 25. Sickan skriver: 15 maj, 2010

  # 21 Jag förstod så väl vem inlägget var till Agnetha 🙂
  Vuxenmobbare är det värsta som finns..


 26. Sickan skriver: 15 maj, 2010

  # 26 Vem bry sig 🙂

  Rena rama avundsjukan helt enkelt 😉 🙂


 27. Ann skriver: 15 maj, 2010

  Jag har också förstått att kungen (och drottningen) var emot kvinnlig tronföljd, och helst skulle ha sett att Carl Philip fick förbli tronföljare. Men uppriktigt sagt undrar jag om det inte var en välsignelse att det blev Victoria, även om det är ovanligt att lagstiftning gäller retroaktivt? Av de tre syskonen tycker jag att hon verkar vara den överlägset mest lämpade för uppgiften. Carl Philip verkar snarare obekväm i offentliga situationer, medan Victoria för sig med ett naturligt lugn och pondus. Hon kan konsten att vara mänsklig utan att ge avkall på den nödvändiga värdigheten. Dessutom verkar hon ha ärvt Silvias förmåga att se och ta människor, plus att hon verkar begåvad med ett genuint intresse för sin omvärld och sina medmänniskor. Jag tycker mig inte se samma egenskaper hos Madeleine, även om hon är charmig på sitt sätt. Och Carl Philip tror jag direkt skulle ha vantrivts i rollen som tronföljare.


 28. Sickan skriver: 15 maj, 2010

  # 28 – Du har rätt i det du säger och mycket klokt sagt 🙂
  Hade Carl – Fhilip fått välja så vill han nog hålla på med sin design och sitt race som han tjäna mycket pengar på.

  Har läst att Daniel får inte ett öre av Kungen när han gifter sig med Victoria så han kanske får gå tillbaka till sitt gym igen.


 29. Bridget skriver: 16 maj, 2010

  20. walle

  Budgeten för bröllopet är nu uppe i 20 miljoner och därtill kommer kostnader för boendet på Haga slott se nedan. För en kostnad på över 60 miljoner har nu royalisterna fått ett kronprinsesspar att twittra om och sen tillkommer kostnaderna för de båda andra kungabarnen som ännu ej är gifta. Att jämföra kostnaderna med ett presidentpar går heller inte att göra eftersom kungligheter måste jämföras med gudar. För royalister är de inte vanliga människor som ett presidenpar skulle bli. Tror att vi människor behöver någon att se upp till, utöver det vanliga när vi nu inte är så religiösa. Ta Finland t.ex. de har nog alltid sett svenska kungahuset som lite deras oxå.

  Haga slott i Hagaparken renoveras för en totalkostnad av 40 miljoner kronor av Statens fastighetsverk för att bli bostad åt kronprinsessan Victoria och Daniel Westling från 1 juli.
  Kök, tvättstuga och badrum byggs om för 7,6 miljoner kronor.

  Underhåll och byte av stammar, VVS med mera för 16,7 miljoner kronor.

  Säkerhetsarbeten till en kostnad av 16,1 miljoner kronor.

  Kungen har dessutom önskat ökat anslag från staten från 2011 med 2 miljoner per år för säkerhetshöjande åtgärder med anledning av Haga slott.


 30. Finlandssvensk skriver: 18 maj, 2010

  18. Tack Astrid för ditt inlägg. Det är just så som jag också känner. Jag skulle inte ha något emot att ha ett så vacker och trevlig kronprinsessa här i Finland också, och kungaparet är ju också mycket representativa . Sverige får mycket PR i och med detta prinsessbröllop. Vi har ju bara trista grå politiker här i Finland, ingen glamour….


 31. Jeanette Träff skriver: 20 maj, 2010

  Kungen och Silvia har säkert aldrig varit emot kvinnlig tronföljd. Problemet var, som kungen otaliga gånger försökt förklara, att Carl-Philip föddes som kronprins men senare fråntogs denna rätt. Anledningen är ju att tronföljden regleras i en grundlag som bara kan ändras genom två omröstningar i riksdagen med ett riksdagsval emellan. Denna ändring borde alltså ha skett långt tidigare, redan innan kungen gifte sig, inte när det blev klart att det förstfödda barnet blev en flicka.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar