Nu snickras det för fullt på Victorias och Daniels Haga

Nu snickras det för fullt på Victorias och Daniels Haga
Annons

Nu börjar förvandlingen av Haga Slott till ett kungligt residens.

Nu börjar förvandlingen av Haga Slott till ett kungligt residens.

Daniel Westling har verkligen gjort en resa. Från Smältvägen i Ockelbo till Haga slott! Vår blivande prins och hans fästmö, kronprinsessan Victoria, är i full gång med att dirigera renoveringen av Haga slott.

Haga slott är på gång att förvandlas till kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings officiella residens. Förutom bostad ska den även rymma en representationsdel. Inflyttningen kommer inte att ske förrän någongång i samband med bröllopet den 19 juni nästa år,  men det är mycket som ska fixas innan dess – till exempel säkerhetsåtgärderna. Nyligen offentliggjordes säkerhetsplanerna och ritningarna visar att man tagit stor hänsyn till boende i området såväl som till allmänheten.

Allmänhetens åsikter har respekterats

Annons

Många oroade sig för att stora grönområden skulle spärras av och inte längre vara tillgängliga för allmänheten. Men Victoria, hovet och Säpo har tagit fram en säkerhetszon som innebär att folk fortfarande kan vistas i området. Man har tagit stor hänsyn till allas åsikter. De hade exempelvis kunnat stänga av udden framför slottet för att få en egen badvik, men valde att inte göra det.
På den östra sidan utefter Brunnsvikens strand kommer promenadstigen att breddas och ett nytt staket med samma utformning som det befintliga byggas innanför gångvägen. Det nuvarande staketet tas delvis bort, bland annat delen vid småbåtshamnen i norr. Detta medför full framkomlighet utefter stranden runt udden och full tillgång till Ekotemplet och Gustaf III:s paviljong precis som tidigare.

Se kartan över Hagaparken och fler bilder i vårt bildspel nedan!

[smooth=id: 104; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Anna Frödell, Stella Pictures, Statens Fastighetsverk


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Nu snickras det för fullt på Victorias och Daniels Haga”

 1. Helena A skriver: 7 oktober, 2009

  Någon som vet vad det är för ful länga på sidan av slottet som syns på fotot taget från luften?


 2. Gittan skriver: 7 oktober, 2009

  Lollo…Tiaror igen…Du kan de flesta, men kolla Mette Ahlefeldts och Prinsessan Theodora de är snygga…

  http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2009/5/Kongelige%20diademer.aspx


 3. hilde skriver: 8 oktober, 2009

  Helena A
  Så noen av disse bildene i norske Se og Hør forrige uke. Den gule bygningen ved siden av slottet på bildet tatt fra lufta er vaktsentralen, ifølge Se og Hør. Sikkerhetsvaktene må jo ha et sted å være de også,men ikke spesiell pen den bygningen nei.

  det er ikke overraskende at Daniel og Victoria vil at allmennheten skal få beholde så mye som mulig av området.


 4. Lollo skriver: 8 oktober, 2009

  Kul bildspel gittan, här fick man se många olika smycken. undrar om det kan bli brist på utsmyckning efter att de grekiska prinsarna gift sig den yngsta ska väl inte gifta sig än men ämdå.
  6 kvinnor som ska tampas om smyckerna i framtiden


 5. Lollo skriver: 8 oktober, 2009

  något som jag skulle vilja läsa om var de olika arvingarna bor, victoria har haga hur bor de andra?


 6. Gittan skriver: 8 oktober, 2009

  Lollo 4/5…. Jag förmodar, att Konstanin och Anna-Maria´s smycken mer eller mindre följer arvtagaren till tronen, dvs Paul, om det skulle bli aktuellt att återinföra monarkin någon gång i framtiden..Vilket skulle innebära att Marie-Chantal har första tjing på glittret vid olika tillställningar..Förmodligen fungerar det nog enligt samma princip hos dem som övriga kungahus tillämpar, att familjens medlemmar lånar ur “skattekistan” och turas om att använda de smycken som finns…Det blir nog aldrig tal om någon utdelning i form av arv till deras barn utan får förbli kronjuveler som alla får nyttja…Sedan har ju Anna-Maria och förmodligen hennes döttrar rätt att bära de danska smyckena eftersom de tillhör det danska kungahuset…Detsamma gäller nog Benedikte och hennes döttrar, om de egna familjesmyckena inte räcker till.
  Men detta får vi ha JOHANNES att utreda och ge klara besked på…

  Vad bostäderna gäller kan du gå in och läsa uppgifter om var de bor under respektive kungahus…Du hittar länkar till de europeiska husen här uppe på sajten under fliken “kungligt” och därefter länkar..
  Slå sedan flikarna “kungafamiljen” på husens sidor och välj den person du letar efter där…


Annons

Laddar