Victorias nära möte med Östersjön – Se klippet!

Victorias nära möte med Östersjön - Se klippet!
Med tanke på Victorias starka engagemang för natur- och miljöfrågor går det att tänka sig att hon invigde Baltic Sea Science Center med glädje. Förutom en rundtur i huset talade hon också om vikten av att alla måste ta ansvar för problemen i Östersjön.
Annons

Samtidigt som kronprinsessan invigde Baltic Sea Science Center under torsdagen gick hon även en rundtur i husets alla delar. När hon anlände fick hon en blombukett där Östersjöns alla fiskar fanns med som dekoration och i huset fick hon sedan stå öga mot öga med samma fiskar som fanns i buketten. Huset består av akvarier, lektionssalar, laborationsrum och utställningar. Victoria testade bland annat salthalten på Östersjön och fick se hur laborationsrummen fungerar.

Följ med under Victorias rundtur, se klippet här!

Annons

Efter rundturen höll hon ett tal där hon berättade om sina förhoppningar med det nya centret på Skansen. Hon tror på visionen att centret kan hjälpa oss att förstå Östersjöns unika miljö och visa konkret vad vi kan göra för att vara rädda om den.

– Det här kunskapscentret handlar om Östersjön, om livet under ytan på vårt unika innanhav. Men i grund och botten handlar det ju lika mycket om oss själva. Om vår historia, vår framtid och vårt ansvar för en miljö som vi är helt beroende av. På samma sätt som vi är beroende av Östersjön, är Östersjön beroende av oss, sa Victoria i talet under invigningen. Läs hela talet på kungahuset.se.

 

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Victorias nära möte med Östersjön – Se klippet!”

  1. charlotte skriver: 12 april, 2019

    Vilken underbar bild av Victoria. Hon utstrålar livsglädje och framtidstro vilket tyvärr så många saknar idag.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar