Victorias och Daniels nya super-initiativ för barns hälsa

Victorias och Daniels nya super-initiativ för barns hälsa
Annons

Daniel-Victoria-Ibl

I dag, under prins Daniels seminarium i Almedalen, kommer ett stort nytt initiativ att lanseras. Initiativet är framtaget av kronprinsessparet. ”Tillsammans med ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer lanseras idag GEN-PEP, en icke vinstdrivande organisation med visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. GEN-PEP arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet”, skriver man i ett pressmeddelande.
– Ambitionen med Generation PEP är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand. Vi är glada att från start ha med oss många starka partners, och vår förhoppning är att bli fler, säger prins Daniel om saken.
Målsättningen är ”att engagera hela samhället för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Bakom satsningen står ett antal av Sveriges ledande organisationer, stiftelser och företag som alla är fast beslutna att skapa förändring”.
Bland initiativets partners märks Alla på snö, En Frisk Generation, Friluftsfrämjandet, H&M, ICA, Idrottsgalan, IKEA, MTG Sverige, Skolklassikern, Telia, Trivselledare och TV4.

Annons

Mer om initiativet:
www.gen-pep.se

Annons

GEN-PEP är en icke vinstdrivande organisation med visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

21 kommentarer till “Victorias och Daniels nya super-initiativ för barns hälsa”

 1. Grötchen skriver: 4 juli, 2016

  Utmärkt initiativ!


 2. eva skriver: 4 juli, 2016

  Frosseri betyder frossande, vällevnad, glupskhet, omättlighet, frossa, omåttlighet, överflöd, överdåd, slöseri, överdriven njutning.

  Kungafamiljen anser sig ju vara och vill framstå som kristna eller åtminstone troende.

  Hur stämmer detta?


  1. Regina Lindholm skriver: 4 juli, 2016

   Där har du att fundera på!


 3. Obs skriver: 4 juli, 2016

  ”Super-initiativ”?! Nej, problemet är MYCKET större än så. Här handlar det om att förändra föräldrarnas beteenden, inte barnens! Föräldrarna är ju heltokiga med sina telefoner, paddor etc. Vi ser det överallt! Hemsk utveckling, men samhället kan inte göra något för barnen om inte FÖRÄLDRARNA förstår att det är DE som har problem. Om man hela tiden ska följa sociala medier är det otänkbart att man samtidigt har tid med barnen. Då är det enklare att sätta ungarna vid paddan!


  1. Frida skriver: 4 juli, 2016

   Obs: Du har faktiskt helt rätt här. Föräldraransvaret är svagt i Sverige.


 4. Tore skriver: 4 juli, 2016

  La de kungliga stå upp tidig söndagsmorgon och köra barnen till träning i en kall utomhusrink då kan de få respekt .
  Men prata går bra när en blir hämtat i limousin med chaffis och allt serverat .
  Som tillhörande generationen som har ställt upp till 100 % på att barnen ska vara aktiva börjar jag misströsta om det var bortkastad tid eller om det var bättre satsat på egen karriär som de rike som alltid har köpt sig fri .


 5. Marguerithe skriver: 4 juli, 2016

  Alltför många föräldrar idag sätter barnen framför I-pads för att själva få sitta ifred med sina I-pads. S k vuxna människor är inte vuxna och kommer kanske aldrig att bli. Man är inte villig att avstå egentid för barnens skull. De ”engagerade” som står på diverse idrottsplatser och hetsar barnen till bedrifter tänker bara på pengar. Vuxna i hemmen efterfrågas för trygghet och vila.


 6. Elisabet skriver: 4 juli, 2016

  Av pressmeddelandet framgår det ju att man inte glömt föräldrarna.
  Fint initiativ av paret! Verkligen nödvändigt att något görs och att ALLA barn och ungdomar får möjlighet att medverka.


  1. Grötchen skriver: 4 juli, 2016

   Så bra Elisabet att iaf du läser innan kastar dig över tangentbordet med nedsättande kommentarer!

   Det hela verkar väl förberett och genomtänkt.

   Och om det är så att föräldrarna brister så är det väl ännu viktigare att barnen får motvikter från andra och mer ansvarstagande håll.
   Inte MINDRE viktigt!


 7. Bror skriver: 4 juli, 2016

  Utmärkt att Daniel nu försiktigt försöker backa ut från koncentrationen på entreprenörskap som universallösning på snart sagt allt vad problem heter. Utvecklingen har idag ställt Nozick och Friedman offside.
  Barn och hälsa appellerar också till en vidare krets av personer och sänder långt trevligare signaler än tonåringar och källarföretag. Positivt också att Daniel och Victoria kan uppträda tillsammans i ett så vällovligt projekt.


 8. Ronald skriver: 4 juli, 2016

  SUPERlativen haglar igen… såklart eftersom det handlar om V+D…

  Som Obs säger blir det noll och intet så länge som man inte satsar på föräldrarna. Och som vanligt når INTE föreningslivet de som allra bäst behöver.

  Åter igen blir det ett spel för gallerierna. Men vad gör väl det, det är ju därför vi håller oss med en kringresande lyxfrossande teaterfamilj.


 9. Humaniora skriver: 4 juli, 2016

  Aktivt och hälsosamt liv…JA, men det hälsosamma borde inbegripa även en hälsosam skolmiljö och det ur ett flertal aspekter…har kommenterat detta tidigare, men jag tror inte att det är många som inser hur viktig även den omgivande miljön är för hälsan. Säkerligen många som tyckte att det jag skrev var blaha blaha….men det vittnar enbart om bristande insikt!

  Marguerithe! Bra kommentar.

  Daniel! Privatjetplan till en fotbollsmatch i Paris…Du måste leva som du lär!!


 10. Kristiina från Turku skriver: 4 juli, 2016

  Utmärkt initiativ, och Daniel var så imponerande i sitt tal, det börjar på 12.30 i det här video:
  https://www.youtube.com/watch?v=unxNrGP2poI

  Daniel är också intervjuad i slutet, på 49.10.


 11. pernilla skriver: 4 juli, 2016

  OBs, helt rätt, föräldrar kan idag inte dra en barnvagn 4 meter utan att titta pa sin telefon


 12. EH skriver: 4 juli, 2016

  men VAD exakt har de tänkt att göra betr aktiviteter? framgår inte

  formuleringen är oerhört ospecifik
  ”med visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. GEN-PEP arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet”

  ”sprida kunskap, inspirera och stödja” ATT GÖRA VAD??


  1. mini skriver: 4 juli, 2016

   EH

   Jag håller med dig!

   Detta är viktigt, MEN vad som exakt, mer precist, ska göras har jag inte sett någonstans. Det blir enbart vackra ord.

   Många skriver om föräldraansvaret och jag håller med till 100 där.
   Föräldrar,skolan,skolmiljön OCH inte glömma den mat som serveras på skolor är viktiga för barn/ungdomars hälsa.
   Vad som serveras hemma kan ingen göra något åt, men mat som serveras på t ex äldreboenden är lika viktigt som mat som kommuner/friskolor serverar de unga.


 13. Tore skriver: 4 juli, 2016

  Marguerithe
  misstänker du aldrig stått på en arena eller stekt hamburgare eller sålt korv till intäkt till laget eller föreningen .
  Hur många bingolotter har du sålt eller köpt ?
  De flesta vuxna känner ansvar , men nå pratar vi icke om de infantila som är blivit curlad hela sitt liv och så fortsätter det i nästa generation .
  Glömmer icke den unge pojken som tog Jaguaren till korvmojen istället för springa sin löprunda med kamraterna . Men har man rätt namn spelar det ingen roll .


 14. Humaniora skriver: 4 juli, 2016

  Detta med vaga formuleringar, är ju typiskt i politiska sammanhang. Det är ett medvetet val för att slippa utlova några specifika löften och satsningar. Det bevisar att man inte är beredd att på allvar ta tag i problemen dvs kavla upp ärmarna och börja arbeta med konkreta åtgärder…
  Beträffande Daniel tror jag att han på allvar är intresserad av barn och ungdomsfrågor, men däremot tror jag inte att han är beredd att ”slita för mycket”..
  Att leva i den kungliga sfären medför viss bekvämlighet..


 15. My skriver: 4 juli, 2016

  Super-initiativ?? haha…..


 16. Mia skriver: 5 juli, 2016

  ALLA SKOLOR borde upp till t.ex. gymnasienivå, införa på schemat några :

  KÖRSÅNG – svenska och utländska sånger från olika länder, i en stil som ungdomarna gillar

  DANSUNDERVISNING – alla tänkbara olika dansstilar

  SÅNG OCH DANS = glädje och gemenskap. Man har roligt tillsammans, blir mer enade som klass/grupp/kamrater, vilket kan bidra till ökad respekt mellan kön och ungdomar med olika bakgrund och etnicitet, samt få ungdomarna att må bra, känna gemenskap och trivsel.


 17. EH skriver: 5 juli, 2016

  de kunde ju KONKRET SETT erbjuda sommarläger för barn i varje kommun – typ den sort barnens ö och scouterna brukar erbjuda – med bra mat aktiviteter och olika slags motion så att barnen kan påbörja goda vanor och hålla kvar denna livsstil resten av året med nyfunna vänner och lärdom om mkt nyttigt

  Ica Konsum är ju med bland sponsorerna och kunde ge kraftig rabatt för lägrenas matinköp, CG är involverad i scouterna så han kunde få fram frivilliga ledare/vuxenansvariga till lägrena


Annons

Laddar