Victorias och Daniels premiär…

Victorias och Daniels premiär...
Annons

Fredagskvällen i Ockelbo blev en härlig sommarkväll för kronprinsessan Victoria och prins Daniel som premiärbar Ockelbobornas bröllopsgåva – Ockelbodräkten.

Vilken entré! Till publikens stora förtjusning anlände Daniel och Victoria till middagen på Wij Trädgårdar i varsin Ockelbodräkt!
– Det är faktiskt första gången vi bär dem, det här är ju vår bröllopsgåva från Ockelboborna, sa prins Daniel.
– Ja, det är premiär ikväll, sa Victoria.

Annons

Mamma Ewa Westling kramar om sin son Daniel och Olle Westling kramar svärdotterna Victoria.

Glada skratt

Och det blev en varm kväll på alla sätt. Inte bara för att sommarkvällen bjöd på ljumma vindar och strålande sol över de krispigt gröna fälten – utan också för hjärtligheten mellan kronprinsessparet och Daniels föräldrar Olle och Ewa och Daniels syster Anna och hennes Mikael Söderström. Vilka glada skratt och härliga kramar det blev!
– Vad fin du är, Victoria, sa Olle till sin strålande svärdotter.

Ockelboprofiler

Bland gästerna siktades också Ockelboprofiler som Svante Stockselius, Tussen Formgren och Wij Trädgårdars skapare Lars Krantz.

Dukat till fest

Sedan var det dags att sätta sig till bords i det gamla sädesmagasinet från 1800-talet där det dukats upp till fest för drygt 80 personer. IKEA hade tillsammans med personalen på Wij Trädgårdar smyckat lokalen mycket effektfullt med björkar och päronblom och enkelt vitt porslin.
– Vi ville ta in naturen i den här vackra lokalen. Och hålla dukningen enkel och tilren, berättade Anna för Svensk Damtidning.

Bröllopsfestligheter

Kvällen bjöd också på underhållning av kören Konvaljerna, solosång av Lisa Blomberg som sjöng Ockelbos brudmarsch av Anders Voxberg och därtill visades det bildspel från förra årets bröllopsfestligheter på storbilds-tv.

Ekolgiskt

Och så var det en meny utöver det vanliga förstås, skapad av kocken Rune Kalf-Hansen.
– Menyn är 100% ekologisk och närproducerad, berättade Rune för Svensk Damtidning.

Bjöds på prins Daniels favorit

Det bjöds bland annat på inlagd strömming med granskott, knäckebröd med ätbara blommor och sallad på vildsvinsalami, ägg och lingondressing, biff med palsternacka med pepparrot och ost och så chokladefterrätt givetvis – det är ju prins Daniels favorit!

Mamma Ewa, pappa Olle och syster Anna fanns med även denna trevliga  kväll.

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Svensk Damtidnings fotograf Charles Hammarsten och reporter Camilla Spjuth Palve bevakar kronprinsessan Victorias och prins Daniels resa i Gästrikland.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Victorias och Daniels premiär…”

 1. Anita Kuusela skriver: 21 maj, 2011

  Vad fina dem var på kortet och vilket mottagande, det skall bli roligt att läsa när tidningen.


 2. signe skriver: 21 maj, 2011

  Vilket par! Det finns inga som kan mäta sig med dessa härliga människor.Relatonen med Daniels färäldrar är också så äkta och naturliga så de måste ju vara en klippa för Victoria att stötta sig emot spec. nu när fasaden i hennes egen familj rasar samman mer och mer, Hoppas vi snart få se Victoria och Daniel
  ta över rodret ! Det är dax för Silvia ,Kungen ,Madde och C-P att dra sig undan det kungliga livet och allt vad det innebär. Madde och C-P måste väl snart försörja sig själva och leva sina egna liv.Det måste vara slut på daltet och lyxlivet på skattebetalarnas bekostnad !
  Vilka fina dräkter de har i Ockelbo och som vanligt bär Victoria upp sin klänning med elegans det måste ju kännas underbart för henne med ett par sköna skor istället för högklackat. Daniel ser också mysig ut men är kanske lite ovan i sin nya dräkt.


 3. Kristine, Oslo skriver: 21 maj, 2011

  Så fine!
  Jeg vet at dere svensker ikke gillar folkedrakter. Vi nordmenn er jo helt henført over våre bunader, vi er så stolte over dem. De finnes i utallige varianter, fra landsdel til landsdel, fra bygd til bygd. Til og med byene (stederna) har sine drakter. Vi bruker dem på 17. mai, i dop-, konfimasjon-selskaper, i brylluper. Ja, her i Norge er de til og med godkjent som gallaantrekk i de fineste selskap hvor kleskoden er galla.


 4. Annemette skriver: 21 maj, 2011

  Hvor er hun altså dejlig, sød og naturlig Sveriges kronprinsesse Victoria.
  Hun udstråler i den grad både lykke og en hjertevarme, som smitter af på omgivelserne og som andre også har skrevet, man bliver glad bare ved at se hende.
  Et flot og sympatisk par er kronprinsesse Victoria og hendes
  prins Daniel.


 5. Emma skriver: 21 maj, 2011

  Härligt att se mamma Ewa i ett färggrant plagg! Hon passar utmärkt i cerise.


 6. Lydia skriver: 21 maj, 2011

  Hur kommer det sig att Daniels syster med sambo är bjuden?


 7. emma * skriver: 21 maj, 2011

  Vilket ljuvligt par och de klär riktigt bra i folkdräkt.
  Roligt att familjen Westling ansluter också och Anna är en intressant kvina, färgstark dräkt


 8. Catharina skriver: 21 maj, 2011

  Victoria och Daniel i sitt esse. Fint att se, det finns hopp för framtiden.


 9. Leif HagenEaganDailyPhoto.blogspot.com skriver: 21 maj, 2011

  Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ar ju mycket snygga i folkdrakt! Sakert en stor succe i Ockelbo med fester och aktiviteter!


 10. Kari i Florida skriver: 21 maj, 2011

  så flott et kronprinspar Sverige har. De er vakre og meget dyktige i sitt jobb. Håper de får masse spalteplass i tiden fremover


 11. Elisabeth skriver: 22 maj, 2011

  Om det är några jag gillar så är det Victoria och Danilel!


 12. Medea skriver: 23 maj, 2011

  Provar o ser om det funkar från denna dator!Kronprinsessan o Prinsen är väldigt söta!


 13. Lydia skriver: 23 maj, 2011

  Signe hur ser du på att bara ha två personer i kungahuset? Och du menar att Victoria och Daniel inte lever lyxliv. Jag har frågat för och gör det igen, är det för att Madeleine shoppar sina egna kläder som gör att du tror hon har större klädkonto än Victoria som skickar stylisten (som givetvis också kostar pengar) atthämta hem för provning?


 14. Sthlm skriver: 23 maj, 2011

  #2 Signe
  Håller med dig till hundra procent.


 15. hilde skriver: 24 maj, 2011

  De var flotte og stilige i folkdrakt begge to.


 16. Caroline skriver: 24 maj, 2011

  #2
  Jeg kan godt forstå at du syntes at Victoria og Daniel er et dygtigt og flot kronprinsessepar. Men når det er sagt syntes jeg du sætter dem så højt op på en piedestal at der er ingen mennesker der kan leve op til netop dette krav. Generelt er det vel også vigtig at man ikke stiller umenneskelig krav og forherliger billedet til sine konglige så de slet ikke har en chance for at leve op til disse ideer hvor gerne de end vil. De har jo også ret til et ‘almindeligt’ kongeligt liv. Her tænker jeg især på Victoria og Daniel, da der jo i disse dage er så meget focus på Victoria’s familie – især hendes far.


 17. Sabine skriver: 24 maj, 2011

  Det er let at forstå, at kronprinsesse Victoria er så populær! Hun stråler uanset hvor hun er og hvad hun er iklædt, og jeg tror ikke, at prins Daniel har/får samme problem, som prins Henrik med at være nummer 2 eller 3, som PH blev da kronprins Frederik blev voksen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar