Victorias resa med Frederik och Haakon

Victorias resa med Frederik och Haakon
Annons

Kronprinsessan Victoria, kronprins Frederik, kronprins haakon

De Skandinaviska tronföljarna trivs i varandras sällskap och äventyrar gärna ihop.
Förra året var det Svalbard som gällde, i år är det något helt annat.
Nu åker kronprins Frederik av Danmark, kronprins Haakon av Norge och vår egen kronprinsessa, Victoria, till Grönland tillsammans.

De Skandinaviska tronföljarna står varandra nära, de är kollegor, har mycket gemensamt och trivs i varandras sällskap. Förra året reste de till Svalbard tillsammans för att få mer kunskap om klimatet och miljön. Alla tre var det internationella polarårets beskyddare i respektive land och givetvis var den kungliga trion måna om att både lära sig mer och vidga sina vyer för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Ombord på isbrytaren Oden reste de, hämtade kunskap, men umgicks också i lugn och ro. Vänskapen mellan dem fördjupades under resan och kanske betydde trippen till Svalbard en hel del för Victorias förlovning. “Gift dig av kärlek”, var budskapet kronprinsessan bar med sig hem från resan. Både kronprins Haakon och kronprins Frederik har gjort detsamma och givetvis ville de uppmuntra sin vän att följa sitt hjärta. När kronprinsessan Victoria ett år senare, den 24 februari i år, förlovade sig med Daniel Westling var Haakon och Frederik bland de första som gratulerade dem. Och nu väntar alltså en ny resa, med nya kunskaper och än mer vänskap. Den 27 maj styr de kungliga kollegorna kosan mot Grönland för nya klimatäventyr. Vad de kommer att diskutera på denna resa, vid sidan av jobb och plikter? Tips inför bröllopet såklart!

Av Johanna Fredriksson
Foto: Stella Pictures

Annons


Se filmen från deras resa på Svalbard

httpv://www.youtube.com/watch?v=NybvTwb7eeU


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Victorias resa med Frederik och Haakon”

 1. Carolina skriver: 18 maj, 2009

  När man såg programmet om deras resa på Svalbard, det sänder ju i påskas, det man slås av är hur duktiga och kunniga de är, främst Kronprinsessan Victoria och hur väl de kommer överens! De har perfekt personkemi!


 2. Marie. dagisfröken skriver: 18 maj, 2009

  Jag tyckte att programmet om Svalbard var värsta “dönickeprogrammet”, orkade du verkligen se hela? Visst är det en fantastisk tillfällighet att alla tre är så intresserade av klimatförändringar…


 3. Linda skriver: 18 maj, 2009

  Tjejer, ni tyckte inte att programmet var en aning för långt? En halvtimme hade räckt!


 4. Alicia skriver: 18 maj, 2009

  Det var ett kunskapsberikande program om än lite långt… Jag blev ännu mer “klimatsmart” tack vare det!


 5. LizetteVictoriasresamedFrederikochHaakon skriver: 18 maj, 2009

  Reprisen på polarexpeditionen visades sent igår kväll i TV. Bra att tronföljarna engagerar sig det kan spilla över på andra i de skandinaviska länderna. För det viktiga uppdraget att hålla koll på “de tre” så att de inte flippade ut hade man anlitat E. Tarras. Trots det verkade de ha jätteroligt och skämtade och skojade med varandra framför kamerorna.


 6. Jesper skriver: 18 maj, 2009

  Victoria kommer så bra överens med sina kollegor, det var roligt att se! Det programmet passade oss bra vi som är interlektuella och vill bli ännu mer allmänbildade!


 7. Gun skriver: 18 maj, 2009

  Ja mer engagemang för miljön. En kungs viktigaste uppdrag är att skydda sin befolkning, och nu när vi inte har krig här hemma så är miljöförstöringen det största hotet.


 8. signesigne skriver: 20 maj, 2009

  Det här är ju ett helt år gammalt reportage. Är det så illa ställt med medierna så de måste ta fram gammalt matrial? Fram för nyheter och skriv mer om kungliheter och kändisar.


 9. Gun skriver: 20 maj, 2009

  Signe:programmet gick i repris så det är nog därför det återanvände det.


Annons

Laddar