Victorias stora 40-årsparty, Estelles underbara 5-årskalas och den hemliga kusinträffen – Kungafamiljens fantastiska festår 2017

Victorias stora 40-årsparty, Estelles underbara 5-årskalas och den hemliga kusinträffen - Kungafamiljens fantastiska festår 2017
Det finns SÅ mycket att se fram emot!
Annons

KungafamiljenStella

Det är dags att putsa festskorna. Kungliga partyåret 2017 blir något alldeles extra! Och den största händelsen av alla blir förstås kronprinsessans magiska 40-årsfest på Öland. Ett firande som kommer att pågå i hela tre festspäckade dagar!

Annons

Barnkalasen duggar också tätt och vi kan redan nu förbereda oss på ett moln av färgsprakande konfetti hemma hos kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Det tar fart nästan direkt med Leonores 3-årskalas och Estelles efterlängtade 5-årsfest i februari. Haga slott är så vackert så här års, när rimfrosten bäddar in allt i vit bomull. Härliga paket och grattishälsningar i stora lass blir det förstås för prinsessan Estelle, som såklart tar emot gästerna i ny finrosett i håret.
Morfar kungen och mormor Silvia uppvaktar med en speciell överraskning, sägs det.

Annons

Från London kommer Madeleine och Chris med barnen. Hemliga kusinmötet bjuder på många spännande ingredienser, och privatvåningen på Haga slott blir “hela havet stormar” när alla samlas! Drottningen njuter i fulla drag av att ha hela familjen omkring sig, och det finns ju massor av anledningar till att ses. Silvia kan se fram emot underbara helger med barnbarnen. Och vilken drömsemester det sedan blir för kungaparet när alla samlas igen under de underbara sommarveckorna på Öland.
Glada skratt och livat värre kommer det att bli också när de två små prinsarna fyller ett år. Först ut att blåsa ut ljuset på tårtan är prins Oscar. Ettårskalas med saft i bersån blir det också hemma hos prins Carl Philip och Sofia framåt april.
Vi får väl se om paret hunnit flytta in med sin prins Alexander i nyrenoverade huset Villa Solbacken till dess. I vår är det nämligen kunglig flyttkarusell!

Annons

Valborg och kungens pampiga uppvaktning på slottet ligger i pipeline framåt sköna maj. Då får vi se prinsessan Estelle och lillebror Oscar på slottsbalkongen. Smällarna från alla champagnekorkarna hinner knappt tystna förrän det åter är dags för födelsedagsfanfar och salut!

Kronprinsessan Victorias 40-årsdag förväntas locka till sig kungligheter från hela Europa.

– Det blir något ut över det vanliga, berättar en hovanställd.

Stora maskineriet har dragit i gång och de skickliga festfixarna på slottet lägger nu partypusslet inför den glada begivenheten. Bit för bit sätts på rätt plats. Victorias födelsedagar brukar ju aldrig gå obemärkta förbi. I sommar fyller hon jämnt och vi kan vänta oss ett spektakulärt kalas med all den glans och flärd, som bara ett kungahus kan uppbringa. Solliden på Öland blir scenen för festligheterna. Så det finns mycket att se fram emot alltså!

Av: Åsa Bönnelyche.
Foto: Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Victorias stora 40-årsparty, Estelles underbara 5-årskalas och den hemliga kusinträffen – Kungafamiljens fantastiska festår 2017”

 1. My skriver: 25 december, 2016

  Hoppas att kungen får ökat apanage nu då för att täcka alla kostnader…..


  1. Mona skriver: 27 december, 2016

   Hovet får höjt anslag för att täcka löne och pris höjningar.Samt för
   ökad säkerhet.


  2. emma skriver: 27 december, 2016

   Au Contraire

   Säkerhet/Livvakter har ALDRIG betalats av Apanaget…MONA

   Det går alltid in i Polisens & SÄPOs resp budgetar
   Och kompletterande säkerhetsutgifter vid större HKHevent i Sthlm är Sthlms stad med och betalar
   Precis som då delar av försvaret används vid större hkhevent debiteras detta FÖRSVARETs egna budget – som också regelbundet “tar” utgiften för alla ADJUTANTER som är i tjänst hos CG V CP varsin månad 24/7


 2. My skriver: 26 december, 2016

  Trist att inte även vi kunde ha fått en julhälsning med bild på kungaparet och alla barnbarnen, något andra kungahus har gjort. Skogsmullebilder kan vi se andra tider på året….


 3. Marco skriver: 26 december, 2016

  …and prinsessan Madeleine will celebrate her 35th birthday on 10 June 2017 and her aunt Birgitta will be 80 on 19 January 2017!


 4. mona skriver: 27 december, 2016

  Emma läs artikeln så ser du att hovet själv betalar för säkerhet.
  Därför höjdes anslaget.
  Text under bilden.
  http://www.expressen.se/dinapengar/hovet-specifika-sakerhetsinsatser/


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar