Victorias varma ord till Carolina Klüft: “En kämpe!”

Victorias varma ord till Carolina Klüft:
Kronprinsessparet på Karolinska institutet.
Annons

Alla barn borde röra på sig en timme om dagen, och äta 400 gram frukt och grönt. Men det är det få svenska barn som kommer upp i. Sverige är i dag ett av Europas mest stillasittande länder och svenska fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid. Det vill kronprinsessan Victoria och prins Daniel ändra på med sin stiftelse Generation Pep och idag, två år efter starten, äger det första Pep Forum rum i fullsatta Aula Medica på Karolinska institutet i Stockholm. Kronprinsessparet har precis kommit hit (Haga slott ligger bara 5 minuter bort) och de har samlat beslutsfattare och samarbetspartners för en halvdag om barns och ungdomars hälsa. Generation Peps vision är ju att alla unga ska ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Annons

– Vi arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang. Att samla och ena krafter från hela samhället är en stor och viktig del av detta, säger prins Daniel.

Bland talarna finns socialminister Annika Strandhäll och Kinneviks huvudägare Cristina Stenbeck. Dessutom är nyblivna tvåbarnsmamman Carolina Klüft är en av moderatorerna. Och hon fick beröm av Victoria.

– Carro, du är en kämpe, det vet vi alla! Det är ju inte många dagar sedan du födde ditt andra barn. Tack för att du är här!

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Victorias varma ord till Carolina Klüft: “En kämpe!””

 1. Marguerithe skriver: 20 oktober, 2017

  Carolina Klüft gör ett seriöst intryck i TV-rutan. Inget flams och trams som så många andra mediakändisar uppvisar. Victoria uppskattar ju också dem som inte ligger på latsidan.


 2. Ingrid skriver: 20 oktober, 2017

  Det blir värre och värre!


  1. m skriver: 20 oktober, 2017

   Sannerligen…..


 3. Kristiina från Turku skriver: 20 oktober, 2017

  Väntar på att få läsa Victorias och Daniels tal, program
  http://gen-pep.se/sv/blog/posts/2017-09-06/pep-forum-den-20-oktober/


 4. Daga skriver: 20 oktober, 2017

  Är man en kämpe eller bara dum om man reser sig från förlossningsbordet och ger sig ut i arbetsvimlet med en kropp som nyss och fortfarande mörbultas på olika sätt under o efter barnafödseln och allt däromkring. Trötthet,tårar,svettningar och frysningar när matdepåerna fylls på.Men hon är väl som en amason den där Carro.


 5. Mjau skriver: 20 oktober, 2017

  Är det inte snudd på groteskt att samlas ihop kungliga, en miljardär och så elitidrottare för att påminna pöbeln om självklarheter (ännu mer groteskt när man betänker hur den av Vickan avspärrade Hagaparken hindrar stockholmarna i motionsutövandet och ännu mer groteskt när man betänker den omöjliga bostadspolitiken där alltför lite byggs och där inte gemene man inte kan peka på ett slott och tycka att man flyttar in, utan tvingas bo där man får något om man sedan pendlar 3 timmar om dagen).


  1. Marguerithe skriver: 20 oktober, 2017

   Mjau,
   Kungafamiljen får hålla god min och “spela med” när politikerna har raserat landet, det så väl uppbyggda av hårt arbetande människor. Monarkin är väl den enda grundbulten som finns kvar. Hade man bara lite struktur i sjukvården skulle mycket kunna förbättras snabbt. Varför ser folk sjukhusen som sitt 2:a hem? Akutmottagningarna är överfyllda kl 17 och hälften kunde gå hem.


  2. Kajsa Nilsson skriver: 24 oktober, 2017

   Instämmer helt. Förutom att, delvis, medverka till avspärrning av parken så delar kungen hejdlöst ut lägenheter och hus till familj, vänner mm. Varför inte hjälpa unga människor som i åratal står i bostadskö? De ovannämnda har råd att själva köpa sig en bostad. Tala om privilegier…Usch


 6. Mjau skriver: 20 oktober, 2017

  Och så på skandaldrabbade Karolinska!alla vet om motion och kost, men vet nog de kungliga och deras vän miljardären hur både sjuk- och hälsovården kraschat i Sverige?! och med läget på Karolinska som det mest avskräckande exemplet. hur kan man stå där och predika kostråd samtidigt som vården är i total kris? dessutom skulle jag vilja veta detaljerna kring V:s samarbete med H&M, är inte grunden för apanaget att de inte får ha kommersiellt samarbete i vinstsyfte?


 7. caterine skriver: 20 oktober, 2017

  Mjau, alldeles rätt, de kungliga får inte ta emot gåvor, gynna vissa firmor, göra reklam o dyl. Victoria är stor aktieägare i HM, dessutom god vän med ägarna, och hon gör hela tiden reklam för deras kläder. Ser man någonsin att hon gör reklam för Ellos exempelvis? Gissar att hon tar emot de kläder hon visar eller får annan bonus, eller gör hon det för att gynna en vän? Det borde redovisas hur detta går till.Vilken nu orsaken är borde man förklara från hovet. Dessutom en märklig blus i dag.


 8. Ingrid skriver: 20 oktober, 2017

  Du var en klok katt!


 9. Sune skriver: 20 oktober, 2017

  Varifrån kommer den Amishinspirerade dress som Victoria bär?
  Hemsytt eller direkt från Pennsylvania?


  1. m skriver: 21 oktober, 2017

   Ser även fram emot adlink på det svarta nagellacket….


 10. Stefan skriver: 20 oktober, 2017

  Den enda sanningen i detta är att vi alla kommer dö oavsett om vi sitter eller rör på oss, och oavsett om vi lidande knaprar i oss 400 gram grönsaker per dag. Denna hälsohysteri börjar nu ta religiösa mått.


 11. Daga skriver: 20 oktober, 2017

  Fint ska det va…om sen skorna ska bindas med borst…sa farmor. Hela härligheten har krackelerat.Tack! Mjau! Helt rätt!


 12. Barbara skriver: 20 oktober, 2017

  Varför fick inte detta vara hemligt?


 13. Dr. Nisse skriver: 20 oktober, 2017

  Om förment kraschad sjukvård.
  Det har sedan länge varit allmängods bland epidemiologer och medicinska statistiker att tillgång på medicinska resurser också skapar nya behov. Nytt resurstillskott, ökande behov, ytterligare resurser etc. Vårdproblemet fattat som ett resursproblem är således olösligt.
  En möjlig lösning kan vara bättre patientstyrning mot öppenvård liksom egenvård. Banala infektioner är inget för den högspecialiserade sjukvården.
  Men vem vågar säga det här?


  1. Helene skriver: 20 oktober, 2017

   Dr. Nisse/Bror

   Rätt o bra sammanfattning. –Egenvård–JO, absolut–det är detta vi skall ock bör tala om!


  2. Helene skriver: 20 oktober, 2017

   Dr.Nisse, det är just pga. den högspecialiserade vården, dvs. den medicinska utvecklingen går framåt “varje dag”. I dag kan man nästan byta ut det mesta hos/på en person. Man går från öppen till sluten kirurgi i allt större utsträckning. Snabbare rehabilitering av Pat.Snabbare utskrivning. Bra! MEN–det stora problemet är:Man har slutat se på Pat.ålder,fysiska förmåga,allmäntillståndet i stort. Dessa Pat kommer oftast åter i sämre skick än före op! Vart hör en sådan Pat. hemma? Fortsättning-


  3. Helene skriver: 20 oktober, 2017

   Dr.Nisse. fortsättning

   Vart hör en sådan Pat. hemma? På vilken typ av avd? Njursvikt, infektion i Op.området, anemi samt uttorkning med elekrolytrubbning.–Detta är ett ex. på sjukvårdens dilemma. Personal , läkare sjuksköterskor på “vanliga” vårdavd. har ej utbildning för att ge adekvat behandling till “alla” dessa tillstånd. Vårdlärare bör arbeta kliniskt 50% för att ge sjuksköterskor en bättre bild av verkligheten samtidigt med teori. Läkare bör preop.bedömma Pat. bättre innan op.


 14. Stefan skriver: 20 oktober, 2017

  Käre Bror!
  Du vågade ju att säga detta! Det är socialdemokratins patetiska sjukvård du beskriver.
  Låt oss alla rösta bort den nästa år.


  1. mona skriver: 20 oktober, 2017

   Stefan vem styr Stockholms läns landsting? Vem var ansvarig för beslutet
   om Nya Karolinska.Lägg skulden där den hör hemma.


 15. Monarkist skriver: 20 oktober, 2017

  Stefan! Vad i Alliansens sjukvård har varit så mycket bättre?? Och hur är det med den åt skogen alltför dyra upphandlingen av diverse ting vid det nya sjukhuset i Stockholm. Icke tillräckligt utbildade/kunniga förhandlare och uppköpare? Är det den vården du är så stolt över?? Upphandlingarna är ju i mångt och mycket rena skämtet!


 16. mona skriver: 20 oktober, 2017

  Otroligt överdrivna kommentarer skulle det ni skriver stämma så skulle vi ha
  massdöd på sjukhus.
  Jag har sedan tre månader kontakt med sjukvården efter flera olycksfall.
  Den vård jag fått och får är utan anmärkning.Professionell och vänlighet
  visar personalen.


 17. Dr. Nisse skriver: 20 oktober, 2017

  Med tanke på att varje tredje sängplats på en medicinklinik upptas av en alkoholrelaterad åkomma, skulle den stora vinsten ligga i om svenska folket gick från supande till drickande.
  För att inte tala om hur mycket trevligare det skulle bli i suputens omedelbara närmiljö.


 18. Stefan skriver: 20 oktober, 2017

  Kära mona!
  Jag kan nu inte hjälpa att paret Reinfeldt bedrev socialdemokratisk politik.
  Men det är nu änligen bättre ordning i partiet, tack Gode Gud för detta!
  Trevlig helg!


 19. RIINA skriver: 21 oktober, 2017

  Hej alla som skriver kommentarer om klädsel mm.
  Det finns studier o undersökningar som talar om att svenska barn rör sig alldeles för lite
  jämfört med många andra länder.
  Forumet här vill ju uppmärksamma och inspirera till mera aktivitet för svenska barn och vuxna också för den delen.
  Att sitta bara vid sociala medier och kritisera o klaga hjälper ingen.

  en som undrar


 20. PernillaA skriver: 21 oktober, 2017

  Bror, jag brukar inte umgås mycket med svenskar här nere men om jag gör det är jag varje gång chockad över detta supande,å andra sidan klappar grabbarna dig här på axeln om du kör full, tyvärr fortfarande ‘legalt’


 21. Jenny Weslien skriver: 21 oktober, 2017

  Aldrig läst så mycket kommentarer som inte relaterar till artikeln!!! Det är väl bra att så många som möjligt påpekar att det är viktigt att barn rör på sig! Oavsett om det är kungliga, miljardärer, icke kungliga, läkare eller vem som helst! Uppenbarligen sitter vi still för mycket och fetman kryper ner i åldrarna: det tycker jag bevisar att många faktiskt INTE förstår problemet.


 22. PernillaA skriver: 23 oktober, 2017

  Helene ; tack för dina intetessanta inlägg


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar