Vilket guldjobb! Aupair hos Märtha Louise och Ari

Vilket guldjobb! Aupair hos Märtha Louise och Ari
Annons

Kreativ, rolig och sportig - är bara några av kraven som ställs på Märtha Louises och Ari Behns aupair.
De må vara näst intill en “vanlig” familj.
Men med sina späckade scheman behöver prinsessan Märtha Louise och hennes Ari Behn hjälp för att klara livspusslet.
Nu har paret annonserat efter en ny au pair.

Annons

Nyligen sökte prinsessan Märtha Louise och Ari Behn efter en ny au pair, och eventuellt också en barnflicka, på den amerikanska hemsidan GreatAuPair.com. På familjens annons kunde man se en bild av en vinterklädd Ari Behn tillsammans med sina och prinsessan Märtha Louises tre barn, Maud Angelica, 7 år, Leah Isadora, 5, och Emma Tallulah, 2.

Märtha Louises och Aris aupairtjej ska också gilla snö, vinter och skidåkning.
Allt i allo i familjen

Likt vilken vanlig familj som helst skrev Ari och prinsessan vad de eftersökte hos den de ville anställa. Familjen underströk att deras blivande au pair måste vara “trovärdig, utåtriktad, kreativ, positiv, självständig och rolig”. Märtha Louise och Ari beskriver i annonsen att de har lekfull och sportig familj som älskar promenader i skogen, skidåkning, vattensporter, bad och fiske. De är också mycket förtjusta i böcker, teater, musik, meditation och andlighet. Enligt annonsen innebär jobbet, förutom barnomsorg, att kunna laga hälsosam mat, tvätta kläder, sköta hushållsarbetet, köra barnen till aktiviteter och handla mat.

Annons

En icke-rökare

Som au pair hos prinsessan och Ari får man bo i en separat del av huset. Dessutom ingår språkkurser, TV, internet, och en ersättning på mellan 600 och 1200 norska kronor, samma summa som många av de andra annonserande familjerna också har. Den enda absoluta krav som Märtha Louise och Ari har för en kommande au pair är att personen måste vara en icke-rökare kvinna och kunna ta hand om tre barn, tala engelska, ha ett giltigt körkort och vara beredd att arbeta 20-30 timmar en vecka.
– Vi kan bekräfta att vi har annonserat efter en ny au pair. Annonsen har nu tagits bort eftersom vi har hittat en person vi tror kan vara lämplig. Eftersom vi vill att våra barn ska lära sig engelska, väljer vi en au pair med engelska som modersmål, skriver Ari Behn i ett sms till norska tidningenVG.

Av Johanna Lejon
Foto: All Over Press

Läs mer:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Vilket guldjobb! Aupair hos Märtha Louise och Ari”

 1. Jessica skriver: 14 december, 2010

  Vi får hoppas att Märtha Louise ser till att anställa en parant och stadig äldre dam med rejäl kroppshydda och bestämt humör a lá Dagmar Ebbesen – Ari Behn är då inte att lita på för en sekund.

  http://www.klassikerfilm.se/Bilder/Dagmar%20Ebbesen.jpg


 2. Ida C. skriver: 14 december, 2010

  En au pair ? Det lyder mere som om de søger en
  husholderske til en billig løn!
  Heldigvis har vi skrappe regler i Danmark, som også gælder
  for kändiser. Der har været ført flere retsager om udnyttelse.
  En au pair skal være en del af familien og ikke billig
  arbejdskraft ! Et ” guldjob”, øh… for hvem ?


 3. Helena A skriver: 15 december, 2010

  Jag håller med Ida C. Det är nog inte något guldjobb för någon och jag tror att i den familjen får man nog ligga i och jobba.


 4. Anna Eriksson skriver: 15 december, 2010

  …….och snart fyra barn……!


 5. Kristin skriver: 15 december, 2010

  Mulig det er annerledes i Danmark, men en au-pair jobb er ikke noe man velger for å bli rik på penger, men derimot rik på erfaringer. Det er det som er, såvidt jeg vet, hensikten med å jobbe som au-pair. Det er også mange norske som reiser ut som au-pair, og de tjener ikke noe bedre de heller…
  Som regel gjør man det for å lære språk og bli kjent med andre kulturer.


 6. Mariejeanne skriver: 16 december, 2010

  Jessica! Håller med dig … “Häpp” sa det i mig när jag läste annonsen. “Rolig, kreativ …” det låter som Ari Behns dröm – au – pair … Snart händer det saker med den mannen igen … Som su sa, hoppas en rejäl tant dyker upp och får jobbet!! En lyckligt gift, rejäl! Men frågan är om denna “tant” hinner med sitt eget liv …


 7. MaryK skriver: 16 december, 2010

  # 6 Mariejeanne:
  Arbeidstiden er satt til 20 – 30 timer. 4 til 6 timer i 5 dager i uken. Har selv vært au pair – heldig sådan – og det er opp til deg selv – å sette grenser også – så arbeidstiden overholdes.
  På denne tiden skal hun
  ¤ følge/hente barna til barnehave/skole – ca 45 – 1 time på dag/bil

  # da er det fremdeles 3 – 5 timer til å rydde hus, lage mat og
  opptil 2 klesvasker pr dag med 3 barn. Hun skal jo ikke rundvaske huset hver dag, men rydde og fordele støvtørking, golvvask o.l. på 5 dager i uken. Jeg bruker aldri mer enn 1 time på å lage mat, stort sett ferdig middag med 30 min arbeidstid.. Mange sunne retter kan jo langkokes/langstekes, og du behøver bare litt forarbeid/skrelle/kutte når du lager mat fra grunnen av – og kan dermed bruke tiden på andre ting.
  Slik var i alle fall min hverdag som au pair, og jeg klarte det på 4 timer pr dag!
  Hvis man krisemaximerer som enkelte her gjør og dermed sier at alle jobbene skal gjøres hver dag – da ser det jo ille ut, men det er det ikke!
  Det blir sikkert en nyttig erfaring for en amerikansk dame å se typisk norsk familieliv, med mye naturoppleveler og andre spennende ting! Alle får jo ikke egen bil til disposisjon heller, som gjør det lettere å være mobil…for å se seg rundt på fridager!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar