Vilket kärlekstal prins Henrik höll för sin Daisy!

Vilket kärlekstal prins Henrik höll för sin Daisy!
Annons

Visst var det en riktigt glittrig galabankett på söndagskvällen som avslutade drottning Margrethes 40-årsjubileum. Men det var samtidigt en gemytlig middag, med massor av släkt samt vänner – och glada skratt.

Annons

Det som slog alla rekord var prins Henriks kärlekstal till sin älskade hustru, han fick rungande applåder… Här kan du läsa talet i sin helhet. De vackra orden fick diskreta tårar att trilla nerför drottning Margrethes kinder…

Prins Henriks tal:

” Jeg byder varmt velkommen til alle, der er samlet i aften på Christiansborg Slot, et gammelt symbol på det danske monarki. Formålet er at fejre Dronningen af Danmarks 40-års Regeringsjubilæum. Monarken, som også er den treoghalvtredsindstyvende i et monarki, der er over 1000 år gammelt.

Annons

At den nuværende regent vi fejrer i aften, er min kære hustru, gør min glæde endnu større. Vi har igennem disse 40 år delt mange gode og spændende oplevelser sammen, men også nogle vanskelige udfordringer. Men altid med engagement og følsomhed.

Kære Dronning, kære hustru, kære Daisy: Jeg er den første mand i Riget til at beundre dig, og jeg er også i aften tolk for hele selskabet og hele nationen, som siger tillykke til Regenten.

Jeg byder velkommen til mange medlemmer af vor familie fra nær og fjern, til statsoverhoveder fra Norden med stærke familie- og venskabsbånd, velkommen til den danske regering og repræsentanter for det officielle Danmark.

Annons

Alle vil vi sammen med det danske folk fejre en Dronning, der har viet sit liv til Danmark, og til Grønland og Færøerne. En regent, der har vist de bedste evner til at gennemføre sin livsopgave: At virke for Danmark med ”Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke”.

En kvinde, som har haft en spændende færd igennem fire årtier med en inspirerende energi, en stor dygtighed og en betydelig succes.
Tillykke med jubilæet, som vi alle sammen vil gøre festligt, fordi vi synes, at du har fortjent at blive fejret. Jeg beder alle rejse sig og sammen med mig deltage i en skål for Dronning Margrethe II af Danmark.”

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Vilket kärlekstal prins Henrik höll för sin Daisy!”

 1. Observant skriver: 16 januari, 2012

  Var det verkligen ett “kärlekstal” han läste upp till “sin älskade hustru”? Att läsa upp vad som står på en lapp, som kanske rentav drottningen godkänt, kallar inte jag för ett kärlekstal.


 2. Bettina skriver: 16 januari, 2012

  #1
  Jeg tror at netop prins Henrik ikke er typen som ville finde sig i, at hans tale skulle “godkendes”. Han er kendt for at sige, hvad han mener – bestemt ikke altid lige diplomatisk, men altid åbent og ærligt – og så er han god til at sætte ord sammen på papir.
  Den tale har dronning Margrethe først hørt samtidig med os. Det er jeg slet ikke i tvivl om, jeg ville måske være det, hvis det var Frederik, der holdt tale for Mary.


 3. Emma1 skriver: 16 januari, 2012

  Ett lite formellt välkomnande och vänskapligt tal skulle jag vilja kalla det.


 4. Dalkullan skriver: 16 januari, 2012

  Jaa, jag tror att de är riktigt KÄRA I VARANN, Margrethe verkar SÅ lycklig med sin Henrik – de gör ju så mycket roligt tillsammans, rätt som det är så far de till Frankrike och ägorna där och dricker vin och festar! SÅ SKA ETT KÄRLEKSLIV LEVAS!


 5. fireweed skriver: 16 januari, 2012

  Alla tal under festligheterna textades direkt i dansk TV så det finns inte något stort utrymme för omedelbar spontnitet.


 6. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 16 januari, 2012

  Det ser ut som Svensk Dam inte längre är intresserade av sina läsare på webben. Kommentarfälten har varit stängda sen lunchtid idag.
  Med tanke på det som varit i Danmark under helgen borde det varit öppet hela dagen. Dessutom är det måndag idag. Då jobbar väl alla på tidningen???


 7. Marianne skriver: 16 januari, 2012

  Tycker det var släktens ,folkets, i viss mån hans eget tal som prins Henrik höll. men ett kärlekstal….. knappast!
  Men vad då…..på denna fest…skulle väl knappast ett kärlekstal passa. Det har nog prins Henrik hållit därhemma på Amalienborg!
  GRATTIS till de 40 åren som Danmarks regent!


 8. pia skriver: 16 januari, 2012

  Vi får väl hoppas att “Observant” för sin del får ett bättre tal när det gäller. Att ha sitt tal nedskrivet för säkerhets skull är inget fel. Hellre det än att stamma och humma sig fram till allas plåga.


 9. cecilia skriver: 16 januari, 2012

  Jag tycker att det var ett fantastiskt härligt varmt tal, men inte var det något kärlekstal inte!


 10. Dorte skriver: 16 januari, 2012

  Nemlig – og hun havde ikke tårer ikke øjnene. Det havde hun derimod da statsministeren sagde til den rødmende dronning: “Der kom du ind i vores hjerter, og der har du været lige siden”


 11. Lollo skriver: 17 januari, 2012

  Grönlands gåva till drottningen ett nytt diadem som även kan användas som broscher
  http://members2.boardhost.com/royal-jewels/msg/1326749123.html


 12. Marianne3 skriver: 17 januari, 2012

  # 10
  Findes der ikke et foto, hvor det er sat sammen til et diadem?
  Dronning Margrethe har forøvrigt et andet blomsterhårsmykke/diadem, som er skabt af Arje Greist (usikker på stavemåden)…… men det er meget længe siden, jeg har set hende med det.

  I følge en artikel i BB for nogen tid siden, har smykkefirmaet “Flora Danica” lavet et diadem i sølv, rødguld og med små brillianter, som prinsesse Marie kan låne “efter behov”, hun har jo ikke adgang til så mange kongelige juveler.

  Apropos talen, sagde prins Henrik ikke “kæreste Daisy” ?
  Hans udtale efter 45 år i Danmark kan stadigvæk være lidt svær at opfatte.…


 13. fireweed skriver: 17 januari, 2012

  # 11
  Jo han sa kaereste Daisy så det är en liten spontan avvikelse från manuskriptet


 14. snickarjohn skriver: 17 januari, 2012

  Grönland bör hålla i sina slantar och använda dem
  för att få bukt med sina sociala problem.


 15. Birgitta skriver: 17 januari, 2012

  Efter 45 år i Danmark, borde prins Henrik åstadkomma bättre tal.Samma gamla tugg!Drottningen tittade ofta på honom i konserthuset, dels på att den bare magen ej syntes(skjortan glipade) 0ch att han ej somnade.Men visst, förhoppningsfullt har de en bra relation.Men kärlekstal,def. nej.
  Statsministern var absolut den bästa.Stackars vår kung,som det bara skriv negativt om.Inte konstigt han såg sur ut.
  Profficionell vuxenmobbnig,som han blir utsatt för konstant.Trots han arbetar dubbelt så mycket och kostar hälften så mycket, än det danska hovet.


 16. Sussie skriver: 18 januari, 2012

  @13

  Jag önskar också att vår kung kunde behandlas med mer respekt , han är väldigt aktiv och pliktrogen ! Vårt kungapar är ett fint team och de har aldrig låtit sina eventuella äktenskapsproblem synas eller ta focus från deras officiella plikter !


 17. Lollo skriver: 18 januari, 2012

  Maries diadem låne diadem tyckte jag var “tråkigt” lite mycket disney
  Drottningens diadem golden puppies är fult som attans när hon bär det men tittar på närmare på det enskilt är det vackert.

  Jag undrar om det finns smyckes designers i sverige som skulle klara av att skapa ett diadem som victoria skulle kunna bära och som skulle kunna användas i flera generationer.
  mordernt med klassiskt kanske en hyllning till västergötaland som hon är hertiginna till


 18. Lollo skriver: 18 januari, 2012
 19. hilde skriver: 18 januari, 2012

  Nei det var ingen kjærlighetstale men det var vel ikke meningen heller. Men prinsen snakker et forståelig dansk for oss som synes det språket er svårt å forstå.


 20. hanne skriver: 18 januari, 2012

  Jeg blev så glad, da jeg hørte vores statsministers tale til dronningen, at hun tog prinsgemalen ind i talen og roste ham for sin indsats i de 40 år .
  Jeg kunne også se på ham , at han blev rørt .

  Det var heller ikke for tidligt , at han fik ros. Henrik er da det største vi i Danmark har fået fra Frankrig .


 21. allegra skriver: 18 januari, 2012

  Henrik har haft 40 år i skuggan. Den stora förfärliga magen är beviset för en stress som saknar ord.
  Han har inte haft det lätt.
  Tänk när han ville ha en egen våning på stan.
  Det var ett tag sen när magen var mindre.


 22. snickarjohn skriver: 19 januari, 2012

  Jag ber än en gång att få hävda att
  Grönland borde använda sina pengar
  till att lösa sina sociala problem


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar