Webb-tv: Kronprinsessan Victoria om Daniels enorma energi

Webb-tv: Kronprinsessan Victoria om Daniels enorma energi
Annons

Faksimil-Daniel-Westling-Victoria

I en exklusiv tv-intervju ikväll berättar kronprinsessan Victoria och Daniel Westling öppet om hur de påverkats av Daniels njursjukdom. Victoria menar att Daniel har fått en enorm energi efter operationen, som är svår att hänga med i.

Annons

Nu är det nästan exakt en månad kvar till dagen D – det stora kronprinsessbröllopet den 19 juni. Och den blivande prinsen säger sig må bättre än någonsin tidigare. I kvällens intervju i TV4 berättar kronprinsessparet öppenhjärtigt och ärligt om både kärleken, bröllopet, framtiden på Haga slott och om hur de påverkats av Daniels njurtransplantation förra året.

Inte ärftlig

Daniel Westling är noga med att poängtera att hans sjukdom inte är ärftlig.
– Och jag mår bättre än nånsin. Det påverkar inte mitt liv. Under året som gått efter operationen har jag varit friskare och mindre förkyld än jag någonsin har varit. Min kropp är ren och har en ny njure som renar blodet.

Som att ta vitaminer

Annons

Daniel får visserligen medicinera under resten av sitt liv, men medicineringen är inte krångligare än det är att ta sina dagliga vitaminer varje morgon, menar den blivande prinsen, som både arbetar och tränar för fullt igen. Sedan vänder han sig till sin blivande hustru:
– Jag är inte orolig, jag vet inte hur du känner?
– Nej , det är väl bara det att du har en enorm energi, som är svår att hänga med i, skrattar Victoria.

“Väldigt dags för bröllop”

Paret berättar också om hur det gick till när de blev ett par.
– Vi blev vänner och sen började vi umgås även utanför min arbetsplats. Det ledde till kärlek och i dag, nio år senare, är det snart dags för bröllop, berättar Daniel Westling.
– Det är väldigt dags för bröllop, skulle jag vilja säga, fyller kronprinsessan Victoria i.

Det är den prisbelönte dokumentärfilmaren Gregor Nowinski som gjort den exklusiva intervjun med paret, och den visas kl 20.00 ikväll på TV4.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Faksimil från TV4

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

56 kommentarer till “Webb-tv: Kronprinsessan Victoria om Daniels enorma energi”

 1. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 17 maj, 2010

  Skall bli intressant att höra Daniel uttala sig.


 2. Sickan skriver: 17 maj, 2010

  Ett citat ur Femina:

  ”I slutändan handlar ju deras saga inte om att bruden tillhör kungahuset, utan om två personer som möts och bli kära i varandra. En sportig kille från Ockelbo och en glad tjej som råkade bli kronprinsessa av Sverige.”


 3. Anna skriver: 17 maj, 2010

  Daniel ser lillgammal ut..


 4. Stina skriver: 17 maj, 2010

  2 # Nej men det gör han väll inte. Han är ju som sagt bara inte inne i sitt rätta element. ännu. Ska bli så kul att se vem han egentligen är, nu när han snart kommer att få äntra den svenska scenen 🙂


 5. Axelina skriver: 17 maj, 2010

  1 # Ja i slutändan handlar deras strävan om att få lov att gifta sig med varandra bara om en sak och det är villkorslös kärlek.


 6. Bridget skriver: 17 maj, 2010

  Stel som en pinne och snart flint av alla hälsoproblem men Daniel Westling står stark vid kronprinsessans sida. Man får ändå beundrar honom för att det inte var han i stället för Jonas som hittade en väg ut.


 7. Elisabeth skriver: 17 maj, 2010

  Bridget, håravfallet har nog mer med ärftliga faktorer att göra. Ibland undrar jag om vissa kommentatorer är dysterkvistar i det övriga livet och anstränger sig för att tänka negativt om allt och alla.


 8. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 17 maj, 2010

  Vadå!Stel som en pinne o flint.??
  Har Daniel så många hälsoproblem??
  Dum kommentar.


 9. Tindra skriver: 17 maj, 2010

  Enligt kronprinsessan är Daniel ett riktigt energiknippe. Så gulligt av Viktoria att försvara honom.


 10. Britt Ohlson skriver: 17 maj, 2010

  #9. vad ska hon göra? Daniel är verkligen stel som en pinne och verkar inte ha funnit sej tillrätta i dom kungliga gemaken. Flintis blir han nog för att han färgar sitt hår alldeles för ofta. Och om ca 10 år, då den nya/gamla njuren inte håller längre… Hade allmänheten och pressen känt till Daniels obotliga sjukdom FÖRE förlovningen hade nog tongångarna varit annorlunda


 11. Marguerithe skriver: 17 maj, 2010

  Tycker att Daniels Westlings debut i TV var mycket stringent och perfekt. Han uppträder på ett lagom tillbakadraget sätt och samtidigt värdigt. Ingen kaxig snbbism. Dessutom verkar han totalt lugn i sin situation som blivande medlem av kungahuset. Härligt att se, Victoria såg trött men lycklig ut.


 12. Alexina skriver: 17 maj, 2010

  10 # Men tror du verkligen att han är lika ” stel” när kamerorna har slocknat?
  Daniel kanske är den som är den mest naturliga och är mest rättframma av dem allihopa i privata sammanhang. Fast sånt kanske man inte får reda på förens när har lärt känna en person lite mer privat…? Då visar ju personen ifråga sitt rätta ansikte liksom, är det inte så? Allt annat tycker jag egentligen är bara spekulationer av människor som inte känner honom alls.

  Jag tror Daniel, när det svenska folket väl inser vem han verkligen är,kommer att bli Sveriges nya Gunstling, faktiskt. Jag tror att han kommer att ta över scenen 🙂


 13. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 maj, 2010

  # 11.
  Marguerithe. Jag tycket precis som du. Daniel var inte stel eller nervös. Tyckte de var fina tillsammans och att Daniel skötte sig mycket bra. Han verkar gå in för sin nya uppgift till 100%.


 14. Bella Donna skriver: 17 maj, 2010

  Well, isn´t that sweet! Victoria tog sin älskades hand och kysste den…


 15. Anita skriver: 17 maj, 2010

  Ett stelt och konservativt blivande par. Ingen förändring på den fronten i alla fall i kungahuset! Om 10 år är Viktoria konservativare än kungen. Daniel verkar vara det redan 😉

  Suck..


 16. Alexandra skriver: 17 maj, 2010

  15 # Men kungen är ju charmig och har humor 🙂


 17. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 17 maj, 2010

  Mycket bra intervju med Victoria o Daniel


 18. Helen skriver: 17 maj, 2010

  #10 Britt, vad får dig att skriva en sådan hatisk och bitter kommentar? Och vad har Daniels eventuella framtida flintskallighet med något att göra? Skulle det vara ett skäl för Victoria att inte gifta sig med honom eller för någon att förakta honom? Du framstår ju bara som löjlig som skriver sådana kommentarer. Glädj dig istället över deras kärlek och låt den inspirera dig att bli mer kärleksfull mot din omgivning!


 19. Alexandra skriver: 17 maj, 2010

  Börjar bli lite trött nu, somnar snart med datorn liggandes i famnen… Måste nog sova nu. Sussa så sött, så får vi snattra mer om de kungliga i morn.


 20. Marguerithe skriver: 17 maj, 2010

  #15 Anita,
  På vilket sätt anser du det blivande brudparet vara stelt och konservativt? Hur ska man vara i din värld för att “platsa”? Victoria och Daniel är ju väluppfostrade unga människor, vilket är en bristvara idag. Att kunna uttrycka sig lagom, att inte säga för mycket eller för lite, att vara ödmjuk, att inte döma på förhand kallas stil och klass.


 21. TV-tittare skriver: 17 maj, 2010

  De är så mysiga och så ‘vanliga’ Lite tråkig intervjuare men ananrs var det bra. Måst eha varit skönt för de båda att få ha korrigierat en massa rykten.


 22. Axel skriver: 17 maj, 2010

  18 Alexandra.
  Du är ju bara så underbar!
  Tänk att få somna mig dig i soffan surfandes på Svenskdam.se.
  Jag ryser av vällust!


 23. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 maj, 2010

  Tycker det var bra att Daniel pratade om sin sjukdom. Nu kan alla sluta spekulera och fabricera egna fantasifoster om risker för framtida generationers hälsa i alla fall i det här sammanhanget.


 24. Nina d'Este skriver: 17 maj, 2010

  Har sett bröllopsintervjuprogrammet över min computor o kom paa mig själv sakna de första intervjuerna som gjordes med
  Marie&Joachim, Mary&Frederik, Haakon&Mette-Marit bl.a….
  Detta var stelt o inte saa mkt reellt sades heller….pratades ständigt om “värme”, men det visas tydligen inte utaat… floskler…
  Känns besynnerligt detta ständiga tilltal “Kronprinsessan” fraan intervjuarens sida, emedan hon duar den äldre artige mannen tillbaka….
  Betecknande den blivande prinsens fraaga i början hur han skall sitta….o uppdragning av byxorna när han reser sig….han verkar ha mkt braattom komma fraan intervjun när hans fästmö staar kvar o samtalar….
  Det positiva jag kan säga är, det är trevligt se de vänliga kommentarerna härovan. De kommer nog behöva Ert stöd.


 25. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 17 maj, 2010

  Nina.
  Det vi såg precis i början var ju innan starten. Alltså sånt som de medverkande inte trodde skulle komma med i programmet.
  Efteråt tänkte jag också på att Daniel ville därifrån. Men kan också förstå det. Han känner sig så klart inte bekväm med sånt här ännu.

  Men samtidigt kan jag ju säga att här har skrivits en massa skit som inte alls stämmer när man nu får en liten liten inblick i ders liv.


 26. Ronja skriver: 17 maj, 2010

  Har sett bröllopsintervjuprogrammet över min computor

  Från datorn i Afghanistan? In mellan några njurtransplantationer på soldater eller Lövis?


 27. Bridget skriver: 17 maj, 2010

  Man kan inte annat än fortsätta beundra alla dessa “sjukliga royalister” som twittrar på Svensk Damtidnings hemsida. Vissa av er vässar rejält klorna om man har en annan syn på dessa “gudar” Ett måttligt framförhållande till monarkin är ett sunt tänkande i ett modernt rättssamhälle. Man måste våga skoja om Daniels frisyr och stelhet öppet, vilket också engelsmännen vågar göra om sitt kungahus annars blir det hela rätt slätstruket!


 28. Karin skriver: 18 maj, 2010

  Her var det mange meninger. Victoria og Daniel er flotte representanter for Sverige. Jeg ønsker dem hell og lykke!


 29. Ann-Britt skriver: 18 maj, 2010

  Även Victoria diskuterade hur hon skulle sitta. Vad är det då, som är betecknande för Daniels fråga?


 30. Nina d'Este skriver: 18 maj, 2010

  Ann-Britt, #27

  Nej, Victoria visar o säger man sitter rak i ryggen.
  Betecknande är det faktum, den blivande Prinsen har varit tillsammans med Victoria (o umgaatts i svenska kungafamiljen) i 9 aar (Elisabeth Tarras-Wahlberg säger det här paret har haft klart i 8 aar de skall gifta sig med varandra) o han är saa osäker o rädd göra bort sig….
  Har ikväll , som kontrast, sett en filmdokumentär när daavarande Kronprinsessan Margrethe presenterade Henri Laborde de Monpezat för danska folket, det var njutning se hans souveränitet!!!


 31. Anita skriver: 18 maj, 2010

  Marguerithe

  Ett stelt och konservativt blivande par, som sagt. De platsar bäst i de salonger de är, inte bland folket. Om 10 år är det ett konservativt och vääldigt, mentalt, “gammalt” par. Men då är monarkin ett minne blott, hoppas jag.


 32. Cecilie skriver: 18 maj, 2010

  #28 Nina d’Este
  Hvis du har haft mulighed for at se nogle af de pressemøder, som Kronprinsesse/dronning Margrethe har holdt, så ville du have bemærket, hvor usikker og nervøs hun var og det faktisk indtil for få år siden….. ofte var de mildt sagt pinlige både for dronning Margrethe og for journalisterne !

  Prins Henrik var de første mange år “bare” prins og sagde ikke meget på tv. Måske også fordi folk have svært ved at forstå hans dansk.
  Jeg husker ikke hans præsentation for det danske folk, og har heller ikke siden set den på tv, men han havde en fortid som diplomat og var vant til af formulere sig i et større forum.

  Men sammenligner jeg Daniel Westling med kronprins Frederik,
  så var hans første interview på tv, bedre end kronprins Frederik stadigvæk gør det! Han sidder og rokker frem og tilbage, fægter med armene og kigger op i luften. Men nu har han lært at læse en tale op fra et manuskript! Og han er dog født som kronprins!

  Flot præstation af Daniel Westling, som nybegynder i “faget”!!


 33. sofia skriver: 18 maj, 2010

  Jag, båda såg väldigt trötta ut och det hela såg lite påtvingat ut. Ack så välregisserat! Tyvärr tonas även Daniels sjukdom ned.


 34. Karin skriver: 18 maj, 2010

  Gud så slemme dere er mot Daniel! La han være som han er.


 35. Maria skriver: 18 maj, 2010

  De gjorde en jättebra intervju och Daniel klarade sig galant.Ett jättetrevligt par som garanterat kommer bli väldigt populära.
  För övrigt tycker alla jag pratat med detsamma.Vad är det för människor som sitter här och sänger ut sig sina bittra kommentarer.Det är lätt att gömma sig och sitt dåliga mående bakom anonyma kommentarer.


 36. Sollan skriver: 18 maj, 2010

  Hallå svenskar hur vill ni ha det? Om blivande kronprinsessparet
  är för stela är det inte bra, är de för folkliga är det också fel.
  Jag tycker det var en fin intervju, båda var så naturliga man kan vara i en sådan situation. Hur skulle ni vanliga människor klara av det? Det skulle inte vara fel med litet självkritik! Många verkar vara profs på allt och hela världen.
  Jag tycker Daniel var fin, han gjorde det bra, och han ser så frisk ut. Det är ett härligt par jag önskar dem all världens lycka och välgång.


 37. Maria skriver: 18 maj, 2010

  Jag håller med Sollan.Daniel är lugn,trygg,sympatisk och han gjorde ett mycket trevligt intryck.Två fina personer som ör betydligt öppnare än tidigare generationer.Önskar dem all lycka


 38. Alexandra skriver: 18 maj, 2010

  Dom är ju jätte söta tillsammans. Tycker jag i alla fall. 🙂


 39. Anna skriver: 18 maj, 2010

  Skåpet bakom paret var ett störande moment…
  Det borde vara rent bakom paret..


 40. Anna skriver: 18 maj, 2010

  Victoria var ovanligt fin måste jag säga..


 41. Anita skriver: 18 maj, 2010

  Hvad er der dog galt i, at Daniel Westling spørger, hvordan han skal sidde …….. underforstået i forhold til lys og kameraer?

  I det afsnit STV1 viste i går aftes om “Kongehuset indefra”, spørger Dronning Margrethe, efter hun har stillet sin håndtaske nedenfor skrivebordet inden nytårstalen, om man kan se hendes håndtaske på TV ?
  Og man prøver lyssætning inden talen.
  Alle er interesseret i at optagelserne bliver bedst mulige !


 42. Renate skriver: 18 maj, 2010

  #39 Men nu har tv 4 i alla fall visat var skåpet skall stå!! 😀 😀


 43. Sickan skriver: 18 maj, 2010

  Negativa personer som vanligt som bara MÅSTE hitta en massa fel på en annan person som ni inte ens känner privat.


 44. Sickan skriver: 18 maj, 2010

  # 15 Anita – har du hört Daniel´s singel ??


 45. Panoptes skriver: 18 maj, 2010

  #26 Ronja, Maj 17, 2010 23:02

  ROFL
  ;-D


 46. Maria skriver: 18 maj, 2010

  Han sa inte att han äter vitamintabletter,utan att det blev en vanaa,inget man tänker på,på samma sätt som att ta sina vitamintabletter.Jag har medicin mot diabetes och som sagt,det blir en vana,inget man tänker så mycket på.Sluta upp och gnäll och vrid och vänd på varje ord.


 47. Nina d'Este skriver: 18 maj, 2010

  Lövis, #46

  jag förstaar vad Du menar! Prograf (Tacrolimus) är definitivt inte att jämföra med vitaminintag! Det kan även icke medicinskt kunniga se paa internet.
  Men vad kan Hr Westling säga annat, där han sitter framför TV-kameran…sjukdomar är nog jobbiga när s.k. vanliga människor drabbas av dem….här bärs de ut i offentliga ljuset…..


 48. Sickan skriver: 18 maj, 2010

  # 47 Maria – Håller med dig – Äter man mediciner varje dag så blir det ju som att ta vitaminer – Själv äter jag mot högt blodtryck, värktabletter för nacken och tabletter mot magen.


 49. Netaadika.bloggspace.se skriver: 18 maj, 2010

  #47. Maria, förstår Du inte skämt ???


 50. Nina d'Este skriver: 18 maj, 2010

  Lövis, #46

  jag förstaar vad Du menar! Prograf (Tacrolimus) är definitivt intet att jämföra med vitaminintag! Det kan även icke medicinskt kunniga , läsa paa internet.
  Men vad kan den blivande Prinsen säga annat, där han sitter framför TV-kameran….kroniska sjukdomar är nog jobbiga, när s.k. vanliga människor drabbas av dem….här bärs de ut i offentliga ljuset….
  Men kanhända det t.o.m. bidrar till en “positiv effekt” som det talades om efter interview igaar – svenskar har internationellt rykte om sig vara empatiska o förstaaende.


 51. lis skriver: 18 maj, 2010

  Neta, om det vore just skämt, så tror jag nog både Maria och andra förstår det. Men Lövis skr så ofta, mycket och framför allt
  vet exakt allt, synes det av alla dennes inlägg både här och gm övriga tidn. Inte “roligt” skrivet , snarare blir det tröttsamt om man sk förs läsa allt.


 52. Nina d'Este skriver: 18 maj, 2010

  #46,

  Jag förstaar vad Du menar. Prograf (Tacrolimus) är definitivt intet att jämföra med vitaminintag! Det kan även icke medicinskt kunniga läsa paa internet.
  Men vad kan den blivande prinsen säga annat, där han sitter framför TV-kameran….kroniska sjukdomar är nog jobbiga, när s.k. vanliga människor drabbas av dem….här bärs de ut i offentliga ljuset….
  Men kanhända det t.o.m. bidrar till en “positiv effekt”, som det talades om efter interview igaar – svenskar har internationellt rykte om sig vara empatiska o förstaaende.


 53. Britt Persson, Lund skriver: 18 maj, 2010

  Finns det sjuka monarkister så finns det även sjuka republikaner!
  Men alla påhopp betr. den nya njuren, dyslexin o.sv. har tangerat gränsen. Vi svenskar betalar ca 6-7 kr per person för vårt kungahus. Hur mycket tror ni ätt en presidentfamilj som i USA exempelvis kostar skattebetalarna där?
  ¨¨


 54. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 18 maj, 2010

  Ja Britt Persson Lund, du har rätt i allt du skriver i kommentar nr 51.

  Och Daniel sa heller inte att han tar vitaminer. Han sa att det är inte så konstigt att medicinera. Ungefär som att ta vitaminpiller på morgonen. Läs och lyssna innan ni kommenterar.


 55. Anna skriver: 18 maj, 2010

  #51 Britt Persson.

  USA:s presidentfamilj är nog billigare än vår kungafamilj.
  Amerikanerna behöver bara stå för underhållet av Vita huset och
  fritidshuset Camp David.
  Medan många slott ingår i svenska hovstaten.
  Dessutom är jag övertygad om att kungen får mycket mer i apanaget än vad Obama har i lön..
  DESSUTOM har Obama mycket tuffare jobb än kungen.
  Obama är president, (statschef) och ÖB.
  Tror inte att fru Obama har “lön”.
  Om presidentbarn är stora, då flyttar de hemifrån och tjänar själva.
  Har Silvia eget apanage?
  Våra pengar går även till Victoria, Daniel, Madeleine och Carl Philip.
  Kungen ville inte redovisa vad apanaget går till…


 56. Anna skriver: 18 maj, 2010

  Eftersom amerikanerna är 300 milj, då kostar presidentfamiljen
  väl bara i öre för varje amerikan..


Annons

Laddar