William och Kate: Vi tänker klara oss utan butler och tjänare

William och Kate: Vi tänker klara oss utan butler och tjänare
Annons

Det ser ut som prins William och hans blivande maka Kate Middleton kommer att skapa en ny trend i de brittiska kungahuset. Prinsen säger enligt nya uppgifter att han inte tänker skaffa sig någon personlig butler.

Annons

Under de år som prins William och hans Kate Middleton levt tillsammans i huset i Anglesey har de själva handlat och sedan lagat sin mat och de ska till och med ha städat huset på egen hand, utan inhyrd personal, avslöjar tidningen The Telegraph. De enda utomstående som alltid funnits hemma hos det nyförlovade paret har varit deras personliga livvakter.

På egen hand

Och så är det tydligen tänkt att de ska förbli, i alla fall till en viss grad. För enligt nya uppgifter till brittiska tidningar så säger prins William nu att de inte kommer ha huset fullt av personal. I alla fall om de nya uppgifterna stämmer.
– De vill försöka klara sig så gott det går på egen hand, förklarar en källa för The Telegraph.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Mario Testino/All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “William och Kate: Vi tänker klara oss utan butler och tjänare”

 1. Pix skriver: 28 december, 2010

  Sådant har man hört tidigare också!!men efter ett tag så brukar tongångarna bli andra!!!


 2. Gittan skriver: 28 december, 2010

  Snicksnack….. 😉


 3. Gittan skriver: 28 december, 2010
 4. Birte skriver: 28 december, 2010

  Enig med #1. De har ikke så meget brug for en butler og
  tjenere her og nu !
  De spiser mest ude, men andet personale – som kommer
  i dagtimerne og vasker og gør rent i huset – vil de med
  garanti have, og ingen unge kongelige har vel en butler, men derimod en privatsekretær.

  Lad os se, hvor stort deres hushold er om et par år !


 5. allegra skriver: 28 december, 2010

  Vad finns det för tjänstefolk på Haga?


 6. Maria B skriver: 28 december, 2010

  Jaha, ska detta nu ses som någon enorm bedrift? Att ett ungt par själva handlar och lagar sina måltider. Wow så imponerande.


 7. Esther skriver: 28 december, 2010

  Nå har SD lite å skrive om. Har ikke den svenske kongefamilien vist seg i julen?


 8. mm skriver: 28 december, 2010

  tror verkligen inte det finns tjänsterfolk på haga nu ? … Men kanske senare när det kommer barn 😉


 9. Vicki skriver: 28 december, 2010

  Jag tor verkligen det finns tjänstefolk på Haga NU!!


 10. Esther skriver: 28 december, 2010

  Hallå… klart det finnes tjenestefolk på Haga. Det er vel helt i orden? Hvordan skal de ellers greie det store huset. Jeg har da selv rengjøringshjelp. Hva er feil med det?


 11. Katarina skriver: 28 december, 2010

  Det klart att dom kommer att skaffa mer hjälp.I Danmark deklarerare senast Marie att hon skulle då inte ha nanny och att barnet skulle med på resorna.Redan nu har hon gjort flera långresor utan Henric.
  Det är lätt att bli bekväm.


 12. nina skriver: 28 december, 2010

  I Danmark har dom mycket hjälp allihopa. Tycker det vore fint om dom sköter sig själva. Victoria och Daniel har säkert också lite hjälp till städning och matlagning. Folk pratar om att många unga kungligheter inte lagar mat.
  Mary kan inte ens konsten.
  Nej men då är det väl underbart om Kate och William vill det.


 13. Lena Nilsson skriver: 28 december, 2010

  Det är ju ett bra alternativ att inte ha tjänstefolk,då behöver de inte vara rädda för att det skall skrivas böcker i tid och otid.


 14. Prinsessan Pottsork skriver: 28 december, 2010

  Privatliv är bra att ha…


 15. xx skriver: 29 december, 2010

  Hovet och Kates föräldrar betalar för brölopet, inte skattebetalarna. All heder åt Willjam och Kate som i motsats till det svenska kronprinsessparet vill sköta sin vardag själva. Kate tycks föra in en frisk fläkt i hovet och låter sig inte hjärntvättas till en mes i hovet så som Daniel.


 16. hilde skriver: 29 december, 2010

  At konglige både handler og lager mat selv er vel ingenting å bli imponert av. Er helt sikker på at det gjør de fleste mer eller mindre i hverdagen. Victoria har fortalt i boken om henne at hun og daniel pleier å turas om å lage middagen. Også Haakon og Mette-Marit har sagt at de nesten alltid lager pizza eller taco som fredagskos.

  De kongelige har en jobb som innebærer mye representasjon,reiser mottakelser med lunsj eller middag og man kan vel ikke forvente at de skal stå over grytene for å lage mat til offisielle gjester. Ikke kan man forvente at de skal vaske et stort slott heller.
  Kate og William er enn så lenge prinsepar og ikke kronprinspar. Når det skjer vil nok også deres stab utvides i takt med arbeidsoppgavene.


 17. Pia skriver: 29 december, 2010

  Varför ska två friska människor inte kunna klara de dagliga bestyren i sitt hushåll? Det vore väl fantastiskt om de kunde FÅ LOV (!) att sköta sig själva, något som nog tyvärr kan komma att stöta på patrull när E II får veta det. Men redan inställningen lovar gott. De unga tu tänker inte leva ett traditionellt överklassliv. Mamma Diana har satt avtryck hos sin son och Kate har väl aldrig levt ett liv med uppassning. Jättefint!


 18. Emma skriver: 29 december, 2010

  Det hela beror väl på bostadens storlek. Haga Slott är stort och inte städar Victoria och Daniel alla dessa golv. På sin höjd lagar dom lite mat tillsammans. När de får barn skaffar de fler hjälpredor i hemmet. Men det är många ungdomar som flyttar hemifrån som inte kan något som helst om matlagning, utan det är något de blir tvungna att lära sig – de har inte råd att äta ute på restaurang. Så det är inte bara kungligheter som är “nollställda” på hushållsarbete. Städa får de också lära sig när de flyger ut ur boet.


 19. Lydia skriver: 4 januari, 2011

  #1 Pix så sant som det var sagt.

  #17 Pia menar du att Diana lagade mat och städade själv? Du skämtar väl?

  Ibland undrar man hur folk kan tro att de kungliga är lika oss andra i vardagen. Se det som så att folk får jobb.


 20. Inger K skriver: 4 januari, 2011

  Jag håller helt med dig #19. Det är väl jättebra att folk får jobb. Det ser lika illa ut i England som i Sverige på jobbfronten! Det är vackert sagt av dem, men nog tror jag att de kommer att ha personal runt sig efter ett tag. Skulle jag själv ha om jag hade råd!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar