Zara Phillips hopptävling fick ett vått avslut!

Zara Phillips hopptävling fick ett vått avslut!
Annons

Zara Phillips till häst
Zara Phillips till häst

Zara Phillips tävlade i helgen med sin häst på Tattersall International Horse Trials på Irland, Men tävlingen fick ett snabbt avslut. På ett av hindren lyckades hon på något sätt att glida ur sadeln och fick sig därmed ett dopp i vattengraven.

Annons

Zara Phillips, den brittiska prinsessan Annes enda dotter, älskar att rida på sina hästar. Hon är också en ansett duktig ryttare med en världsmästartitel i bagaget från 2006 då hon red sin Toytown till seger i fälttävlan.

Under en tävling i helgen med hästen Make Mine Music på Tattersall International Horse Trials på Irland så gick det inte fullt så bra. Hon gled plötsligt av sadeln vid ett hinder och ramlade helt sonika in i vattengraven med ett plask. Lyckligtvis skadade sig varken ryttare eller häst, rapporteras det från Storbritannien.

Den 28-åriga Zara var förra året illa ute på en tävling då hennes häst Tsunami II föll och drog henne med sig i fallet. Det hela resulterade i ett brutet nyckelben och ett antal blåmärken för den unga Zara. Hästen som bröt nacken i fallet tvingades tyvärr avlivas på platsen. Tack och lov gick det mycket bättre denna gång.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scanpix

[smooth=id: 50; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Zara Phillips hopptävling fick ett vått avslut!”

 1. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 7 juni, 2009

  Det är väl tur att det inte händer något riktigt allvarligt med Zara, men man undrar hur hon bär sig åt med d stackars hästarna och vad de får utstå.


 2. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 7 juni, 2009

  Maggan.
  På elitnivå är det bara seger som räknas.
  Jag har sett både färska blodiga och gamla ärrade sår på hästarnas sidor. Dom hästarna tillhörde en av våra mest framgångsrika hoppryttare. Och detta var sår efter hennes sporrar.
  Sen dess tittar jag inte längre på hoppning.


 3. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 7 juni, 2009

  Demba så är det i all idrott det är bara segrar som räknas eller segraren. Det är hemskt när man ser hur hästarna plågas.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar