Zara Phillips och Mike Tindall satsar på ett skotskt bröllop

Zara Phillips och Mike Tindall satsar på ett skotskt bröllop
Annons

Det ser nu ut som Zara Phillips och Mike Tindall gifter sig i den vackra lilla kyrkan Canongate Kirk. Det avslöjade nämligen kyrkoherden!

Kanske kommer prinsessan Annes dotter Zara Phillips att gifta sig i den vackra lilla kyrkan Canongate Kirk som är församlingskyrka till Holyroodhouse Palace, drottning Elizabeths sommarviste under juni-juli varje år. Rood är för övrigt ett ålderdomligt ord för kors. Kyrkan, som ni ser här intill, ligger vid slutet av Edinburghs berömda paradstråk “Royal Mile”, mitt i händelserna centrum. Och man tror nu att det är på pampiga Holyroodhouse som bröllopsfesten ska hållas.

Annons

Kyrkoherden avslöjade

Zaras och Mikes förestående vigsel omges ju av en massa hysch-hysch, men nu är kanske hemligheten spräckt. Kyrkoherde Neil Gardner som tjänstgör vid Canongate kyrkan råkade nämligen “läcka” när han bad paret Cherith Harrison och Gregg Walter att flytta sitt bröllop som de bokat lördagen den 30 juli. Han menade att ett “högt uppsatt” par var ytterst angeläget att få utnyttja hans kyrka just då.

Flyttar på datum

Cherihs pappa, bilhandlaren Robert Harrison talar nu gärna ut i brittisk press, som i Daily Mail, att de minsann inte har något emot att få äran att se Zara och Mike sammanvigas till äkta makar,
– Vi flyttar gärna på datumet för miss Phillips skull.

Vadslagning

Varken Zara eller Mike, som tidigare trotts välja St. Georges Chapel vid Windsor slott i England,  har yttrat ett ord om sitt val av kyrka eller bröllopsdatum. Vadhållningskontoren i London jobbar nu för högtryck – blir det Canongate Church eller St. Georges Chapel? Oddsen är just nu skyhöga för det förstnämnda.

Av Marianne Rolfstadius
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Zara Phillips och Mike Tindall satsar på ett skotskt bröllop”

 1. Kristin skriver: 13 januari, 2011

  Stilig om de velger å gifte seg i Edinburgh!! Jeg er veldig glad i Skottland, og jeg har også vært i Holyrood House! Husker ikke alle detaljene, men jeg tror det var en som ble drept der og at det hadde noe med Elizabeth I å gjøre?! Det var fortsatt blodflekker på gulvet… Jeg mener også å huske at Zaras mor Prinsesse Anne har en spesiell tliknytning/forkærlighet for Skottland?


 2. Midnattsol skriver: 14 januari, 2011

  Högt uppsatt par?
  Zarah Phillipps har ingen prinsesstitel. Hon har överhuvudtaget inte några titlar.. Hon borde väntat tills kyrkan var ledig, som alla andra får göra..
  Personligen hade jag aldrig ändrat mitt bröllopsdatum för dessa två. Hade det varit ett kungligt par, (tronföljarpar) så visst. Men Zarah och Mike är vanliga personer..
  Men nu passar det visst att gå före i kön.
  Grattis dock om det verkligen är de två som ska gifta sig där..

  Blev bara förvånad att Zarah är sån här. Hon har ju själv sagt att hon inte saknar att vara prinsessa och att hon inte vill bli särbehandlad bara för att hon råkar vara dotter till Prinsessan Anne. Då är det märkligt att kyrkohedern ska be ett annat par byta datum för deras skull.. Dom borde väl också vara ytterst angelägna att få utnyttja kyrkan då? Nu blev dom ju inte särskilt ledsna för detta, men ändå..
  Herregud..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar