Zara tillbaka på hästryggen

Zara tillbaka på hästryggen
Annons

Helt borta från hästtävlingar är hon ändå inte, gravida Zara Phillips. Häromdagen såg vi henne rida under Festival of British Eventing på Gatcombe Park.

Zara Phillips kan tydligen inte stå emot, häromdagen sågs hon åter på hästryggen – trots att hon nu är gravid och att hon lovat läkaren att ta det lugnt. Zara och maken Mike Tindall väntar som bekant sitt första barn runt nyår.

Annons

Duktiga ryttarinnan Zara ses här på sin häst High Kingdom under “Guinea Pig Test” på Festival of British Eventing som hölls på Gatcombe Park i Gloucestershire .

Med i publiken under dagen var även Zaras mamma prinsessan Anne som ni ser på bilden nedan.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Se henne rida här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=XbyS4J-rDsY

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Zara tillbaka på hästryggen”

 1. Pamela P skriver: 6 augusti, 2013

  Hon borde inte rida då hon är gravid! Tänk om hon trillar av och får missfall!


 2. Anna skriver: 6 augusti, 2013

  Det är en himmelsvid skillnad på fälttävlan och dressyr (som bilderna ovan kommer från).


 3. Cissi skriver: 6 augusti, 2013

  Tur att nutidens sport-textilier ofta är mer elastiska än de vi hade förr, inte minst vad gäller ridkläder…! 😉


 4. emma_h skriver: 6 augusti, 2013

  Pamela…
  Zara riskerar också bli påkörd som bilförare/gångtrafikant gåendes över trafikerad gata också… Mammorna i Br.Kfamiljen är alla ryttarinnor så Z har kunskap om det nära tillhands. Tävlandet är det mest riskfyllda m tanke på fart+underlaget i teräng-grenen – ändå inaktuellt då Z kvalat in till 2014 Är man erfaren ryttare och “kan” sina hästar (undviker okända nya H:r) är motionsridning 1 bra sätt att hålla sig välmående m relativt små risker kombinerat m sunt förnuft!
  Som tidningen Horse & Hound anger: ” The risk of Miscarriage is at its highest during first 3 months of pregnancy & Z is well past that stage. “The risk of miscarriage via a fall is far less than most people think.“I am not aware of anyone losing a baby when riding & I have looked after many women riders” said Roger Marwood, who helped deliver Zara 32 years ago…”


 5. Birgitta skriver: 6 augusti, 2013

  Det är tydligt vad som betyder mest för Z!

  Det finns andra motionssätt för gravida som är mindre riskfyllda.

  Åven den bäste kan råka ut för olyckor, men det är ju hennes beslut


 6. Jeppe skriver: 6 augusti, 2013

  # 1. Jag har aldrig hört talas om en kvinna som fått missfall när hon ramlat, vare sig det varit från hästar eller nerför trappor.

  Däremot har det varit en väldigt populär myt i filmer där hjältinnan ramlat ner för en trappa vid ett gräl med maken. I nästa scen ligger hon i sängen med doktorn stående bredvid med svårmodig uppsyn. Rena dikten helt utan verklighetsförankring. Fråga bara alla dem som som försökte framkalla missfall på det sättet när aborter var förbjudna. De ramlade och kastade sig men inte hände det något för det.

  Man trodde allmänt att det var farligt däremot ända fram tills 70-talet. Hos vissa lever föreställningen kvar. Kanske mest i äldre generationer dock 😉


 7. Aura A. skriver: 6 augusti, 2013

  Jag skulle ändå inte rekommendera ridning för en gravid kvinna – jag blir förskräckt när jag tittar på bilden.
  Ridning hör till de riskfylldaste hobbyerna, om jag inte missminner mig.


 8. Tjohanna skriver: 6 augusti, 2013

  Super Zarah, hon är “queen of cool”!


 9. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 6 augusti, 2013

  emma_h # 4
  Så du kan detta med ridning också?
  Jag säger såhär:
  Det kvittar hur duktig ryttare man är och hur väl man känner sin häst.
  Hästar är flyktdjur och kan när som helst få panik av olika anledningar. Man är aldrig säker på att inte bli avkastad. Och risken är allra störst med tävlingshästar därför att de är alltid hela tiden på topp vad det gäller nerverna. Speciellt ridsportens turbohästar som tävlar i fälttävlan.
  Risken för att bebisen ska skadas eller dö är inte störst utan att mamman/ryttaren ska skadas allvarligt. Illa nog när man är gravid.


 10. Gneta skriver: 7 augusti, 2013

  SOm flera påpekat, ridning är inte farligt under graviditeten. Jag tror tom P. Nathalie (P. Benediktes dotter) tävlade bara några månader före hon födde barn. Visst hästar är flyktdjur, men som sagt, rider du på toppnivå som Zarah Philips gör, vet du vad hästen går för.
  Däremot har ofta ryttare på den här nivån mycket svårare förlossningar bl.a. eftersom bäckenmusklerna är mycket vältränade och vältränade på ett sätt som gör förlossningen tuffare


 11. Jeppe skriver: 7 augusti, 2013

  Gneta. Det har jag också för mig att Nathalie gjorde. Jag vet att Malin Baryard red in i sjunde månaden. Vid andra graviditeten missade hon ett mästerskap när hon var i åttonde. Hon hade ingen chans med den magen ändå så hon avstod.

  Det är kolossalt vad många som anser sig ha rätt att moralisera så fort en kvinna är gravid eller nybliven mamma. Allt har man rätt att lägga sig i. Vad har någon annan med saken att göra egentligen? Jag menar inte bara här utan ute i samhället.
  I det här fallet kan man inte rya om att det är ju jag som betalar apanaaaaget heller. Jo jag förstår att man vill ha en åsikt men jösses.


 12. Gneta skriver: 7 augusti, 2013

  #11 Det stämmer, Malin Bayard red o tävlade tills magen tog emot. Jag vet fler ryttare som gjorde detta och då talar vi om ryttare som tävlar på landslagsnivå.


 13. Karin Folkertsen skriver: 7 augusti, 2013

  Gravid,med mitt första barn, höll jag upp med att rida med det samma, visste inte om jag eventuellt hade anlagför missfall.
  Upp på hästryggen så snabbt som möjligt efetr födseln och så red jag ända tills jag var i 8 månaden med mitt andar barn, födseln absolut inte svår.

  Man kan nog inte generaliser där. Man känner nog på sin kropp när det är dags att hålla paus.
  Ja, kläderna var ett litet problem på den tiden, absolut.


 14. Elise skriver: 8 augusti, 2013

  Min syster var snäll och sydde mammaridbyxor till mig så att jag kunde rida fram tills mina tvillingar kom, sen uppehåll en vecka för förlossning och sen upp på hästen igen! Det kan vara farligt ja, precis som allt annat man utsätter sig för. T.ex att en närstående köra en till BB, i en sån stressad och känslosam stund ska man väl inte köra bil? 😉
  Jag tycker att man ska sluta klaga på att gravida rider, det är ett eget val och den sport man brinner för! Min syster är gravid nu och fortsätter rida precis som jag. Det är superbra att hålla igång och kroppen kommer säga ifrån hur mycket och hur länge man kan rida. Så sluta säga att det är SÅ farligt och oansvarigt. Man hade inte hoppat upp på hästen om man inte hade kännt sig säker!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar