Vi minns! Oförglömliga ögonblicken från Nobelfesten 2017

Victoria och Madeleine nobel
Nedräkningen har börjat! Nu är det bara en månad kvar till Nobelfesten 2018! Drottningen och prinsessorna har förstås redan valt vilken designer som ska få äran att skapa deras klänningar. Men medan vi väntar på att få se årets galablåsor bjuder vi på de bästa bilderna från förra årets fest.
Annons

Nu är det bara en månad kvar till årets tjusigaste fest – Nobelfesten! Vi laddar upp med de bästa bilderna från förra årets bankett. Minns ni hur Madeleine, som då väntade prinsessan Adrienne, stal showen i sin puderrosa mammaklänning? Eller hur Victorias Jennifer Blom-klänning fick alla modeskribenter att jubla? Och Sofia var inte sämre hon. När hon skred in i Konserthuset, i en klänning av Ida Lanto, smattrade fotografernas blixtrar lite extra. Förra året valde drottning Silvia en lila klänning från tyska Georg et Arend. Vilken färg tror ni att hon bär i år?

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

21 kommentarer till “Vi minns! Oförglömliga ögonblicken från Nobelfesten 2017”

 1. LopNor skriver: 11 december, 2017

  så låtsas vi att allt är att vara vad det ser ut att vara…..


  1. Katarina skriver: 11 december, 2017

   Mitt i prick.


 2. Marguerithe skriver: 11 december, 2017

  Fin och stilfull fest. Kungafamiljen alltid lagom. Varken för mycket eller för lite. Vissa såg trötta ut. Underhållningen numera helt utan värme och gemytlighet som man tycker att det skulle vara vid denna årstiden. Arrangörerna för musiken tar i för mycket så det hela blir kargt och kallt i alla bemärkelser.


 3. Majvor Karlsson skriver: 11 december, 2017

  Såå roligt se att Prinsessan Christina orkar vara med igen. Saknade verkligen Prinsessan Madeleine, men man måste ha förståelse för hennes graviditetsproblem. Tycker det ser ut på bilderna, tyckte det även under tv-utsändningen , att Drottningens tiara är lite på sned. Eller är det en synvilla?


 4. Irena skriver: 11 december, 2017

  Drottningen sätter standarden för alla andra denna kväll: Sparsmakad stil och fantastisk utstrålning. Urtjusig! Christinas sätt sedan, att bära det lilla ståldiademet är bild av spirituell känsla för stil.


 5. Susanne Blomgren skriver: 11 december, 2017

  När jag ser detta bildspel tycker jag att Prinsessan Christina var helt otroligt vacker. Hon slog alla med hästlängder 🙂


 6. GIGI skriver: 11 december, 2017

  Avskalad elegans hos Drottningen,vilken hållning!Kronprinsessan “stal” showen i plisserat ljusblått,ekonomiministern valde också ljusblått i spets från Camilla Thulin,P.Sofias klänning såå blek & Danius…wow vilken dramatisk look!!!Ja,många såg trötta ut!


 7. Monlec skriver: 11 december, 2017

  Sara Danius liknade Mortitia Adams och såg ut som om hon hade skämskudde på huvudet. Hennes skor var därtill förfärliga. Silvia, utrist klänning. Victoria, vacker som ett böljande ishav, fin anknytning till festens tema. Sofia, blek men fin. Madde partyprinsessa i päls.


 8. Daga skriver: 11 december, 2017

  Kära Marguerith jag tycker precis tvärtom,att i år var musik och underhållning och dekoration magisk och vacker i sin nedtonade färg och form.Mera midvintervackert kan nog inte göras.Fantastiska sångare och musikanter skänkte värme och hopp med is och snö.Vackert och berörande.Vänliga hälsningar från Daga.


 9. Daga skriver: 11 december, 2017

  Det är märkligt att se Victoria i så intimt arbete med sina föräldrar.I dag då generationerna så tydligt lever var och en sina egna liv både i arbete och på fritid.Se en familj,en släkt i så nära samarbete över gränser av ålder,härkomst,och personlighet.Det verkar funka bra.Alla sköter sina uppgifter på ett naturligt och chosefritt sätt.Förr var det vanligt att far och son tog samma väg,att framtiden ärvdes av den yngre.Det kunde kosta på.Här råder sämja i flera generationer.Ro-light.Mvh Daga.


  1. Stefan skriver: 11 december, 2017

   Kära Daga!
   Här får du lite julklappstips i samma tema: https://www.adlibris.com/se/bok/sagor-om-prinsar-och-prinsessor-9789187503832
   Trevlig kväll!


 10. Daga skriver: 11 december, 2017

  Tack käre Stefan för förslaget.Men jag har redan förköpt mig i bokhandeln till jul.Det blev Astrid Lindgrens postumaTomten och Räven till alla barnbarna .Tommy Berggrens memoarer.Stig Dagermans inbundna dagsedlar Majgull Axelssons senaste(minns inte titeln) En liten bok till dottern, J-P Sendkers Konsten att höra hjärtslag,så några sagoböcker blir det inte i år.Kanske “en annan gång”. Mvh Daga.


  1. MarieS skriver: 12 december, 2017

   Amen.


 11. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 11 december, 2017

  Jag har svårt för Silvias klänning, den gjorde att hon såg bräcklig och skör ut.
  Christina såg piggast och gladast ut av alla. Alltid så stilig!


 12. Helene skriver: 11 december, 2017

  Fantastiska människor på Nobelfesten: Nobelpristagarna.


 13. Christina skriver: 11 december, 2017

  Bild 17 på hela familjen med äkta hälfter är så underbart vacker!!! Vilken glädje för kung o drottning att ha fått så fantastiska barn:))
  Blir glad av att se dessa fina bilder .


 14. Gilla skriver: 11 december, 2017

  Varför sådan uppmärksamhet kring Sofia. Är det något som S.D. tycker att hon förtjänar
  mer än de andra?


  1. Marguerithe skriver: 12 december, 2017

   Förklara vad du menar? Sofia får väl ingen större uppmärksamhet än de andra kungliga. Hennes klädsel bedöms väl som de övrigas, ibland väldigt fin som vid banketten, igår inte så lyckad enl mig.


 15. Monica skriver: 11 december, 2017

  Vilken lycka få se Prinsessan Christina. Hoppas vi får se dig snart igen. Jag har beundrat dig mycket under din tid i Röda Korset du har varit en toppen ledare under den tiden. Du såg alla och visste vad Humanitetsprincipen var.


 16. Obs skriver: 13 december, 2017

  Tiderna förändras och nu är det Sofia Hellqvist och Daniel Westling som verkar hålla i trådarna. Det mesta förändras och kungaparet sitter på åskådarplats. Vanligt och folkligt verkar vara det nya modeordet på slottet och “vi och dom” håller på att försvinna. Vem som helst är välkommen in i kungafamiljen. Detta får mig att fundera över om vi verkligen behöver det kostsamma kungahuset. Kungen delar ut HKH titlar i parti och minut och förstärker på så vis kassan åt hela den gigantiska skaran.


  1. Leo skriver: 13 december, 2017

   Av alla som arbetar på slottet med olika infallsvinklar krävs en gedigen utbildning, annars behöver de inte göra sig besvär, helst adliga, även verkar det så med journalisterna som skriver reportagen, detta väcker en o annan tanke!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar nästa artikel…