Historien bakom Sofias tiara – omgjord för tredje gången!

Historien bakom Sofias tiara - omgjord för tredje gången!
En present från kungaparet.
Annons

Prinsessan Sofia bär en privat tiara vid kvällens Nobelfest. Första gången vi såg tiaran var när prinsparet gifte sig, i juni 2015, och under kungaparets galamiddag för några veckor sedan bar hon det igen. Men då var det inte sig likt och vi kunde avslöja att Sofia låtit plocka bort de nio stora smaragderna från ”briljanttopparna”, vilket gav tiaran ett nytt utseende.

– Det är prinsessans bröllopsdiadem som har gjorts om. Det är helt enkelt tillverkat så att det går att ändra utseendet på, sa hovet informationschef Margareta Thorgren då.

Och när kungafamiljen anlände till Konserthuset, för den stora prisutdelningen, upptäckte vi att tiaran nu är omgjord för tredje gången! Istället för de gröna smaragderna är det för dagen monterat med pärlor.

Annons

Kungaparet gav Sofia tiaran i bröllopspresent.

Foto: Stella Pictures

ANNONS

Inspirerat av kungligheternas vackra smycken – köp direkt från Svensk Damtidnings shop

Låga priser – snabba leveranser – fri retur

Guldarmband Bisou
Nu kan du bära samma armband som Kronprinsessan Victoria har hemma i sitt smyckeskrin! Detta vackra armband från svenska märket Bisou har tagits fram för att hylla vår Kronprinsessa Victoria på hennes 40-årsdag, och gavs också till henne som gåva på födelsedagen. Armbandet finns i två storlekar och passar perfekt att matcha mor och dotter. Armbandet är guldpläterat och har fem berlocker. Symbolerna som pryder armbandet är; måne, fyrklöver, krona, hjärta och stjärna. Armbandet kommer i en vacker ask i en syrenlila färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Örhängen Made A Part
Glamour i sin snyggaste färg! Vackra metallörhängen i rosé med färgade glasstenar från svenska märket Made A Part. Med dessa tjusiga örhängen behövs inget mer, de sticker ut och lyfter vilken outfit, resa, vardag eller fest som helst! De fina stenarna kommer garanterat skapa och sprida extra gnistor i just din dag - oavsett outfit, tillfälle eller humör.

Gå till shoppen

Örhänge & halsband VJ since 1890 by Magdalena Graaf
Magdalena Graaf har sedan flera år samarbetat med den svenska smyckesleverantören VJ Since 1890 och nu har du chansen att köpa denna limiterade upplaga ur Magdalenas smyckeskollektion. Stilrena runda silverörhängen beklädda med gnistrande cubic zirkoner och med hängande sötvattenspärlor med matchande halsband. Exklusivt framtagen bara för oss och säljs endast i vår webshop. Ett klassiskt smyckeset som fungerar lika bra till vardags som till fest.

Gå till shoppen

Kristallhalsband och armband med magnetlås
Vackert set med halsband och armband med kristallglaspärlor i den härliga färgen midnattsblå från svenska märket Ting By Ling. Tack vare de fina och smarta magnetlåsen går detta set även utmärkt att kombinera. Bär halsbandet och armbandet separat, eller sätt ihop dem tillsammans för att ex. få ett längre halsband. Då både hals- och armband består av nio strängar med två olika storlekar på kristallglaspärlorna går det också att anpassa längden genom att tvinna dem. Detta fantastiska och kreativa halsband och armband kan kombineras till minst 10 olika kombinationer. Det är bara din fantasi som sätter gränser!

Gå till shoppen

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Historien bakom Sofias tiara – omgjord för tredje gången!”

 1. A skriver: 10 december, 2017

  Snyggt! Jag tyckte just att det fattades några fina pärlor på topparna förra gången. Det här känns mera komplett.


 2. Mari skriver: 10 december, 2017

  Tycker, att tiaran är bättre nu. Passar mycket bra på vacker Sofia.


 3. ingalisa skriver: 10 december, 2017

  Som vanligt är Sofia huvudpersonen i SD.


 4. Desiree skriver: 10 december, 2017

  Hon kanske läste vad jag skrev, fint med pärlor, så här skulle den varit på bröllopet!


 5. Marguerithe skriver: 10 december, 2017

  Sofia har varit klok och ändrat diademet så att hon kan använda pärlor alt stenar som passar klänningarna.


  1. Eva skriver: 10 december, 2017

   Ja, man kan väl inte annat än att vara nöjd med att Sofias tiara görs om ytterligare än gång, för att passa klänningen. Skattepengar kan väl inte användas till ett bättre ändamål eller hur Marguerithe.


  2. Marguerithe skriver: 11 december, 2017

   Eva,
   Sofia har gjort om diademet en (1) gång!


  3. Eva skriver: 12 december, 2017

   Aha, hon hade bara gjort om tiaran en (1) gång, ja men då är det ju helt ok, inget slöseri med skattemedel där inte. Fint att du kunde upplysa en stackars ignorant undersåte om hur det egentligen låg till. Tack!


 6. Daga skriver: 11 december, 2017

  Den är så vacker och den passar bra till alla färger och klänningar.Så borde hon fått bära den på bröllopet.Mvh Daga.


 7. Lotta skriver: 11 december, 2017

  Om Silvia fick detta smycke i Thailand under ett statsbesök, är det då att betrakta som privat egendom eller som en officiell gåva som tillhör staten?
  Vad gäller när politiker får gåvor?


Annons

Laddar