Internationell media hyllar Victorias Nobel-look: “Stilsäker”

kronprinsessan victoria nobel
Victorias retro-fynd i mamma Silvias garderob har fått modemaffian att jubla. Nu hyllas hon dessutom utomlands.
Annons

Kronprinsessan Victoria gjorde Nobel-entré i mamma Silvias klänning och mode-hyllningarna fortsätter att strömma in. Nu även från internationella medier. Att kronprinsessan valde att bära en vintage-klänning som dessutom kommer från drottningens garderob har resulterat i många hurrarop. Brittiska Daily Mail skriver till exempel att Victoria ser otrolig stilsäker ut och danska Billed Bladet skriver att hon “stal showen”. HELLO! beskriver återbruket som en “fin hyllning” till drottning Silvia.

Annons

Precis som hyllningskören understryker så är valet helt i linje med Victorias hållbarhetstänk. Klänning, som kommer från modehuset Nina Ricci, har dessutom sparats i syrafritt silkespapper, så den ser precis lika fin ut som när drottningen bar den – på Nobelfesten 1995.

– Det är ju en höjdare att kronprinsessan har vågat välja en av drottningens gamla juvelklänningar!, säger stilexperten Camilla Thulin.

Resten av Nobel-looken skiljer sig dock från Silvias styling. Kronprinsessan valde till exempel bort det stora, tuperade, håret och istället var håret uppsatt i en stor knut. “Knuten är väl anpassat till den stora rosetten som är fäst på klänningens rygg“, sa hovfrisören Peter Hägelstam om Victorias frisyr.

Även här hemma i Sverige hyllar man kronprinsessan. Elle’s chefredaktör Cia Jansson konstaterar till exempel att det här är en av drottningens mest ikoniska klänningar. Dessutom påpekar hon att den lyfter lite från golvet, när kronprinsessan bär den, vilket ger lite 1950-talskänsla.

Drottning Silvia i sin Nina Ricci-klänning från Nobelfesten 1995.
Drottning Silvia bar Nina Ricci-klänning på Nobelfesten 1995.

Läs mer

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Internationell media hyllar Victorias Nobel-look: “Stilsäker””

  1. Viking Princess skriver: 15 december, 2018

    Är det inte att ta i ?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar