Madeleine och Nobelfesterna – vi listar alla turer och snackisar

Madeleine och Nobelfesterna – vi listar alla turer och snackisar
Prinsessan Madeleine väljer bort årets Nobelfest. Istället för att dinera med pristagarna i Blå hallen så stannar hon kvar i Miami. Och det här är inte första gången som Madeleines Nobelval blir en snackis.
Annons

I veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att Madeleine missar årets Nobelfest. Hon stannar kvar i Miami istället för att åka hem till Sverige för att uppmärksamma årets pristagare. Madeleines när- och frånvaro vid Nobelfesten har varit ett hett samtalsämne de senaste åren. Förra året lämnade hon återbud väldigt sent vilket gav Nobelkomittén huvudbry. Bankettens bordplacering kretsar nämligen kring pristagare och kungligheter och att ändra i den planeringen är ingenting man gör i en handvändning. Avhoppet handlade om att Madeleine väntade prinsessan Adrienne vilket gjorde det svårt för henne att klara av en fyra timmar lång middagssittning.

Omtalade Nobelklänningar

Dessutom har flera av Madeleines Nobelklänningar väckt stor uppmärksamhet. Många minns säkert den röda Pär Engsheden-klänningen som prinsessan bar år 2002. Blåsan, som enligt vissa hade en alltför generös urringning, kom senare att kallas “Baywatch-klänningen”. En annan kreation som förvånade många var brudklänningen som Madeleine hade på sig år 2012. Den vit-silvriga skapelsen, designad av Angel Sanchez, var på riktigt tänkt att användas som brudklänning men Madeleine chockade alla och bar den på Nobelfesten istället.

Annons
Prinsessan Madeleine i Pär Engsheden år 2002.
Prinsessan Madeleine i Pär Engsheden år 2002.
Prinsessan Madeleine i Angel Sanchez år 2012.
Prinsessan Madeleine i Angel Sanchez år 2012.

Senaste klännnings-snackisen briserade för bara tre år sedan när Madeleine bar Fadi el Khoury. Svensk Damtidning fick då uppgifter om att kjolen var gjord i Riga och att ett företag som hette Imperial Couture House hade sytt fast 14 000 blommor i kjoltyget på bara fyra dagar. Uppgifter som sedan dementerades av Fadi el Khoury själv. Frågan hur och var kjolen hade skapats förblev dock obesvarad och det vilar fortfarande någonting mystiskt över den rosa tylldrömmen.

Prinsessan Madeleine i Fadi El Khoury år 2016.
Prinsessan Madeleine i Fadi El Khoury år 2016.

Chris O’Neill har också varit ett osäkert kort när det kommer till festligheterna i Blå hallen. När han och Madeleine var nyförlovade år 2012 hade många sett fram emot hans debut på Nobelfesten. Men icke. Istället avbokade Chris sin medverkan trots att hovet redan hade meddelat att han skulle komma.

Foto: IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Madeleine och Nobelfesterna – vi listar alla turer och snackisar”

 1. marie skriver: 2 november, 2018

  Helt OK – Svenska Kungahuset har en generationsväxling på gång och antalet deltagare på Nobelfesten blir tillräckligt ändå.
  Prinsessan Madeleine är längst i från tronen och , precis som tre av kungens systrar, lever hon ett mer privat liv.


 2. Pa skriver: 2 november, 2018

  kanske dags för pappa kungen att sätta ner foten…M ska ha alla fördelar med sin o barnens titlar men har vänt Sverige ryggen..dålig stil..


  1. konsttanten skriver: 2 november, 2018

   Hur många signaturer har du?


 3. danskan skriver: 2 november, 2018

  Marie.Jag håller med.
  men det är roligt att se Madeleine, hon brukar vara vackrare än alla de andra.


 4. Lotta skriver: 2 november, 2018

  Madeleine är född som Sveriges prinsessa. Det kan ingen ta ifrån henne. Men Madeleine bor i USA och har tre små barn. Visst kommer vi att sakna hennes uppenbarelse, men det räcker faktiskt med kungaparet och kronprinsessan.


  1. Gunnel skriver: 4 november, 2018

   Håller med till fullo! Sluta göra en stor sak av detta varje år! Barnen går i skolan och kanske kommer de hem till jul, Madeleine gör helt rätt.


 5. Ingrid skriver: 2 november, 2018

  Nobelfesten handlar inte om vem som är längst från tronen, det handlar om att premiera vetenskap och forskning.

  Paret har ett internationellt förhållningssätt och är intressanta att diskutera med .
  Måste vara trevligare än en dyr klänning!


 6. Bror skriver: 2 november, 2018

  Trots allt finns det två verkligt tunga argument för att ge 2002 års Nobelfest ett visst försteg framför övriga. Hör med Göran Persson! Han minns fortfarande…


 7. Stina skriver: 2 november, 2018

  Prinsessan Madeleine med eller inte är inget att tjata om.


  1. Eva H. skriver: 2 november, 2018

   Instämmer ! Vi klarar oss fint med de kungligheter vi har på plats. Sofia tar över Madeleines uppgift med den äran !


  2. ananas skriver: 2 november, 2018

   Stina
   Helt enig med dig.


 8. IngridMaria skriver: 2 november, 2018

  Jag kommer att sakna prinsessan Madeleine, som är absolut den vackraste och mest stilfulla kungligheten.


 9. Gebe skriver: 2 november, 2018

  Vill hon leva lyxliv i USA med sin man och ungar kan hon göra det med sin egen förmögenhet. Jag vill inte betala en enda skattekrona till hennes apanage om hon struntar i att representera Sverige i en stor omfattning skall krävas av en svensk prinsessa som uppbär Sveriges högsta socialbidrag. Hon bör ej längre få en enda skattekrona av oss skattebetalare, dvs inget apanage. Vill hon fortsätta leva lyxliv för sina pengar i USA är det även dags att hon avsäger sig prinsesstiteln.


 10. Bofinken skriver: 3 november, 2018

  Klart hon inte kommer i år heller..


 11. Hellu skriver: 3 november, 2018

  Det verkar att allt glamour runt kungahuset ligger på Madeleines axlar. Victoria kan ha bredare och bredare volanger men det verkar inte räcka till.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar