Modeexperten om prinsessornas Nobelklänningar!

Modeexperten om prinsessornas Nobelklänningar!
Annons

Johanna Lejon är webbredaktör på ELLE och var tidigare reporter på Svensk Damtidning, med stort fokus på kungligt mode. Så här tycker hon om kvällens Nobelklänningar:

Kronprinsessan Victoria:

– Alltså, vilken fullträff! Kronprinsessan valde klänning från Jennifer Blom. SÅ bra val och ja, det visar verkligen att kronprinsessan är intresserad av mode på allvar numer. Svensk design och en relativt okänd designer, kan det bli bättre? Nej, verkligen inte. Diademvalet är också kul, akvamarinen är onekligen pricken över i.

Annons

Prinsessan Madeleine

– Förra året valde hon svenska Fadi el Khoury. I år satsade Madeleine på brittisk design. Seraphine, det brittiska gravidmärket, stod för designen av hennes klänning. Seraphine är ju ett märke som burits av både Victoria, Madeleine och Sofia under deras graviditeter. Också hertiginnan Kate har haft på sig Seraphine. Jag gillar klänningen, speciellt förtjust är jag i den höga midjan och den glittriga överdelen.

Prinsessan Sofia:

– WOW! Sofia har verklige hittat sin Nobelstil. Den innehåller alla element som Sofia klär i: hög midja, vid kjol, släp… Ida Lanto har verkligen fångat hennes personlighet. Mer sådant här vill jag se på Sofia. Också framöver. Plus i kanten för svensk design, förstås.

Drottning Silvia:

– Hållbart av drottningen! Silvia går mot strömmen och är den enda av kvinnorna i kungafamiljen som bär en klänning som hon haft på sig förr. Tyske Georg et Arend står för designen. Silvia är förtjust i et Arend. Jag förstår varför. Både modellen och färgen klär Silvia perfekt.

Sara Danius:

– Finns det NÅGON coolare än Sara Danius? Nä, jag tror inte det. Henne svartvita blåsa är otrolig. Jag älskar puffärmen och det dramatiska snittet. Dessutom gillar jag den 60-talsinspirerade makeupen och det tuperade håret. Pondusen, HUR får man den? Otrolig!

Camilla Thulin:

– Camilla gör en sällan besviken i Nobelsammanhang. Ej heller denna gång. Camilla väljer rött och mönstrat. Renässansdrottning var inspirationen – och nog får man säga att hon har lyckats? Åh, om alla (som vill) kunde ta ut svängarna på detta sätt!

Annie Lööf

– Släpet, ryggurringningen! Nog är denna klänning Annie Lööfs snyggaste i Nobelsammanhang! Klänningen, i en grönblå kulör, kommer från svenska Frida Jonsvens.

Ebba Busch Thor:

– Också Ebba Busch-Thor satsar på design från Frida Jonsvens. Jag gillar metallictemat och, precis som hos Annie, den urringade ryggen. Smyckena, från Caroline Svedbom, piffar verkligen upp.

Alice Bah Kuhnke:

– Alice Bah Kuhnke går från klarhet till klarhet. Förra året satsade hon på Rodebjer. I år blev det en klänning från Bea Szenfeld och Naim Josefi. Extra bra, och viktigt, är ju, förstås, klänningens budskap – som gjorts för att belysa klimatförändringarna och isar som smälter.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Modeexperten om prinsessornas Nobelklänningar!”

 1. annica, helsingfors skriver: 10 december, 2017

  Alice Bah Kuhnkes känning är häftig, men två “lampskärmar” hade räckt. Nu blir det för mycket av det goda och undrar hur hennes bordskavaljerer alls kunnat äta i denna uppsjö av tyg 🙂

  Ametistdiademet är svårburet, det ser ofta ut som en stel kringla på huvudet. Madeleine är det enda (tycker jag) som kan bära upp den vackert, dvs långt ner på huvudet.


 2. ATL skriver: 10 december, 2017

  SH no. Danius, or whatever her name is with the troll hairdo, OIK. The Queen and the Crown Princess, A1+. Still have to see one of Princess Madeleine.


 3. A skriver: 10 december, 2017

  Vilket jättebra budskap som ligger bakom Alice Bah Kuhnkes klänning! Även om jag inte tycker att den är så snygg, mest intressant att titta på så växte den i mina ögon.


 4. Eva skriver: 11 december, 2017

  Denna gång tycker jag Sofia var väldigt fin. Alice Bah Kunke. förstår inte varför alla höjer denna skapelse till skyarna. Vacker är den inte, men vill man synas – det vill hon- då är den ju bra.
  Ebba Busch T: mycket fint.
  Kronprinsessan: kul med något nytt, men betyg 4 från mig. Madeleine: alltid fin, hon är min favorit bland prinsessorna. Men det är inte alltid lätt att hitta rätt bland gravidmodeller.
  Annie Lööv: Detta var bättre än tidigare gröna och violetta skapelser.


 5. Catherine skriver: 11 december, 2017

  Jag tycker det ser lite konstigt ut med ärmlöst på kronprinsessan när de andra bär långärmat…dessutom måste det vara kallt…brrr!


 6. Stefan skriver: 11 december, 2017

  Ja isar smälter och isar byggs upp, så har det varit och så kommer det förbli så länge jorden snurrar runt solen. Såå nu förstod jag inte Fru Bah-Kuhnkes budskap.


  1. Hen skriver: 13 december, 2017

   Stefan, vad skulle M. Ribbing sagt om att utnyttja sin plats vidhonnörsbordet på Nobelmiddagen till politisk manifestation? Pengar o politik är bannlyst liksom mobiltelefon som hennes chef viftade med


 7. josefin skriver: 11 december, 2017

  PM snygg som vanligt. Varfor ar Camilla Thulin bjuden? Strongt av S Danius som ju varit en smula i blasvader pa senaste tiden. Blek och intetsagande Sofia, som dessutom forstorde med en visad tatuering i nacken – en lite lite hogre halslinning hade ju lost det problement enkelt.


  1. Birthe Vejrum skriver: 11 december, 2017

   Hvorfor synes du Sofia skal skamme sig over sin tatovering?
   Alle ved jo hun har den, så den skal naturligvis IKKE gemmes af vejen!


 8. Kickan skriver: 11 december, 2017

  Sara Danius ser hemsk ut, både i år och likaså förra året. Inte “cool” för fem öre.


 9. Gunnel skriver: 11 december, 2017

  Wow, mycket vackra allihop; Madeleine smäller på som vanligt, kanske lite väl mycket glitter i broderierna? Sofia söt, gillar att hon kan byta stenar i sitt diadem och ju mer jag tittar på hennes klänning, desto finare tycker jag att hon är! Kul att se Victoria i akvamarindiademet, men varför har hon denna krage? Gör en Mary; sy om! Silvia fin i enkel, rak stil. Kulturministern, köp en enkelresa till Mars! Budskap eller ej,klänningen måste ju skymma sikten för de som sitter brevid!


 10. TINA skriver: 11 december, 2017

  Jo det finns många som är bra mycket coolare än Sara Danius. Hur vore det med ett smil på läpparna. Något så jäkla schtywt har jag sällan skådat. Klänningen var hemsk! Cruella de Ville


 11. Mari skriver: 11 december, 2017

  Madeleine så underbara vacker. Hon kan! Victoria har bästa färg i klänningen. Fantastisk. Tycker mer och mer Sofias klänning när man ser helheten. Stilful och hon strålar ( tycker inte om frisyren men det är frisörens fel ) Drottningen är alltid vacker, men som jag skrev tidigare, ser trött ut.


 12. Irena skriver: 11 december, 2017

  Christinas sätt att bära det lilla ståldiademet är så chict, man blir glad av sådan kreativitet!! Så mycket bättre än knappdiademen, som Christina iofs är den som burit bäst, men detta var så lekfullt och genialt. Djupet i drottningens skönhet är numera nästan skrämmande, tänk vad hon har förändrats men ändå gått från klarhet till klarhet. Nästan i klass med Sara Danius pondus nuförtiden.


 13. Gurli Rådland skriver: 12 december, 2017

  Akvamarindiademet som kronprinsessan Viktoria bär känns platt och färglöst. Det är ett mycket vackert diadem som endast kommer till sin rätt på prinsessan Madelaines huvud.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar