Prinsessan Christina – 38 år med Göran Alfredssons Nobeldesign

Prinsessan Christina på Nobelmiddag 2018
Prinsessan Christina var i en klass för sig på Nobelbanketten 2018 och strålade i sin kreation signerad Göran Alfredsson.
Annons

Prinsessan Christina är trogen designern Göran Alfredsson. Klädskaparen från Sandviken har gjort prinsessans Nobelklänningar i 38 år. Det var en magnifik skapelse vi såg i går.

Prinsessan Christina i Göran Alfredsson.

Den rosa klänningen var i sidencrepes och över den bar prinsessan en aftonkappa gjord av en indisk sari. Extra vackert var de gyllene manchetterna. De var var halvlånga vilket gör handen och armen nätt. Den uppåtstående kragen markerar en vacker hållning. Aftonkappan är en sari med vävt mönster och en bård i guld. Insidan av kragen följer kappans kant. Så snyggt! Den svarta väskan är gammeldags med österländsk touch. Halsbandet är modernt. Prinsessan Christina har fått det i present.

Annons

Prinsessan Christina Nobel 2018.

Cancerforskaren Honjo Tasuku är född 27 januari 1942 i Kyoto och är en japansk immunolog. Han tilldelades årets nobelpris i fysiologi eller medicin tillsammans med James P. Allison. Duon har på olika sätt upptäckt hur det går att behandla cancer genom att hämma immunförsvarets bromsar. Prinsessan Christina har egen erfarenhet av cancerbehandling. Det var i början av 2017 som hovet meddelade att prinsessan Christina, Fru Magnuson, behandlats med regelbunden cellgiftsbehandling. Behandlingen gick bra.

Nobelbanketten 10 december 2018

I Japan äter kejsarfamiljen bara med andra kungliga och inte i så här stora sällskap. Därför tyckte Honjo Tasuku att det blev en angenäm och annorlunda middag. Han hade en äkta prinsessa till bordet, något som skulle vara otänkbart i hans hemland. Det är en av anledningarna till att Nobelfesten är så speciell. Det blev trevligt vid bordet. Det är ju inte helt enkelt att hålla konversationen i gång i så många timmar. Men kungligheterna är proffs och med snillen som dessa pristagare ju är flödar energin.

Prinsessan Christina med Honjo Tasuku.

Rosa är en härligt uppiggande nyans av röd som vi tidigare sett på prinsessan Christina i Nobelsammanhang. År 2015 såg hon ut så här när kungen bjöd in pristagarna till Kungliga slottet dagen efter banketten i Blå hallen. Vi ser maken, Tord Magnusson, vid hennes sida.

Prinsessan Christina och Tord Magnusson.

Väskan med den romantiska rosen är ju delikat. Prinsessan Christina älskar att brodera och väskans motiv påminner faktiskt om ett korsstygnsmönster, tycker ni inte? Samma knappdiadem och samma pärlsmycke som vid årets Nobelfest.

Läs mer:

Foto: IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Prinsessan Christina – 38 år med Göran Alfredssons Nobeldesign”

 1. Allegra skriver: 11 december, 2018

  Alltid osvikligt elegant aldrig för mycket aldrig intresserad av stora rubriker. Prinsessan Christina är ett föredöme.


 2. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 11 december, 2018

  Alltid, alltid stilig och seriös!!


 3. Pia skriver: 11 december, 2018

  Prinsessan Christina, min absoluta favorit – förutom Victoria och Daniel. Hon bär såväl klänningar som åren med charm och naturlig elegans. Det var så roligt att se henne och Tasuko Honjo i engagerat samtal vid bordet.


 4. Susanne Blomgren skriver: 11 december, 2018

  Prinsessan Christina så otroligt fint klädd. Hon är en kvinna med stil.


 5. ancibetgefeldt skriver: 11 december, 2018

  Exakt Christina är en kvinna med
  stil. Man har säkert trevligt i hennes sällskap. Är det någon jag
  skulle vilja fika med så är det hon.
  Därefter ta ett glas vin med Madelene! Hon är så barnkär och då har vi mycket att prata om.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar