Se bilderna från fredsceremonin under Nobel 2018

Se bilderna från fredsceremonin under Nobel 2018
Prisutdelningen har nu ägt rum i Norge och fredspristagarna har hyllats. Se bilderna!
Annons

Tårar och starka tal utöver det vanliga.

Läkaren Denis Mukwege och yazidiern Nadia Murad tilldelas under dagen Nobels fredspris för sin kamp mot sexuellt våld mot kvinnor. Två vinnare vars arbete de flesta hyllar till skyarna. De kämpar för de allra svagaste i samhället, har sett hemskheter som få skulle klara av att leva med. Och idag hyllas de. Och de gjorde det genom rekordlånga stående ovationer och applåder, och självklart genom att tilldelas det vackra och historiska priset.

Annons

På plats fanns självklart kung Harald, drottning Solja, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. Och Mette-Marit var otroligt berörd under de olika talen, hon fällde tårar flera gånger. I publiken såg vi även kända kvinnor som Margot Wallström och Amal Clooney.

Vi har samlat de bästa bilderna från Fredsprisceremonin. Se dem här!

Festen i Norge kommer att fortsätta under kvällen. Senare hålls även en konsert som brukar vara stjärnspäckad och otroligt påkostad. Klockan 16.30 startar prisceremonin i Sverige, närmare bestämt i Konserthuset på Hötorget i Stockholm, där övriga pristagare kommer att hyllas med priser och tal. Efter det tar sig alla gäster till Stadshuset där gästerna ska sitta på sina platser omkring 18.30 innan honnörsbordet anländer i procession ner för Elsas trappa klockan 19.03.

Därefter är den svenska Nobelbanketten igång, samtidigt som Fredspristagarna firas med middag i Oslo.

Läs mer

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar