Silvias alla Nobelklänningar – från 1976 till 2017

Drottning Silvia Nobel
Drottningen har burit 42 Nobelklänning mellan 1976 till 2017. Se alla här!
Annons

Hon är inte bara drottning av Sverige – hon är även en riktig Nobeldrottning! Silvia har bara missat en enda Nobelfest sedan debuten 1976. Genom åren har det blivit många sittningar i Blå hallen och många tjusiga aftonklänningar. Hon började sin klänningsresa i en gul Dior-klänning och vid den här tidpunkten väntade hon dessutom kronprinsessan Victoria. Men det var det ingen som visste just då. Och förra veckan, 42 år senare, visade Silvia att hon fortfarande håller stilen! Då bar hon en grön sidenklänning från favoritmärket Georg et Arend.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Silvias alla Nobelklänningar – från 1976 till 2017”

  1. Bror skriver: 10 december, 2018

    Sovmorgon?
    Eller är det bara ett ovanligt segt och surt måndagsmöte på en reducerad redaktionen, där vissa lyckliga redan är hos frissan-stylisten för en total make-over inför dagens och kvällens och nattens Nobelmuntrationer?


  2. Anna skriver: 27 februari, 2019

    Nu kan det dras en lättnadens suck av kungen och övriga inom kungahuset, när de kungliga damerna inte längre behöver befara delad uppmärksamhet i konkurrens med andra gästers kreationer, såsom Sara Danius klädval. Nobelpristagarna själva, arrangemangets egentliga huvudpersoner, brukar inte vara särskilt eftertraktade fotoobjekt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar nästa artikel…