9 detaljer du kanske inte visste om Dan Ekborg

9 detaljer du kanske inte visste om Dan Ekborg
En av de medverkande i Let's dance 2019 är ingen mindre än skådespelaren Dan Ekborg. Här listar vi 9 saker som du kanske inte visste om honom tidigare.
Annons

Han har haft framträdande roller i både filmer och teateruppsättningar och syns ofta i offentligheten. Men vem är egentligen Dan Ekborg?

 1. Dan har ett flertal gånger berättat om sin tuffa uppväxt. Hans mamma ska ofta varit elak mot honom och Dan ville inte prata med henne större delen av sitt vuxna liv. Med hjälp av terapi i 22 år lyckades dock Dan Ekborg försonas med sin mamma innan hon avled. Dans pappa, skådespelaren Lars Ekborg, hade han inte heller en särskilt bra relation med. Pappan dog när Dan bara var 13 år, så efter det hade han bara sin mamma kvar som, enligt han själv, stundtals var omöjlig att vara i närheten av.
  Annons

  Dan Ekborg tillsammans med sin pappa, Lars Ekborg.
  Dan Ekborg tillsammans med sin pappa, Lars Ekborg.

 2. Dan har gjort många roller genom åren, mest känd är han kanske från filmen Tomten är far till alla barnen. En roll han haft som en del kanske missat är att han gör rösten till en av Disneyvärldens kändaste karaktärer, anden i Alladin.
 3. Dan Ekborg har varit gift 4 gånger. De tidigare tre äktenskapen avverkades under en tioårsperiod. Nuvarande frun Emma är 35 år yngre än Dan och de träffades i början av 2016. De förlovade sig strax därefter och gifte sig i maj 2016. “Jag är överlycklig” har Dan sagt ett flertal gånger om relationen.

  Dan Ekborg, 63 tillsammans med frun Emma, 28.
  Dan Ekborg, 63 tillsammans med frun Emma, 28.

 4. Dan föredrar att bo utanför stan. Han bor en bit utanför i Kungsängen i ett egenritat hus. “Det finns inget som lockar mig i städer. Där är så ljust att du inte ens kan se stjärnhimlen, jag förstår inte hur man kan tycka att sådant är oviktigt” har han tidigare sagt.
 5. Han har ett intresse för fotografering och tar ofta med sig kameran när han promenerar och fångar olika årstider på bild.
 6. Hans käraste ägodel är en klackring som han har fått av sin gudfar. Den lämnar aldrig handen, inte ens när han står på scen.
 7. Dan är 185 centimeter lång.
 8. Mitt i karriären drabbades han av scenskräck. Han tvingade dock sig själv att fortsätta stå på scen. “Jag var ju tvungen att betala hyran, jag har ingen utbildning mer än grundskoleutbildning” har han sagt. Han sökte sig då tillbaka till privata teatrar och till slut släppte scenskräcken.
 9. Hans favoritbok är Lin Yutangs bok Konsten att njuta av livet.

 

Läs mer:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar