Abba-Agnetha belönades med guldskiva

Abba-Agnetha belönades med guldskiva
Annons

Agnetha Fältskog blev häromdagen belönad med en Guldskiva av sitt skivbolag under festivalen Stockholm Pride.

Sångerskan Agnetha Fältskog “ABBA-Agneta” gjorde ett sällsynt och mycket bejublat scenframträdande under Stockholm Pride. Agnetha Fältskog blev också belönad med en Guldskiva för sitt senaste album A av sitt skivbolag Universal. Hon mottog sin guldskiva på scenen inför Pridepubliken.

Annons

En glad stjärna på scen.

 

– Det känns jättebra, tack för all support. Jag flyger på vingar ikväll, sa hon.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Patrick Österberg/All Over Press

Se en film här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=kZKQUqIk76E

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

29 kommentarer till “Abba-Agnetha belönades med guldskiva”

 1. Humaniora skriver: 4 augusti, 2013

  Pride-festivalen behöver utvecklas och bli en markering inte bara
  vad gäller HBT-personers behov av respekt och acceptans. Vi har idag ett samhälle med mycket intolerans och aggressivitet gentemot oliktänkande, den sk nätmobbingen är enbart ett av många uttryck för detta.
  Pride borde fokusera mer på “mänskliga rättigheter” i ett bredare perspektiv, men också höja kvaliteten vad gäller Pride-paraden.
  Har aldrig själv besökt denna festival, men jag vet många som anser att paraden som sådan är oerhört vulgär och sex-inriktad.
  Vad jag sett på tv bekräftar tyvärr detta. – Den kritiken måste vi våga stå upp för!! Men – som sagt, Pride kan och bör utvecklas till att bli en mer seriös och mer allomfattande motreaktion gentemot förtryck av olika slag!!


 2. Sthlm skriver: 4 augusti, 2013

  Är det inte dags för tant Agneta att lägga av?


 3. Eva skriver: 4 augusti, 2013

  Jag besökta för första gången Pride i går. Många deltagare var fantastiska, men den större delen av alla de 60.000 som deltog var med i en sorts “förening för inbördes beundran”. Jag var en av en halv miljon människor som var där och tittade på, men jag kände mig inte välkommen.
  Kanske det var för att det var i Stockholm, där var och en är sig själva nog. Alldeles för självfokuserade och egocentriska. Så för mig från en mellanstor stad i Sverige kände det mycket skönt att komma att komma därifrån så fort som möjligt.
  Jag stod vid starten och efter en timme av totalt kaos hade paraden ännu inte börjat. Alla poliser och volontärer var helt maktlösa! Mycket obehagligt!
  Kul med fest, men detta spektakel har spårat ur!


 4. Jeanette Nilsson, Läkare, Borgholm skriver: 4 augusti, 2013

  Vad snygg hon är, Agnetha!


 5. Luna skriver: 5 augusti, 2013

  # 3 Det slags tumult kommer vi att få se mer av, eftersom den kulturella, andliga och ekonomiska krisen i Sverige fortskrider.
  Bröd och Skådespel var även lösningen på pöbelproblemet under Romerska rikets sönderfall och undergång.
  60.000 deltagare!! Man tar sig för pannan! Värst vad det blivit inne att vara med där.


 6. Hm skriver: 5 augusti, 2013

  # 2 Är det tant eller farbror sthlm som tycker? Bottenapp i alla händelser.


 7. Lisa Lusth skriver: 5 augusti, 2013

  Hörde av mitt barnbarn att det t.o.m. religiösa Carola uppträdde på festivalen och att bl.a. Andes Borg och ÖB gick med i paraden. Kul tycker stolt farmor.


 8. Humaniora skriver: 5 augusti, 2013

  3. “Klubben för inbördes beundran” – Ja den känslan kan man ibland få då när det gäller den i dagens samhälle nästan euforiska homokult som råder…………med vissa kända gurus i förgrunden!
  Känns ibland som om vi heterosexuella nästan betraktas som “lite udda” i sammanhanget. Självklart skall HBT-personer respekteras och få ta fullvärdig plats i vårt samhälle. – Men det får heller inte leda till att heterosexuella sätts på undantag. Vi kräver också respekt och acceptans med undantaget att vi inte kräver något glorifierande el kultdyrkan!! -Vi bör istället sida vid sida värna om ett demokratiskt samhälle med ett djupare perspektiv på “mänskliga rättigheter” i fokus!!


 9. AstridA skriver: 5 augusti, 2013

  #3 Eva: Tanken bak Pride er den beste fordi vi önsker likhet og brorskap. Men Stockholm er blitt et lite helvete disse dagene hvor festivalen pågår. Vi er ikke velkomne! Det har jeg opplevd två gånger. Du og jeg er ikke fra Stockholm, og vi er ikke kjendiser. Så derfor! Annars er Stockholm min nr 1 av alle byer i hele verden. Pride er dessutom blitt et sätt for artister og politikere til å få nye fans. Dette er fjäskeri i stor målestokk.


 10. Anna skriver: 5 augusti, 2013

  # 2. Sthlm,

  “tant Agneta” är 63 år. Vad exakt är det som du tycker är så gammalt med henne?


 11. Margueritesvenskdam.se skriver: 5 augusti, 2013

  # 2. Blir ledsen över att vi inte kommit längre i Sverige än till att fortfarande stoppa in folk i åldersfack ….. det finns fortfarande åldersdiskriminering förutom diverse diskriminering av andra grupper!

  Vad är 63 år för ålder – ingenting! Ska en ung människa värderas högre än en äldre? Intressant fråga!

  I mitt tycke är man lika värdefull oavsett ålder, det som är viktigt är att vi lever, eller hur!


 12. Lisa Lusth skriver: 5 augusti, 2013

  Vilka otroligt löjliga kommentarer! Vi heterosexuella syns och märks året runt i alla sammanhang, inte minns här på SD, där Kungliga hetero-brudpar varvas med Kungliga födslar i hetero-förhållanden. Vi kan nog unna även våra homosexuella systrar och bröder fyra dagars fest och firande varje år utan att kräva ännu mer heteroutrymme!


 13. Marguerithe skriver: 5 augusti, 2013

  Agneta Fältskog deltar där hon får mest bekräftelse. Att hon uteblev från invigningen av ABBA-museet var inget annat än en skandal. Man förstår Benny Anderssons ilska.


 14. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 augusti, 2013

  Agneta har inga förpliktelser mot sina fd kolleger i ABBA. Benny var löjlig som reagerade så.
  Dessutom är väl Agneta den som vi sett minst av dem efter uppbrottet.


 15. Sthlm skriver: 5 augusti, 2013

  #13
  Så sant! På museet hörde hon hemma.

  #14
  Visst är hon den i ABBA gänget som gömt sig och man kan undra varför hon så envist vill komma tillbaka på gamla dar. Hon har ju ingen speciell sångröst.


 16. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 augusti, 2013

  Sthlm # 15
  Hon vill tjäna pengar. Vem vill inte det?


 17. Chris Lowe skriver: 6 augusti, 2013

  Agnetha Fältskog is a legend on the music scene, with millions of fans all over the world, and for anyone who probably never achieved much of anything to disparage her, is appalling.

  She is a talented songwriter and a unique soprano, with a voice that never fails to melt the iciest hearts.

  Not only is she famous beyond many others, but she has never flaunted or exploited her notoriety, unlike many of today’s so called stars.

  Agnetha is a true star. She should be respected and thanked for her contribution to music, and for giving so much pleasure to so many people through her mesmerizing voice and charming personality.


 18. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 6 augusti, 2013

  # 2. Sthlm.

  Gäller samma sak för Björn och Benny tycker du?


 19. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 6 augusti, 2013

  # 15. Sthlm.

  Kanske tycker du att kvinnor borde stå tillbaka och låta män ta plats istället? Ingen säger att Björn och Benny är för galna när de framträder, men kvinnor över 40 ska tydligen gömmas tycker du?!
  Har du förresten hört talas om ABBA? Agnetha var liksom “the lead singer” om man säger så? Kanske missat det?


 20. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 6 augusti, 2013

  “För Gamla” menade jag. Ingen tycker att Björn och Benny är för gamla.


 21. Marguerithe skriver: 6 augusti, 2013

  Det handlar väl inte om åldrar här. Kan ändå tycka att Agneta är okollegial. Frida har fått stå ensam många gånger vid olika evenemang ang ABBA. Det var gruppen tillsammans som gjorde världssuccé.


 22. Pboo skriver: 6 augusti, 2013

  Agnetha Fältskog har en unik röst och en av världens vackraste. Om man säger något annat är man tondöv! Däremot behöver självklart inte samtliga vackra röster tilltala alla människor. Att så snabbt, och efter så många år sen hennes förra platta, sälja guld och mer därtill i inte bara Sverige men också Australien och England – det är oerhört stort. Om man inte inser det har man inte mycket kunskap om musik och musikbranschen. Agnetha F har i TV/radio berättat varför hon inte kunde vara med vid invigningen av museet, då hon var inbokad på release-turné i England som var inbokad FÖRE datum f invigningen var bestämt! Hon har alltid berättat att hon är flygrädd, idag flyger hon men väljer helst att låta bli el annat färdmedel. Vissa här – ta reda på fakta före ni kritiserar!


 23. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 6 augusti, 2013

  Tack Pboo!! Gillar alltid dina klarsynta kommentarer! Det ska du veta 🙂


 24. Pboo skriver: 6 augusti, 2013

  Agnetha Fältskog behöver knappast göra skivor för att tjäna pengarl! I intervjuer har hon sagt att hon fått många förfrågningar under åren men tackat nej, men när hon träffade låtskrivarna o de visade vad de tänkt o efter hon lyssnat på några av låtarna – då kunde hon helt enkelt inte tacka nej! Låtskrivarna har också i intervjuer berättat hur nervösa de var när de skulle träffa henne – som de sade – a true star – en som de själva – trots sitt eget kändisskap o goda renommé – så oerhört gärna ville samarbeta med! Vissa av er ni tycks kritisera för kritiserandets skull o hitta på historier! Jante – ständigt närvarande! #17 – Couldn’t agree more!


 25. Maj-Britt skriver: 6 augusti, 2013

  #12 Vilken otroligt löjlig kommentar.


 26. Luna Lovegood skriver: 6 augusti, 2013

  Här råder en förvrängd uppfattning om artister och den bransch där man då verkar.
  Agneta Fältskoog är en av pophistoriens stoora, förförande vackra, röster. Tillsammans med Annifrid skapade hon ABBAs unika sound, ett sound som beror på effetkten av deras röster, fantastiska båda var för sig, tillsammans.
  Det är häpnadsväckande attraktivt.
  Men de är inte “skyldiga” varandra det minsta som kolleger. Som affärspartners eller privata vänner vet jag inte.
  Både Agneta och Annifrid hade egna karriärer på uppgång när ABBA slog, och hade säkert fått flyt utan ABBA-fenomenet.


 27. E skriver: 6 augusti, 2013

  Heja Agnetha som begåvats med både utseende och röst !


 28. Rosiweb.de skriver: 1 september, 2013

  Jag älskar Agnetha Fältskog som person och som sangerska
  mycket starkt.Hon är den bästa sangerskan pa världen. Efter
  Agnetha följer Frida Lyngstad direkt. Jag är mycket lyckliga att
  Agnetha har sjungit pa nytt och hoppas att hon i framtiden ocksa
  sjunger nagot nytt . Hoppas ocksa att hennes Exmake Björn pa
  framtiden sjunger nagot nytt han har ju den bäsa stämman pa
  manliga sidan.Agnetha kömmer säkert ocksa att besöka museet
  i lugn och ro. Jag önskar Agnetha mycket lycka i framtiden saväl
  i privatlivet som i affärslivet.
  Med de allra bäsa Hälsningar fran Rosi


 29. Rosiweb.de skriver: 3 februari, 2014

  Det är jättebra att Agnetha har fatt sa mycket uppmärksamhet för
  sin nya CD A. Hon är den bästa sangerskan pa världen.Det gäller
  som Soloartist och som Sangerskan med Supergruppen ABBA.
  Det vore mycket bra när hon ville jobba vidare med musiken.
  Kära Hälsningar fran Rosi


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar