Både tårar och skratt
på årets Oscargala

Både tårar och skratt <br> på årets Oscargala
Annons
Sandra Bullock vann en Oscar i natt.

Sandra Bullock vann en Oscar i natt.

Svenske Paul Ottosson vann hela två Oscarstatyetter, men galan blev ändå kvinnornas afton. Kathryn Bigelow vann som första kvinna priset för bästa regissör och Sandra Bullock grät glädjetårar över sin första Oscar.

Annons

Natten blev utan tvekan regissören Kathryn Bigelows, hon vann storslam med sin film The Hurt Locker. Bigelow var också den första kvinna någonsin som vann priset för bästa regi och hon såg ett tag ut att ramla av scenen när hon tog emot priset.

Mo'Nique blev glad över sin Oscar.

Mo'Nique blev glad över sin Oscar.

Men det var fler kvinnor som glänste, skrattade och grät under galan. Mo’Nique fick en statyett för Bästa Kvinnliga biroll i filmen Precious och blev då så här glad.

Annons

Sandra Bullock en Oscar för Bästa Kvinnliga huvudroll i The Blind Side. Och Sandra kunde inte hålla tårarna tillbaka när hon tog emot sitt pris.

Bland männen var det Christoph Waltz och Jeff Bridges som tog hem spriserna för Bästa manliga biroll respektive Bästa manliga huvudroll.

Och så var det vår svenske vinnare, Paul Ottosson som faktiskt vann två Oscar för bästa ljudredigering och bästa ljudmixning för Hurt locker. Inte illa.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Annons

Laddar