Bättre sent än aldrig för George Hamilton

Bättre sent än aldrig för George Hamilton
Annons

George Hamilton med familj.
George Hamilton med familj.

Den evigt leende, solbrände skådespelaren George Hamilton fick igår äntligen sin egen stjärna på Hollywoods Walk of Fame. Detta inträffade på hans egen 70-årsdag, inte en dag försent tyckte han själv.

Annons

George Hamiltons stjärna var  den 2 388:e i ordningen och den avtäcktes vid en pampig ceremoni på Hollywood Boulevard i Los Angeles. Stjärnan krönte en skådespelarkarriär som sträckt sig över hela sex decennier.

Vid hans sida fanns den betydligt yngre flickvännen, doktor Barbara Sturm, samt sonen G.T, som han har med tidigare flickvännen Kimberly Blackford.

På senare år har Hamilton dock blivit mer känd för sitt deltagande i mängder av talkshower och underhållningsprogram, än för sitt skådespeleri. Han är också den evigt leende, sorglöse mannen som alltid  har en gyllenbrun solbränna och ett smajl att visa upp.

George Hamilton fick äntligen sin stjärna.
George Hamilton fick äntligen sin stjärna.

– Om någon är urtypen för en filmstjärna, hur en filmstjärna är, hur han beter sig och klär sig, så är det George. Han kör den rätta bilen, bär de rätta kläderna, är alltid i form och, naturligtvis, alltid solbränd. Han kan sjunga, dansa, vara rolig. Han är en fantastisk underhållare, sa skådespelarkollegan och vännen James Caan som också var med vid tillfället.

Hamilton säger själv att han undrat när han skulle få sin stjärna. Han började sin skådespelarbana redan på 1950-talet som 13-åring i västernfilmen Lone Star. I Sverige är han kanske mest känd för sina insatser i  tv-serierna Rötter och Dynastin, och han har även spelat sig själv i tv-serien Baywatch.

Nu är han aktuell i rollen som producent för en film baserad löst på hans egen barndom och uppväxt;  My One and Only. Den har premiär nu i augusti och Renee Zellweger har en av huvudrollerna.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Bättre sent än aldrig för George Hamilton”

 1. Martin skriver: 14 augusti, 2009

  mot George Hamilton hos damerna pa “the View”…han avslojar sin forsta relation vid 12 ars alder….!!!! :(…samt moter ni hans son Ashley…
  http://www.youtube.com/watch?v=Qc07weH_4Is


 2. Anna skriver: 14 augusti, 2009

  Tack för länken..

  George har för mycket sol, Ashley har för mycket tatueringar..
  Georges exfru och Ashleys mamma Alana var ju gift med Rod Stewart.
  Ashley var gift med Shannen Doherty som spelade Brenda i Beverly Hills..


 3. Martin skriver: 15 augusti, 2009

  Anna varsogod….:)


 4. Anna skriver: 16 augusti, 2009

  Flickvännen hade för liten klänning..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar