Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Edward Blom har fått nog efter alla sjukdomar – ryter ifrån: "Hur i helvete?"

07 mar, 2023, 08:30 

Edward Blom är inte nöjd.

Annons

Det finns ingen som andas så mycket livsnjuteri som Edward Blom. Han kan titulera sig gastronom, författare, kulturhistoriker, tv-profil – samtidigt som den kulinariska kunskapen aldrig tycks ta slut.

Så träffade Edward Blom kärleken GunillaBrand logo
Så träffade Edward Blom kärleken Gunilla

Matlagningskonsten har bidragit till mycket positivt i Edwards liv. Det var tack vare den som han träffade hustrun Gunilla under ”Årets kock” 2010. De fattade genast intresse för varandra och i dag har de tre barn ihop.

– Vi träffades några gånger till under våren 2010, men det var först på sommaren som det blev mer intensivt och vi till slut blev tillsammans. Så det tog ett drygt halvår innan vi förstod att vi skulle vara ett par och inte bara vänner, har Edward Blom sagt till Amelia.

Gunilla och Edward Blom
Gunilla och Edward Blom träffades under Årets kock 2010.

Edward Blom om sjukdomskaoset i familjen

Men den senaste tiden har varit tuff för Edward Blom. Hälsan har inte varit den bästa under vintern och familjen har tvingats tackla sjukdomar som covid, vinterkräksjuka och influensa.

Annons

Det har också bidragit till att Edward Blom, som just nu är aktuell i kommande säsong i Kanal 5-programmet ”Vem tror du att du är?” inte synts till lika mycket i tv-rutan den senaste tiden.

– Jag har ju hållit mig isolerad på grund av covid, så jag har inte ställt upp lika mycket i tv. Men jag har kommit in som kolumnist i Svenska Dagbladet, och det är ju lite roligt, och så är det roligt att vara aktuell med ”Vem tror du att du är?”, säger han till Aftonbladet.

Edward Blom har fått nog

Sjukstugan verkar därefter har fortsatt hemma hos familjen Blom. På Instagram skriver han nu om medicinen Kåvepenin i flytande form och tycker det är konstigt att ”läkemedelsvärlden” inte hittat en bättre lösning de senaste 45 åren.

”Man fortsätter att ge barn flytande antibiotika som smakar så fasansfullt att man genast vomerar”, skriver Edward Blom på Instagram och fortsätter:

”Jag smakade lite på ett finger och det är effektivare än kräksirap eller saltvatten. Värre än jag minns det från barndomen till och med. Hur i helvete kan man fortsätta med detta? Måste väl gå att hitta en bättre lösning för de som inte kan svälja hela tabletter. Varför inte små kulor (sfäriska mikrokapslar) av det verksamma ämnet i en trögflytande god smet?”.

Foto: TT/Instagram

Annons