Griffin O’Neal i offentligt gräl med sin pappa Ryan

Griffin O'Neal i offentligt gräl med sin pappa Ryan
Annons
Griffin O'Neal med sin lille son.
Griffin O'Neal med sin lille son.

Griffin O’Neal gick häromdagen ut i teve, under en intervju med Larry King, med hur illa behandlad han blivit under sina barnaår och hur pappa Ryan O’Neal lärt honom knarka, blott 11 år gammal.

Egentligen är det en alldeles förfärlig historia från början till slut. Detta tragiska familjedrama från familjen O’Neal skulle mycket väl kunna vara hämtat från en teveserie.

Annons
Griffin O'Neal på begravningen av Farrah Fawcett
Griffin O'Neal på begravningen av Farrah Fawcett

Men tyvärr är det säkert sant, i alla fall berättade Griffin O’Neal precis om hur förfärligt hans pappa Ryan O’Neal betett sig under hans barndom och hur nära det var att hans pappa slagit ihjäl honom 2007.

– Jag var bara 11 år när min pappa gav mig kokain första gången. Vi skulle gå och se en långfilm han var med i, Barry Lyndon, och då sa han att kokainet skulle hjälpa mig orka igenom filmen. Men så gör man inte med ett barn, förklarade den idag 45-åriga Griffin.

Men Griffin berättar också hur hemskt illa Ryan betett sig mot den nu avlidna Farrah Fawcett som sades vara Ryans enda stora kärlek i livet.

– Alla krokodiltårar pappa utgjutit över henne, det gör mig illamående. Så fort han fick veta att hon var dödligt sjuk sökte han åter upp henne, som en gam. Bara för att han hoppades få ute lite pengar från arvet.

Men pengarna från Farrah gick istället till deras enda gemensamma barn, sonen Redmond, som just nu sitter i fängelse för narkotikabrott.

För två år sedan var de alla tre, pappa Ryan, Griffin och Redmond, inblandade i ett stort bråk som kunde ha slutat mycket illa. Polisen fick kallas till platsen för att de inte skulle ha ihjäl varandra.

Ryan O'Neal med sonen Redmond utanför domstolen
Ryan O'Neal med sonen Redmond utanför domstolen

– Pappa slog mig i skallen med en eldgaffel han tagit från öppna spisen. Han gav sig också på min då gravida hustru och försökte sedan skjuta mig. Vi har inte talat med varandra sedan dess, säger Griffin.

Griffin fick inte heller komma in på begravningen av Farrah Fawcett, utan blev bortmotad av vakter på plats. Trots att han säger Farrah var som en styvmamma för honom i yngre år.

– Idag är jag drogfri och lever ett lyckligt liv med min fru och son, avslutar Griffin.

Tilläggas kan att Ryan O’Neal inte heller har någon större kontakt med sin dotter Tatum O’Neal som också haft problem med droger och nyligen åkte fast för narkotikainnehav, precis som sin halvbror Redmond.

– Jag höll faktiskt på att ragga på henne under begravningen av Farrah. Jag såg en snygg kvinna som kom upp till mig så jag började genast stöta på henne tills hon sa – pappa, det är ju jag Tatum, berättade Ryan för USmagazine.com.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Griffin O’Neal i offentligt gräl med sin pappa Ryan”

 1. Martin skriver: 8 augusti, 2009

  ja det staemmer , horde det pa radion haromdagen…”that’s the kind of dad I got” sade Tatum….:) men filmen som namns ovan ar ett masterverk av Stanley Kubrick…Barry Lyndon….baserad pa boken med samma namn Ryan O’Neal spelar Barry en irlandsk ung man som kommer pa avvagar tidigt i livet pga en svartsjuke historia med en kusin
  vilket leder till en duell dar Barry tror sig ha dodat en engelsk kapten och darfor flyr hemifran..och hamnar sa smaningom i arme’n och ett europeiskt krig..sedermera kommer han dock upp sig i samhallet bl a genom att gifta sig med en rik aenka….osv osv denna filmen bor man ha sett om man har filmintresse eller kultur intresse som sagt ett maesterverk med fantastiska scener….och underbar musik se den!!
  http://www.youtube.com/watch?v=Jk9MIrRM7M8


 2. Anna skriver: 8 augusti, 2009

  Vad han liknar pappa..


 3. Netaadika.bloggspace.se skriver: 8 augusti, 2009

  Jag såg det, Martin,tack, jättebra. Loved the music. (Fast jag fick pausa en halvtimme för att datorn skulle tugga färdigt, men man kan göra annat under tiden…..)


 4. Irena. skriver: 8 augusti, 2009

  Nu tror jag inte att jag gillar dig särskilt mycket längre, Martin. “Barry Lyndon” är en av mina älsklingsfilmer, bara därför att den är så fruktansvärt vacker…jag säger bara Marisa Berenson,,,,kan inte ha funnits många kvinnor vackrare än vad hon var i denn film…filmen är UNDERSKATTAD och halvt bortglömd, det var tillochmed länge sedan jag, som diggar den så till den milda grad, såg den. Tack för påminnelsen, nu skall jag sätta mig och nörda den igen :).


 5. Irena. skriver: 8 augusti, 2009

  var det Ryan o´Neal som spelade mot Barbara Streisand i den mycket roliga filmen “Godda´yxskaft”? Den såg jag när jag var liten och fick då en crush på Barbara Streisand som håller i sig än i dag…när hon sjunger “People” då krullar sig mina tår…så gräsligt att den rösten måste åldras…men tur att det finns gammal vinyl…
  Många verkligt stora skådespelare är helneurotiska, inget att göra åt. Precis som kroppsatleter ser extrema ut, ser deras känsloliv ut..de är ett slags psykologi och känsloatleter…på gott och ont..men det skulle ju vara bra om gav tusan i att slåss:)


 6. Irena. skriver: 8 augusti, 2009

  Förtydligande: Streisand sjunger inte “People” i “Godda´yxskaft” jag associerar lite för vidlyftigt ibland, bara…här är fint väder, badväder, så jag förstår inte varför jag är här nu??? Tjipp tjillevipp på er!


 7. Martin skriver: 8 augusti, 2009

  Nej “People” ar fran Funny Girl 1968 filmen som gav henne en Oscar for “basta skadespelare” (sju nomineringar for Oscars totalt)…dessutom var denna film den som spelade in mest pengar under aret….samt gjordes en uppfoljare Funny Lady 1975.
  Goddag Yxskaft..maste val vara “What;s up Doc” dar hon mycket riktigt spelar mot O’Neal. en jadrans ovana att dopa om filmer…gor det bara svarare att ha koll…..fina bilder fran SF i filmen…dar man driver med diverse andra filmer och foreteelser…
  Nej Barbara ar inte nagon av mina favs hennes politiska ideer ar ju tokvanster samt hennes overdrivna uppfattning om sig sjaelv ar ju en avtaendare….Nar hon upptradde i LV for manga ar sedan fick hotellmanagern veta att han skulle instruera alla gaester pa hotellet att hon (BS.)..(hehe vilken femettta) skulle tilltalas Miss Streisand… inte Barbara….det kan jag saga inte ALLS gick hem hos de informella amerikanarna…:(…. men sjunga det kan hon…hon var ratt bra mot Redford i The Way we Were…


 8. Martin skriver: 8 augusti, 2009

  och Irena inte bara vacker…den ar som man sager episk…..samt bilderna fran 1700 talet ar sa otroligt traffande att man kanner sig forflyttad dit….helt fantastisk film av Kubrick som ju ar kand som detaljernas maestare….musiken ar ju enastaende vaelvald….
  ni som inte sett den?? se den !!
  http://www.youtube.com/watch?v=rDupoFh5Op0


 9. Irena. skriver: 8 augusti, 2009

  Jo, det var”What´s up, doc?” och är Streisand så väldigt vänster??
  Ständigt mordhotad är hon i alla fall, av diverse arabiska terrorsammanslutningar, därför vågade hon inte turnera under många år. Men vad betyder något annat än den där magiska rösten hon har fått, till skänks..:)”Evergreen” “Happy days are here again” “Don´t rain on my parade” ja, listan kan bli hur lång som helst.
  Jaa. jag tror att alla verkliga megastars får en helt uppblåst självbild…Lady Diana är väl ett bra exempel på hur man går i den egofällan?
  Minns du, Martin, scenen där de (Ryan O´Neal och Marisa Berenson)sitter vid ett spelbord och drunknar i varandras ögon och sedan möts ute på terassen…ryyys.
  “The way we were”…”stryker du fortfarande ditt hår?” “Nej, jag slutade med det” och så skiljs de åt…för sista gången??
  Flytta till Östkusten, Martin, och om inte; Se filmen “Something´s gotta give” med Diane Keaton och Jack Nicholson och njut av det intelligenta skådespeleriet och de urtjusiga omgivningarna.
  Jag skall bort ikväll, suss gott!


 10. Martin skriver: 8 augusti, 2009

  jah det ar hon…:) tokvanster med trippel certifikat…..
  oestkusten…nix det ar fel kust aven om Virginia ar trevligt….men jag funderar pa Europa istaellet…..saknar en del fran Europa…..men kanske man nu ar sa amerikaniserad att man inte kan bo i Europa??…..men Irland gar nog bra…!!
  http://www.youtube.com/watch?v=YY1_qlTr-rM


 11. Martin skriver: 8 augusti, 2009

  scenen jo det minns jag mycket val har nog sett filmen ett tiotal ggr…
  den mest beromda scenen da det begav sig var kanske da Marisa -lady Lyndon sitter i badkaret omgiven av sina tjanstedamer och Barry kommer in och ar angerfull over sina manga snedsteg gentemot henne
  och ber henne uppriktigt om forlatelse….Din scen:
  http://www.youtube.com/watch?v=2fWiOinTzOs


 12. Helena M skriver: 9 augusti, 2009

  Gud vilken söt unge, vilka ögon, otroligt fin,

  pappan säger jag inte nåt om men han ser inte trevlig ut.


 13. lena skriver: 10 augusti, 2009

  Tag dig samman. Det är inte bara dig som har haft en dålig barndom, men vi har inte ärvt en massa pengar. Det är kanske därför det har gått bra !!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar