Helena Segers rädsla efter Zlatans plötsliga utspel – riskerar allt

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Helena Seger är gåtfull, mystisk och privat. Samtidigt är hon tillsammans med en mycket frispråkig man, Zlatan Ibrahimovic. Ibland kan det bli problem.

Helena Seger kan beskrivas som fotbollsvärldens Greta Garbo. Gåtfull, svåråtkomlig och upphöjd. Privatlivet håller hon just det, privat.

Samtidigt är hon tillsammans med en världsberömd man som även är känd för sin frispråkighet. Självklart kan det ibland uppstå krockar.

Nu har det hänt igen – Zlatan har gjort ett offentligt utspel som uppmärksammats världen över. I bakgrunden hittar vi privata Helena.

Helena Seger tvingas bevittna Zlatans utspel

I slutet av februari gjorde Zlatan en intervju med Discovery Plus där 39-åringen plötsligt sågar den amerikanske NBA-stjärnan LeBron James.

LeBron har under februari jämfört hur polisen hanterade stormningen av kongressen med hanteringen Black Lives Matters-demonstrationerna sommaren och hösten 2020.

Det här ställer sig Zlatan kritisk mot.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, sa Zlatan bland annat i intervjun.

Det dröjde inte länge innan Zlatans kritik hade skapat löpsedlar världen över. Även LeBron nåddes av kängan, och gav snabbt en tillbaka.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LeBron James svar till Zlatan Ibrahimovic

Det var i samband med en presskonferens som LeBron valde att svara på 39-åringens kritik.

– Jag kommer aldrig att vara tyst om saker som jag tycker är fel. Jag har valt att prata om mitt folk, jämställdhet, sociala ojämlikheter, rasism, svårigheter att rösta. Jag har varit en del av det samhället och sett vad som pågår, säger han.

– Det finns inte en chans att jag enbart kommer hålla mig till sport. Min röst på den här plattformen är alldeles för kraftfull för det.

LeBron James

LeBron James och Zlatan Ibrahimovic i öppen konflikt! Foto:

JAVIER ROJAS

Basketspelaren menar även att Zlatan gjort sig skyldig till precis samma sak som fotbollsspelaren nu kritiserar.

– Det är roligt att just han säger det. Det var väl 2018, när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen.

– Visst sa han det? Ja. Jag är utbildad och har koll, så jag är fel kille att ge sig på. Jag har gjort min hemläxa, avslutar LeBron James.

Ja, en het ordförväxling med andra ord. Helena, som föredrar att hålla en låg profil, hade nog valt en annan väg än sin make.

Foto: TT

LÄS MER: Gåtan om Helenas och Zlatans förhållande

LÄS MER: Nya bilderna väcker frågor om Helena Seger

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla