“Hemlig svenska” ger Sverige ännu en chans i Eurovision!

Annons

Soraya Arnelas

SydkustenSkandinaviska rytmer, grekiska violiner och spansk gitarr … Ett vinnande koncept i Eurovision Song Contest? Ja, det hoppas “hemliga svenskan” Soraya.

Soraya Arnelas som tävlar för Spanien med “La noche es para mi” har hämtat inspiration från svenska artister. Charlotte Perelli är en av hennes favoritschlagerartister och låten “Hero” det bästa bidraget någonsin i Eurovision song contest, enligt Soraya.
Ja, det låter som spanjorskan Soraya är en riktig röstfiskare och att siktet är inställt på Skandinavien och då framförallt Sverige. Stockholm och Golden Hits hade högsta prioritet när hon planlade sin PR-turné inför tävlingen i Moskva.
Soraya känner sig faktiskt också halvt om halvt som svenska tack vare sin svenske pojkvän Jonatan Moen. Dessutom är hennes låtskrivare från Sverige och alla hennes album är producerade i Stockholm.
– Och inte nog med det! Jag ser ju mer svensk än spansk ut, säger Soraya i en intervju i den svenska tidningen Sydkusten som ges ut på Costa del Sol i Spanien.
“La noche para mi” är skriven av svenskarna Irini Michas, Dimitri Stassos och Jason Gill och den spanska texten har Felipe Pedroso författat.

Annons
Annons

Flirtade in sig hos piloten

Hur Jonatan och Soraya träffades? Jo, på Facebook.
Soraya som har jobbat som flygvärdinnan fastnade för fotot där Jonatan bar pilotuniform!
Någon pilot visade sig Jonatan ju inte vara, men då var det för sent! Soraya var störtkär och nu bor paret tillsammans i Alcalá de Henares där Jonathan hårdpluggar spanska.
Soraya, som är direktkvalificerad till finalen på Eurovision Song Contest, är nervös inför lördagen, men på plats i Moskva finns Jonatan som stöd.
Soraya tycker att vi i Sverige ska se henne som Sveriges andra chans till seger – så håll tummarna för “den hemliga svenskan”!

Av Eva Österlind, faksimil Sydkusten
Foto: IBL


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till ““Hemlig svenska” ger Sverige ännu en chans i Eurovision!”

  1. Linda skriver: 16 maj, 2009

    Hon är iallafall lika blonderad som Malena, hon beundrar Charlotte Perrelli, hoppas att hon har bättre klädsmak än Charlotte och en bättre låt, “Hero” var ingen höjdare!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar