Höjdpunkterna på Idrottsgalan

Höjdpunkterna på Idrottsgalan
Annons
Charlotte Kalla fick ta emot Jerringpriset
Charlotte Kalla fick ta emot Jerringpriset

Charlotte Kalla stod för årets kram och Robert Gustafsson, utom tävlan och oustanding på alla sätt och vis, tog de glada skrattens pris – som alltid – på idrottsgalan. Robert Gustafsson förstärkt med komikerkometen Björn Gustafsson gav galan en fantastisk inramning, till och med samlade och rutinerade konferenciern Peter Settman hade svårt att hålla sig för skratt.

Annons

Medieglada och före detta utrikeskorrespondenten Elisabeth Höglund som till vardags dansar i Let’s Dance tog chansen att bli lite nostalgisk och pratade om sitt liv som cykelproffs innan Emma Johansson fick komma upp på scenen och mottaga priset som årets kvinnliga idrottare ur sin “kollega” Elisabeth Höglunds hand.
Gladast på scen i år, ja, den utmärkelsen gick till Charlotte Kalla som fick ta emot folkets pris, Jehringpriset. Lars Grankvist och Gunde Svahn grattade på scenen och Gunde fick årets kram.

Kungafamiljen nobbade galan

I festvimlet syntes idrottare, såväl som politiker och artister, men galan fick klara sig utan kunglig glans i år. Förra året förgyllde vår “idrottsprins” Carl Philip galan, men i år fick bondelivet på Alnarp gå före festligheterna på idrottsgalan. Inte heller kungaparet tyckte sig ha tid att hylla Sveriges bästa idrottare 2008.

AV EVA ÖSTERLIND
FOTO: STELLA PICTURES

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar