Katie Holmes nya liv – utan Tom Cruise

Katie Holmes nya liv - utan Tom Cruise
Annons

Det blev en snabb uppgörelse – skilsmässan mellan Katie Holmes och Tom Cruise visade sig heller inte bli så tuff som många befarat. Men nu väntar nya utmaningar för Kate och dottern Suri.

Skilsmässan drevs igenom med rekordfart. Kate Holmes hade egentligen bara ett krav – den sexåriga dottern Suri ska leva med henne och inte med Tom och hans konstiga sekt, speciellt nu när det är dags för henne att börja skolan.

Förlora barnet

Kate ville inte förlora sitt barn till scientologerna – vilket var fallet när Nicole Kidman skilde sig från Tom Cruise 2001, hon tappade då all kontakt med sina barn, Connor, 17, och Bella 19.

Planerat framtiden

Flera uppgifter gör nu gällande att Tom bara spelat cool och att han inte alls tänker låta Suri växa upp som ett “vanligt barn” utan har redan planerat en framtid för Suri inom scientologerna.
– Han tänker kämpa för att sin dotter ska kunna uppfostras på hans vis, om det så kommer kosta honom en mindre förmögenhet, säger en källa som citeras i Daily Mail.

Som i fängelse

Det sägs att Tom – som är en frontman i sekten – mer eller mindre höll Katie som en fånge i deras lyxiga hem. En som skrivit en bok om Cruise är Andrew Morton.
– För Katie var äktenskapet med Tom som ett öppet fängelse. Alla omkring henne, trädgårdsmästaren, hushållerskan och livvakterna var scientologer. Så vad hon än gjorde rapporterades det till scientologiledaren David Miscavige eller någon av hans medarbetare, uppger Morton till media.

Annons

Tom Cruise med sin dotter Suri för ett antal år sedan.

Ha kul tillsammans

Exakt hur deras skilsmässoavtal ser ut vet vi inte men det sägs att Katie fått vårdnaden av Suri, men att Tom får ha henne i perioder. Trots allt som händer kring dem försöker i alla fall Katie att låta Suri ha lite kul tillsammans med andra barn, något som nästan aldrig skedde under äktenskapet med Tom. Här ser vi mor och dotter på Central Park Zoo i New York häromdagen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL Bildbyrå

Läs även:

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Katie Holmes nya liv – utan Tom Cruise”

 1. Katarina skriver: 12 juli, 2012

  Starkt av Katie att bryta sej loss. Önskar henne och Suri all lycka till i framtiden.


 2. Marie skriver: 12 juli, 2012

  Vi får hoppas att Kate och dottern får ett bra liv nu, det är de värda. Jag förstår inte hur någon kan “tro” på Scientologin, jag tycker att myndigheterna borde stoppa en sån organisation/religion. Eller åtminstone skydda barnen som dras in i detta via föräldrar. Vuxna människor kan ju göra som de vill, men barn som tvingas in i detta som små, de har ju ingen chans alls att bryta sig loss och gå sin egen väg och finna sin egen religion.


 3. Eva H. skriver: 12 juli, 2012

  Jag hoppas verkligen att det går bra för Katie och Suri. Men jag har en obehaglig känsla av att det inte är slut med problemen. Ett sånt kontrollfreak som Tom ger sig nog inte så här lättvindligt, det vet nog alla som har försökt frigöra sig från en sådan man. Jag håller iaf tummarna stenhårt.


 4. Tina skriver: 12 juli, 2012

  Vad drog den synbarligen normala Kate till Creepy Cruise..?


 5. mj skriver: 12 juli, 2012

  Håll alla barn under 18 år borta från alla religiösa sammanhang.
  Ett barn förstår inte vad som händer kan bli skrämd för livet.
  Min sambo har skador som han lärt sig leva med efter en
  påtvingad tillvaro i pingst kyrkan.


 6. Hansen skriver: 13 juli, 2012

  Der er mange ting, vi ikke ved om dette par. Men det er set før, at skuespillere forelsker sig i hinanden på et filmset. Og forelskelse gør blind. Måske har Katie Holmes troet, hun kunne trække Cruise væk fra sekten. Måske var hun selv fascineret af sekten til at begynde med. Måske blev hun “købt” – hvem ved.
  Det er stærkt gået, at hun har vristet sig fri – men desværre tror jeg dette kommer til at gå voldsomt ud over datteren. Far vil trække hende i en retning, mor i en anden. Stakkels lille, rige pige.


 7. M skriver: 13 juli, 2012

  Håller helt med #1, önskar dom båda all lycka.


 8. annica skriver: 14 juli, 2012

  #4 Tina

  Det undrar många. Förmodligen idoldyrkan kombinerat med naiv ungdom, som sen fick en nykter och penningsstark uppvakning. Men nog är Tommen creepy…

  Du har dina härliga kommentarer bland de förvånandsvärt elaka mot medmänskor däremellan. Även en blind höna…. 🙂


 9. L skriver: 14 juli, 2012

  Skönt att slippa den knasiga sekten sicentilogoerna.


 10. Ewa skriver: 20 juli, 2012

  Har en känsla av att historien inte är tillända. Jag fruktar att Tom och hans scientologer kommer att kidnappa Suri eller åtminstone försöka göra det. Han ger nog inte upp så lätt som det verkar. Hoppas innerligt att jag har fel. Men Katie gör klokt i att vakta sin dotter som en lejonhona.

  Lilla Suri är oerhört vacker och en kopia av sin mamma.


 11. DoraFgoogle skriver: 4 juli, 2013

  Mina erfarenheter säger, att så länge Tom Cruise är scientologernas fånge (är han), så är Kate sektens fånge. Är pappan scientolog, tillhör barnet pappan och sekten. Kvinnan har låg ställning. Hubbard har format en sekt där männen drillas till “psykopater”.Kände en kvinna som efter åtta år avled av cancer. “Jag vill dö, för jag vet att jag kommer att få honom efter mig hela livet”. Vi får hoppas starkt att någon hjälper honom ut därifrån. Ingen vill stanna där egentligen. AAA


 12. Sthlm skriver: 4 juli, 2013

  Katie Holmes är väl tillbaka hos Tom Cruise.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar