Kraven höll på att knäcka
Ann Söderlund

Kraven höll på att knäcka <br> Ann Söderlund
Annons

Ann Söderlund

I höstas tog Ann en timeout för att dra ner på takten och finna sig själv. Och nu har hon lika mycket att göra som innan, men den här gången är det saker som hon själv har valt att göra.

Ann Söderlund med kärleken och sambon Nanok Bie.
Ann Söderlund med kärleken och sambon Nanok Bie.

Ann pratar personligt, rakt från hjärtat, och det är också det som gjort henne till en förebild för många.
– Jag är jätteglad över att jag är en förebild, det gör mig rörd. Man måste ta den rollen på allvar, speciellt om det är unga tjejer som ser upp till en. Jag är stolt över att kunna vara ett mer mänskligt alternativ, någon som inte är skönhetsopererad och har löshår.
Ann vill inte väga 40 kilo och bara göra program där hon ska stå och le bredvid den manliga programledaren för att ge lite kvinnlig fägring.
– Det handlar om att ta ställning. Jag vill också vara fin men det har inte tagit över mitt liv.

Annons
Annons

“Jag jagade runt och var nära att förlora allt”

Hon har också rannsakat relationen till sin sambo, Nanok. Också där har hon kommit fram till en del saker.
– Förut jagade jag och min kille hela tiden något annat, någon annanstans, där jag trodde att vi skulle vara lyckligare. Vi flyttade fram och tillbaka, åkte på semester, reste hit och dit för att vi ville vila upp oss. Men för vad? För nästa utbrännande projekt? Jag jagade bara ett mål hela tiden och på vägen förlorade jag både familj, vänner och min egen integritet.
Ann säger att hon tycker att det stundtals är svårt att hantera alla krav på hur man ska vara, göra och se ut.
– Man ska vara snygg, man ska åka på semester, barnen ska ha aktiviteter, man ska bo fint, ha stora kalas och samtidigt utvecklas tillsammans, det blir för jobbigt.
Hon är övertygad om att det gäller att begrava kraven för att kunna gå vidare och må bra. Och det är precis vad hon har gjort. Genom att ta en paus har hon fått en välbehövd nystart. Nu jobbar hon för fullt med både bok, blogg, föredrag och framtida tv-projekt. Hektiskt? Javisst, men den här gången vet hon var hon vill komma.
– Det handlar om att finna sig själv och ta reda på vad man vill, då kan man uträtta vad som helst och det tror jag alla har förmåga till!

Av Johanna Fredriksson
Foto; IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar