Kronprinsessan Victorias vän – Jon Spendrup – är död

Kronprinsessan Victorias vän - Jon Spendrup - är död
Annons

Jon Spendrup, en av arvtagarna till de många öl- och läskedrycksmiljonerna, avled hastigt på Metropolitan Hospital i New York natten till måndagen.

Om han hade fått leva så skulle han ha fyllt 35 år den 28 mars. Trots sin relativa ungdom var det hjärtat som inte längre orkade. Det är naturligtvis en stor sorg för den närmaste, hustrun Cecilia, född Nordström, och de två barnen, tvillingpojkarna Mark och Lukas som ska fylla fyra år i oktober.
– Det som hänt är djupt tragiskt. Han var gift familjefar med två små söner, uttalar sig Jons farbror Jens Spendrup.

Annons

Två små söner

Jon och Cecilia är båda folkbokförda i Lidingö kommun, på pappa Ulf Spendrups adress, men har bott i New York i några år. Förutom att Jon satt i styrelserna i ett par bolag i familjeföretaget så startade han reklambyrån MD 70 i New York tillsammans med ett par kompanjoner. Den är nu nedlagd och Jon har en tid mått dåligt på grund av personliga problem. Han lär dock ha sökt professionell hjälp.

Annons

Kronprinsessan förkrossad

Jon och hans hustru Cecilia ingick i bekantskapskretsen kring kronprinsessan Victoria. Kronprinsessan är förstås helt förkrossad över vad som hänt, framför allt med tanke på de små barnen. Hon vill dock inte uttala sig offentligt om detta, men har skickat sina kondoleanser. Jons död kom helt oväntat. Enligt uppgifter på hans egen Twitter hade han drabbats av influensa. Några dagar senare var han inlagd på sjukhus och twittrade om att han tyckte att sjuksköterskornas löner var alldeles för långa.

Av Chris Cederlöf
Foto: IBL och Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kronprinsessan Victorias vän – Jon Spendrup – är död”

 1. Alexandra "Midnattsol" skriver: 1 februari, 2011

  Tragiskt när man är så här ung. Man tänker på de små pojkarna som förlorat sin pappa och på hans hustru.

  Förresten är sista meningen felstavad, det ska stå “..sjuksköterskornas löner var alldeles för låga”, inte långa.


 2. Ulla Forsman skriver: 1 februari, 2011

  Det är säkert en tröst för änkan och släkten, att den hädangångne lever vidare i de små sönerna.


 3. Aino skriver: 1 februari, 2011

  Tråkigt när sådant händer helt plötsligt.

  Jag själv och vår då fyraåriga dotter förlorade en älskad make och pappa tidigt en morgon för 40 år sedan. Han dog hemma i sin säng mitt framför ögonen på oss båda i ett medfött hjärtfel som inte gick att operera på den tiden. Vi glömmer det aldrig!


 4. rasmus skriver: 1 februari, 2011

  Verkligen tragisk, 35 år är ingen ålder då man ska gå bort, Minns hans bröllop, någon gång i slutet av 90 talet i New York, då Kronprinsessan Victoria och hennes pojkvän Daniel Collert var gäster….Daniel och Jon som båda var uppvuxna i rikedom och vad där tillhör, visar att dom personliga problemen finns överallt, det käns alltid extra när en yngre människa går bort….


 5. Wilhelmina skriver: 2 februari, 2011

  Min man var bara 26 år han skulle ha fyllt 27 år det året han dog på vår 5-åriga bröllopsdag. Hastigt, plötsligt och oväntat. Det var som om någon hade slagit av mig benen eller kastat ut mig i periferin. Det var hjärtat.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar