Prova PLUS!
Klicka här för att skapa ditt konto och få obegränsad tillgång till en sluten värld. Första månaden gratis!

Noomi Rapace blir Hollywoodstjärna

Noomi Rapace blir Hollywoodstjärna
Annons

ANoomi Rapace med maken Ola.

Noomi Rapace med maken Ola.

ste_noomi-rapace-2Efter sin roll som som Lisbeth Salander i Millennium-trilogin har svenska skådespelerskan Noomi Rapace snabbt blivit till en av Hollywoods mest eftertraktade stjärnor.

Noomi Rapace, 29, har precis fått en roll i den nya filmen Sherlock Holmes 2 som ska ha premiär lagom till jul. Där spelar hon mot storstjärnor som Robert Downey Jr och Jude Law. Men det finns fler jobb på gång i Hollywood, bland annat ska hon spela med i filmen Clean Out och i den nya filmatiseringen av sagan Hans och Greta.

Filmtidningar

För den svenska filmstjärnan hyllas nu stort av flera filmtidningar och läser man kommentarerna på flera amerikanska nöjessajter så verkar även det amerikanska folket tagit Noomi till sitt hjärta. Flera av dem tyckte att hon skulle upprepat sin roll i den nya amerikanska varianten av The girl with the dragon tatoo istället för Rooney Mara.

Annons

Hyllades i Venedig

Noomi hyllades också rejält på filmfestivalen i Venedig där hon deltog tillsammans med maken Ola Rapace. De bägge spelade nämligen med den nya filmen Svinalängorna som regisserats av Pernilla August. Nu väntas paret flytta över till USA för en tid, men som Noomi tidigare sagt i en intervju vill hon att maken Ola också kan följa med:
– Vi får se. Om Ola vill jobba utanför Sverige, så kan han säkert göra det också, säger hon till Expressen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Noomi Rapace blir Hollywoodstjärna”

  1. Hansen skriver: 14 september, 2010

    Det er virkelig velfortjent. Noomi Rapace er en fantastisk, facetteret og frygtløs skuespiller.


  2. Vicki skriver: 14 september, 2010

    Noomi Rapace är bara så bra, tror hon är vår allra bästa skådespelerka just nu !


  3. Ag skriver: 15 september, 2010

    Jag får gratulera Noomi till hennes stora framgång, men vad händer med Ola R? Hur kommer han att ta sin frus framgång egentligen? Jag har inte sett att han haft några större roller sedan Beck och efter att han blivit ertappad med narkotika. Vet någon något mer? Hur som helst så får man önska både Noomi och Ola lycka till i framtiden!


Annons

Laddar