Nye Saabkungen är son till Silvias modist

Nye Saabkungen är son till Silvias modist
Annons

Christian von Koenigsegg
Christian von Koenigsegg

Vilka små guldägg! Svenske “bilkungen” Christian von Koenigsegg, 36, är ju rykande aktuell i dessa dagar då han tillsammans med en näve penningstinna “gubbs” shoppar upp det kristyngda bilföretaget Saab. En, som vi hoppas, vettig lösning även för de Saab-anställda.

Annons

Christians pappa Jesko von Koenigsegg sitter i styrelsen för Christians eget bilföretag Koenigsegg Automobil, som tillverkar pilsnabba vrålåk à 10 miljoner kronor och ser ut som apelsinkarameller allihop med sitt klargula lack. Urläckra doningar!

Mamma Brita von Koenigsegg är drottning Silvias favorithattmakerska. Brita hittar vi i den lilla eleganta butiken “Kittys hattar” på Linnégatan i Stockholm. Ett klassiskt hattparadis fyllt av näpna coiffer (mini-hattar) och ärtiga skapelser i filt och strå.


Brita von Koenigsegg
Brita von Koenigsegg

– Sedan 1989 är jag officiell kunglig hovleverantör.

Hattmakerska blir man inte i ett nafs. Det tarvar sin tid.

– Sju år för att få mästarbrev. Och fyra för gesäll, man går som lärling. Redan 1980 införskaffade drottning Silvia sin första “Kitty”,
men självklart yppar Brita icke ett ord om sin kungliga kunds shopppingvanor. Där är det stopp.

Av: Marianne Rolfstadius
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Nye Saabkungen är son till Silvias modist”

 1. Martin skriver: 23 juni, 2009

  Jag hoppas att den nya agarkonstellationen formar att ater fa SAAB att glansa. Mystiken forsvann med GM som agare, men kanske inte helt.
  Det galler att fa ett nytt. eller atmisntone ett delvis nytt aterforsaljarnat i framst USA. USA marknaden ar den avgorande faktorn for SAAB’s framtid.
  Med en Koenigsegg i bilhallen blir dragkraften och exklusiviteten en helt annan. Om man kan klara att producera nagra fler Koenigseggar alltsa…


 2. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 23 juni, 2009

  Koenigseggs bilfabrik ligger ca 1 mil från där jag bor. Ser dom urläckra bilarna då och då. Dom testas på fd. F 10s startbanor. Alltså fd flygflottiljen i Ängelholm.
  Och det kanske finns gula, men jag har aldrig sett en gul Koenigsegg. Bara röda, svarta och silverfärgade. Så alla är faktiskt inte gula. Fel info i SD.


 3. Gun skriver: 23 juni, 2009

  Martin man får hoppas att bilköpare kan lite historia då. Amerikanare brukar inte vara så bra på det, annars är ju namnet ett superdragmedel.


 4. Martin skriver: 24 juni, 2009

  Koeniggsegg ar i det narmaste totalt okant i USA,,,,,,men SAAB ar relaivt valkant. Det senaste forsoket att oka SAAB’s prestige var en reklamserie pa TV dar man kopplade SAAB till flygplanstillverkningen. Gick ganska sparlost forbi, det kostar att andra/forstarka image. Fragar du en genomsnittslig amerikan kommer han att saga att -“SAAB det ar val den dar fula lilla bilen?” =ett tag salde SAAB bra bland udda valutbildade manniskor typ arkitekter, advokater, lakare mm…..men den nischen har man i stort sett tappat. Kan man klargora SAAB’s koppling till flygplan samt Koenigsegg’sen kan nog SAAB namnet fa mer prestige igen,’Sarskilt om man gor en del design andringar av typen sportig/fraeck
  att forsoka salja SAAB som ett vettigt alternativ for den stora barnfamiljen kommer att totalt misslyckas….sana finns det 13 pa ett dussin av.


 5. Ulla 47 skriver: 25 juni, 2009

  På Rivieran ser man ganska ofta SAAB cab fara omkring, så här nere är den verkligen inte okänd. Det skall bli spännande att se vad som komma skall…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar