Oprah Winfrey stäms på miljardbelopp

Oprah Winfrey stäms på miljardbelopp
Annons

Pratshowdrottningen Oprah Winfrey stäms.
Pratshowdrottningen Oprah Winfrey stäms.

Nu stäms Oprah Winfrey på 1,2 biljoner dollar för bokstöld. Det är en summa som är i saftigaste laget även för kvinnan med den högsta inkomsten i Hollywood.

Den som tjänar mest av alla kvinnor i Hollywood är 55-åriga pratshowdrottningen Oprah Winfrey. Nu stäms hon och hennes  produktionsbolag Harpo enligt NBC Chicago på 1,2 biljoner dollar, cirka 8 600 miljarder kronor, för en påstådd bokstöld. Den gigantiska stämningssumman motsvarar ungefär tre gånger Sveriges bruttonationalprodukt! Och den summan är lite väl saftig även för någon som Oprah.

Annons

Det är poeten Lloyd Goffe som hävdar att Oprah har kopierat delar av hans bok “A Tome of Poetry” och använt i sin egen bok “Pieces of my Soul”. Han vill nu ha en summa som enligt honom motsvarar Oprahs försäljningsintäkter för boken. Han hävdar även att det ska finnas juridiska domstolshandlingar i vilka Oprah ska ha erkänt stölderna under förra året.

Listan på Hollywoods bäst tjänande kvinnor publicerades nyligen i USA. Som nummer två på listan kom Madonna och något förvånande så hamnade Celine Dion på tredje plats.

Oprah har inte kommentera stämningen ännu. Tidigare när hon stämts av olika anledningar har ingenting hänt, så kanske är hon inte så orolig den här gången heller?


Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Picturs

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Oprah Winfrey stäms på miljardbelopp”

  1. Martin skriver: 9 augusti, 2009

    en ballon-payment….hehe vi far val se vad det bliver av detta ??


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar