På dejt med Jessica Andersson i Paris

Jessica Andersson
Sångerskan Jessica Andersson befinner sig i Paris och laddar inför hösten. Hon fullkomligt sprakar av energi när hon berättar om sitt liv och nya föreställningen för Svensk Damtidning. Självbiografiska showen ”På dejt med Jessica Andersson” väcker den ena starka känslan efter den andra.
Annons

Nu är det dags igen för Jessica Andersson att inta premiärscenen i Vara i Skaraborg med sin soloshow. Hon fortsätter att turnera med föreställningen “På dejt med Jessica Andersson” som omfamnats av både publik och recensenter.  Hittills har showen tagit henne och bandet till ett 30-tal konserthus och teatrar runtom i Sverige.

Annons

Jessica Andersson

– Det skall bli väldigt spännande att dejta vidare. Det är en fartfylld och glad föreställning, men har även en avskalad del, där jag berättar om mitt liv. Min ambition är att ge publiken underhållning, musik och eftertanke, berättar Jessica för Svensk Damtidning.

I showen blickar hon tillbaka på de sju gånger hon tävlat i Melodifestivalen och sjunger samtliga schlagers som hon medverkat med, senast med  “Party voice”, som blev en gigantisk radiohit. Genombrottslåten ”Give me your love” från 2003 med duon Fame skapar ofta allsång i lokalen. Bakom Jessicas musik, humor och anekdoter finns starka berättelser, om att slå sig fram i en bransch full av män exempelvis och hon öppnar även upp sig om sin barndom, som knappast var en dans på rosor.

Rädd för att lämna ut sig

Mycket av sorgen och saknaden har Jessica bearbetat genom musiken och föreställningen är mycket personlig.
– Visst har jag varit rädd för att lämna ut mig för mycket, säger hon allvarligt.
Men publikens fina gensvar suddade bort de tankarna snabbt. Det blev succé i våras, strålande recensioner och föreställningen drog fulla hus. Hon hoppas att det blir likadant i höst.

Jessica Andersson i Paris

– Jag har haft ett brokigt liv. Mitt liv är inte bara paljetter – definitivt inte. Vid åtta års ålder hamnade jag i en fosterfamilj. Jag och mina syskon blev omhändertagna eftersom min mamma hade ett alkoholmissbruk och inte kunde ta hand om oss barn. Mina tre syskon och jag kom till olika hem, berättar Jessica, som flyttat mycket i sitt liv.  Spånga, Hagfors, Lidköping och Skövde är några av städer hon bott i.
– När jag var 16 år kom jag till en fosterfamilj som jag fortfarande har kontakt med.

Jessica Andersson och en fontän i Paris

Trots motgångarna i livet och det mörker hon bär med sig i själen, har denna folkära artist nått framgång.
– Jag kunde lika gärna gått åt andra hållet. Tack och lov har jag en inre styrka som hjälpt mig, säger Jessica eftertänksamt.

Jag saknar min mamma

De sista tio åren gjorde min mamma en helomvändning i sitt liv, blev nykter och fick kontakt med alla sina barn. Jessica Andersson lärde känna sin mor och de fick en bra tid ihop. Någon bitterhet har hon inte känt.
– Jag har alltid haft ett behov av att ta hand om henne. Min högsta önskan har varit att få ta hand om min mamma och de senaste åren kunde jag berätta för henne om hur jag älskade henne och att hon inte skulle känna någon skam eller sorg över hur det blev.

Sörjer sin mamma

För ett år sedan gick Jessicas biologiska mamma bort i sjukdomen ALS.
– Det var fruktansvärt att se hur hon tynade bort. En stor smärta.

Showen ger också en inblick i hur det gick till när hon över en lunch övertalade en tveksam Bert Karlsson om att få vara med i hans tidiga dokusåpa Fame Factory. Skivbolagskungen var inte förtjust i det faktum att den då okända Jessica var gravid när tv-serien skulle gå igång. I dag är sonen Liam 17 år, som hon har tillsammans med musikern Jonas Erixon. Jessica har flyttat ihop med kärleken, dubble världsmästaren i ostron-öppning, Johan Malm.

Omstart i livet – kärlek och hus

– Jag har fått en härlig omstart i livet och vi har köpt ett hus i Onsala, dit vi flyttat in tillsammans.

Hur blir man världsmästare i ostronöppning?

– På VM tävlar man i att öppna 30 ostron så fort som möjligt. De tävlande bedöms efter hur snabbt det görs, hur snyggt ostronen presenteras på fatet och hur oskadade de är, förklarar Jessica, som numera får många chanser att äta ostron. Hennes sambo Johan älskar ostron, om det behöver påpekas. Han vann även SM i ostronöppning i våras.

Jessica Andersson

Livet som artist har en baksida. Sommaren går oftast i arbetets tecken. Jessica har sin vana trogen turnerat hela sommaren med Diggiloo. Men det blir trots allt inte ledigt i höst. De egna showerna står på schemat – någon semester finns inte på kartan.

Jessica Andersson känner pulsen i Paris

Förberedelserna inför turnén har Jessica förlagt till Paris, där hon kan kombinera sin kreativitet med pulsen i mode- och krog-metropolen.
– Hur roligt jobbet än verkar så väljer jag bort en annan del av livet, det sociala med vänner och familj. Jag väljer bort semestrar, dagar när alla andra är lediga. Men i Paris ser jag fram emot fina dagar, samtidigt som jag kan förbereda höstshowerna. Livet är härligt nu!

 

 

Annons

 

Annons

Foto Kristofer Sandberg

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar