Peter Sellers hemliga kärleksbrev till Britt Ekland

Peter Sellers hemliga kärleksbrev till Britt Ekland
Annons

Britt Ekland idag.
Britt Ekland idag.

Peter Sellers heta känslor för svenska Britt Ekland avslöjades då hans glödande kärleksbrev gick på auktion häromdagen. Brevet visar också tydligt hans förtärande svartsjuka.

Skådespelerskan Britt Ekland och komikergeniet Peter Sellers träffades under 1960-talet och de var gifta i fyra stormiga år.

Annons

“Jag skulle kunna älska våldsamt med dig hela natten”, skriver den då nyförälskade 38-åriga Sellers till sin 21-åriga brud. Bara några rader senare lyser dock hans osäkerhet och brännande svartsjuka igenom. “Du som är den underbaraste varelsen i hela världen. Vad ser du hos mig? Jag fruktar någonstans i bakhuvudet att du kanske kommer lämna mig”, skriver han enligt Daily Mail.

Annons

De hade gift sig bara 24 dagar tidigare i London efter en stormande passionerad  romans. Men de tvingades spendera redan första veckan som gifta på varsitt håll på grund av bådas olika filmprojekt, Britt i England och Peter i USA.

Så mitt i natten en vårkväll 1964 sitter Peter Sellers ensam på sitt rum i Beverly Hills full av längtan. Hans farhågor lyser igenom brevet på ett smärtsamt tydligt sätt. “Jag älskar dig så desperat och tycker att du är så underbar på alla sätt att jag har svårt att förstå varför du gifte dig med mig. Jag är inte snygg. Jag är inte lång. Jag är inte speciell på något sätt”, skriver han.

Britt Ekland och Peter Sellers.
Britt Ekland och Peter Sellers.

Ekland var Sellers andra av fyra fruar. Hans son har i en biografi beskrivit honom som sjukligt svartsjuk och att han brukade ringa runt till vänner för att dagligen kolla upp Britts förehavanden. Det var också hans nojor som ledde till att äktenskapet slutligen kraschade och även präglade hans övriga förhållanden till kvinnor.

– Om jag stannat kvar hade jag blivit galen. Jag älskade honom fortfarande men kunde inte ta mer. Det var som att han ägde mig och så kan man inte leva, sade Britt Ekland senare.

Sellers och Ekland skilde sig 1968 och 1980 avled Sellers av en hjärtattack. Britt Ekland är idag 66 år och bor numera mest i Stockholm.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures, IBLMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Peter Sellers hemliga kärleksbrev till Britt Ekland”

  1. Martin skriver: 31 juli, 2009

    Peter Sellers gick till ett medium som berattade att han skulle traffa en person med initialerna BE och att denne person skulle vara av stor betydelse i hans liv…strax darpa motte PS Britt E. och inledde darfor ett forhallande samt om jag missminner mig ratt gifte de sig valdigt snabbt…….PS trodde att Britt var den avsedda BE nagot senare traffade Sellers Blake Edwards….(som var den avsedda BE)…det var Blake Edwards som var mannen bakom “den Rosa Pantern”……hehe….
    http://www.youtube.com/watch?v=SXn2QVipK2o


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar