Regissörernas skräck är tillbaka – Kiefer Sutherland

Regissörernas skräck är tillbaka - Kiefer Sutherland
Annons

Kiefer Sutherland

Han är skådespelarsonen som slog igenom, gjorde succé och blev hyllad världen över. Sedan gick det utför. Sprit, destruktiva relationer och dåliga filmroller gjorde att Kiefer Sutherland var nära att förgöra sig själv – tills serien “24” dök upp. Nu är han tillbaka i rutan igen och gör sin sjunde säsong som hjälten Jack Bauer.

Annons

Länge var det just kvinnorna och det vilda livet som var Kiefer Sutherlands drivkraft. Det var de blöta nätterna, de många relationerna och det hårda levernet som han älskade. Som son till två välkända skådespelare, Donald Sutherland och Shirley Douglas, gled han in i skådespelaryrket på en räkmacka. I och med första succén i “Stand By Me” kom filmerbjudandena tätt. Kiefer tackade ja till det mesta, med ett mycket varierande resultat som följd. Kritikerna skrev ner honom och i takt med de dåliga recensionerna rasade också självförtroendet.

Annons

Men om man tycker att Kiefer gjorde tveksamma val i arbetslivet var det ingenting mot vad han gjorde privat. Där gick det knappast upp och ner – bara utför. Äktenskapet med första hustrun Cornelia Kath höll inte, paret gick skilda vägar, och för att glömma sorgerna tog han till flaskan.

Kiefer beskriver det som att han inte kunde skilja mellan privatlivet och arbetslivet. Han var samma person oavsett om han befann sig framför kameran eller hemma.
Kiefer omgav sig med många i branschen, inte bara på jobbet utan också privat. Han var till exempel förlovad med Julia Roberts men bara en kort tid före bröllopet gick paret skilda vägar.
Kiefer avverkade kvinnor på löpande band, och när han trodde att han hittat rätt började det snabbt knaka i fogarna, så också med andra hustrun Kelly Winn. Men trots sina mycket tråkiga erfarenheter av kvinnor finns det en tjej som han alltid ställer upp på – dottern Sarah Jude. Och det är tack vare henne han hållit sig flytande. Han har alltid velat försörja henne så att hon ska ha det så bra som möjligt. Och det var just detta som gjorde att han tog rollen som Jack Bauer i tv-serien”24″.

Ny Sutherland stjärna?

Nu har också Kiefers dotter visat intresse för skådespeleriet.
– När min dotter berättade det för mig blev jag först väldigt arg och rädd. Jag ville verkligen inte att hon skulle komma in i den här branschen.
Men efterhand förstod Kiefer att dottern menade allvar och hon är riktigt talangfull. Nu stöttar han henne i allt.
Kanske blir det så att när dottern väl slår igenom, då blir det Kiefers tur att dra sig tillbaka, precis som hans egen far gjorde, och lämna plats åt en ny Sutherland.

Av Johanna Fredriksson
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar