Se prins Carl Philips svärfar – utklädd till Elvis!

Se prins Carl Philips svärfar – utklädd till Elvis!
Det var en rad glada gäster som ville uppvakta prins Carl Philip på 40-årsdagen i helgen. Helt lätt var det inte att känna igen alla inbjudna, som dagen till ära klätt ut sig enligt festtemat. En av de maskerade var prinsessan Sofias pappa, som valt att rocka loss som "The King".
Annons

Det var en brokig skara inbjudna gäster som styrde stegen mot festligheterna på Stockholms slott i helgen. Två veckor efter sin 40-årsdag den 13 maj var det maskeradparty för prins Carl Philip med temat ditt alter ego som barn, gästerna skulle alltså klä ut sig till vad de drömde om att bli som barn. Familjen Hellqvist hade inte sparat på krutet utan letat långt ned i utklädningslådan hemma i Älvdalen.

Direkt från vikingatiden

Prinsessan Sofias mamma, Marie Hellqvist, såg ut som om hon just landstigit i skepp från Birka. På det rödfärgade håret bar hon en vikingahjälm med horn. Till det hade hon funnit en passande brun särk och skor i skinn.

Annons
Prinsessan Sofias föräldrar som Elvis och en viking!
Prinsessan Sofias föräldrar som Elvis och en viking!

Helt oigenkännlig var prinsessan Sofias pappa. Alltså, man såg inte att det var Erik Hellqvist bakom de mörka solglasögonen och den murrigt svarta peruken. Däremot var han en kopia av sin barnsdomsidol, rockkungen Elvis. Guldlänken kring halsen var pricken över i och läderoverallen skulle absolut ha kunnat kamma hem en och annan stilpoäng under kvällen.

Utklädda prinsessystrar – Sara och Lina Hellqvist

Med på maskeraden var också Sofias båda systrar, Sara Hellqvist och Lina. Prinsparets vän och rådgivare Christina Saliba kom till festen i röda skor och blond peruk. Hennes dröm att bli “Sandy” i kultfilmen Grease för en kväll besannades nu.

Danny Saucedo
Danny Saucedo var en av gästerna vid Carl Philips 40-årsfest på slottet.

Även artisten Danny Saucedo var gäst på festen och han såg till att sjunga och dansa för födelsedagsprinsen. Danny klädde ut sig till Jedi i Star Wars.

Patrick Sommerlath

Nyskilde Patrick Sommerlath drömde sig bort till släktens hemtrakter Tyskland och kom i Lederhosen och rutig skjorta. Maskerad är ett vanligt förekommande festtema när kungligheter bjuder in. Kanske kan det vara skönt att för en gångs skull slippa svida upp sig i smoking eller klänning?

Prinsparets vänner och släktingar hade verkligen använt fantasin och det fanns mycket att prata om på festen. Ingen var den andre lik. Många var svåra att se vem eller vad de skulle föreställa. Tosse Magnuson, exempelvis, var klurigt utklädd till djurskötare från Furuvik och hans hustru, prinsessan Christina, var lika elegant som vanligt.

Tord Magnuson och prinsessan Christina.
Tord Magnuson och prinsessan Christina.

Hur som helst blev det en rolig afton på slottet och det var en mycket glad och nöjd 40-årig prins som firades!

Foto TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Se prins Carl Philips svärfar – utklädd till Elvis!”

 1. Ingrid skriver: 5 juni, 2019

  Ibland räcker inte orden till!


 2. josefin skriver: 5 juni, 2019

  Oh vad glad jag blir av att fa dela med mig till CP sa han far ordna kalajs av dyraste sort för att tänka tillbaka pa sin barndom 🙂
  Han o hustrun sätter verkligen ribban….vad heter den där dansen da ribban ska sänkas sa lágt som möjligt o man ska dansande böja sig under den? Populár ungefär när CP var tonáring. Nágon som minns?


  1. konsttanten skriver: 6 juni, 2019

   Limbo
   Hur vet du att kalaset var av dyraste sort?


  2. Helene skriver: 6 juni, 2019

   Josefin

   Har noterat dina kommentarer, —jag delar helt dina tankar och ord! Josefin, ribban är så lågt satt redan att längre kan den inte komma. PS. Dansen hette Limbo,,


 3. konsttanten skriver: 7 juni, 2019

  Helen, Ingrid och Josefin blev väl inte bjudna. Avundsjukan växer, synd om er, det är underjordsnivå; lägre än limbo.


  1. josefin skriver: 11 juni, 2019

   jajamän konsttanten, jag är superduperavundsjuk pa att CP fár använda mina pengar till att ha kalas, snarare än att jag fár använde dem själv.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar