SVD avslöjar! Känd finansfamilj flyttar sina barn efter storbråk på Estelles skola

SVD avslöjar! Känd finansfamilj flyttar sina barn efter storbråk på Estelles skola
En infekterad konflikt utspelar sig på prinsessan Estelles blivande skola Campus Manilla. Rektorn har tvingats bort och föräldrar är i uppror, rapporterar Dagens Nyheter. Nu kan Svensk Damtidning avslöja att en av Sveriges mest inflytelserika finansfamiljer väljer att flytta sina barn från skolan
Annons

Det var i mitten av maj i år Svensk Damtidning kunde berätta att prinsessan Estelle skulle börja i förskoleklass på Campus Manilla i Stockholm. Det var en nyhet hovet också bekräftade.

Skolan ansågs perfekt för prinsessan, då de har obligatorisk dans i förskoleklasserna och privata kockar som lagar skolmaten.

Annons

Skolan som ligger på natursköna Djurgården anses som en av Sveriges mest prestigefyllda skolor och har en av de längsta antagningsköerna i hela landet. Såväl personer från ledande näringslivsfamiljer och vänner till kungafamiljen har barn som går på skolan.

Men nu stormar det kring Campus Manilla.

En konflikt mellan ledning, styrelse och inflytelserika familjer har eskalerat efter att rektorn Maija Möller Grimakova tvingats sluta. Föräldrar som har skänkt miljontals kronor till skolan kräver att rektorn återinsätts – och att styrelsen avgår, skriver Dagens Nyheter.

Tidningen avslöjar samtidigt skolan låtit flera barn till berömda miljonärer gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor.

Konflikten och krisen ska inte ha någonting med att prinsessan Estelle ska börja på skolan efter sommaren. Och hovet, som inte kommenterar konflikten i sig, försäkrar att planerna för prinsessans skolgång står fast.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip gick sina flesta år i grundskolan på en annan privat skola – Carlssons skola på Östermalm i Stockholm. Även där är kön enormt lång för att få en plats.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “SVD avslöjar! Känd finansfamilj flyttar sina barn efter storbråk på Estelles skola”

 1. Lydia skriver: 30 juni, 2018

  Finns det ingen öppen förskola i Solna? Hur ska hon kunna förstå “sitt folk” så småningom. Tycker denna familj är lite mer elitistisk är föregångarna dvs., Victorias föräldrar som lät henne starta i kommunal skola i Bromma.


  1. Gneta skriver: 2 juli, 2018

   Fast när KP Victoria och hennes syskon började skolan, var Sverige ett annat land. Hoten mot kungafamiljen var nog i princip minimal. Palme levde och så gjorde också Anna Lindh – idag lever vi i en annan värld, med terrorhot, vilken nog kräver en helt annan säkerhet runt kungafamiljen och så också barnen. Så skolvalet görs nog idag i samråd med SÄPO


  2. josefin skriver: 2 juli, 2018

   Gneta, bara för att fa in lite fakta: Olof Palme sköts 1986. Da var KP 9 ar och Madeleine 4. De gick i kommunal skola. Sakerheten pa att en privat skola jamfort med en kommunal beror val pa hur SAPO bevakar helt enkelt. Eller menar Du att kommunalskolebarn skulle vara mer targets för anfall än privatskolebarn? Varfor det?


  3. Gneta skriver: 2 juli, 2018

   Josefin ag är mycket väl medveten om när Olof Palme sköts – ville bara påvisa att världen runt om oss förändrats sedan KP Victoria o hennes syskon var små.
   Ang SÄPO:s ev synpunkter på val av skola handlar nog mest om lättheten att kunna bevaka. Här tänker jag framförallt på lokalernas beskaffenhet, placering av skolgården osv – Det handlar ju också om att kunna bevaka utan att behöva störa övriga barn också.


 2. evalisa skriver: 30 juni, 2018

  Än värre är att det kommer hit folk som går före i köer till dagis/ förskolor, bostäder och jobb; 8 av 10 som får jobb är invandrare- uppgav nyheterna för några veckor sedan. Byggs även speciella bostäder för dessa liksom skolor. Inte klokt. Djupt orättvist! Slutsats: “vanliga” svenskar kommer då alltså efter kungliga, förmögna samt “flyktingar”… Demokrati? Knappast.


  1. josefin skriver: 2 juli, 2018

   Absolut Evalisa, finns massa fina bostadsomraden byggda för invandrare; Rosengard, Angered, Rinkeby. Finns skolor där ocksa, men inte lärare. Vilken grej. Hoppas Dina barn far möjligheten att ga dar. OM de skulle ramla och sla sig när de hoppar hage pa skolgarden sa kan tyvärr inte ambulansen hämta för de vágar inte köra in där. Det fár Du mao fixa själv.


 3. Eli Åkerblom skriver: 30 juni, 2018

  Cristina Stenbeck måste numera betraktas som närstående kungafamiljen och har flyttat till Sverige för ett par år sedan… Är hennes tre döttrar att betrakta som nyanlända?


 4. Ers majonnäs av lump och trasa skriver: 30 juni, 2018

  Privata kockar?? Jag är min egen kock… Estelle ska bara veta att den där guld buren är igentligen ett fängelse.
  Redan i Frankrike innan 1700 talet fick de i Aristocratin klä ut sej som på teatern och smyga ut i från slottens hemliga gångar ut i hemliga gränderna för att kunna delta i andra aktiviteter än de som man hade på slotten och borgarna. Estelle måste lära sej sin franska!!!
  innan hon lär sej sin svenska historia.


 5. Miss M skriver: 30 juni, 2018

  Tyvärr finns det fler privata skolor som tar emot nyanlända och det är bl.a. Lemshaga akademin. Andra skolor på Värmdö tar emot men inte denna Lemshaga, mycket märkligt.


 6. Vera L skriver: 30 juni, 2018

  Varken Victoria, Madeleine eller Carl Philip gick på Carlssons skola. De började
  i gymnasiet på Enskilda gymnasiet. Carl Philip gick mycket kort tid på Enskilda,
  han flyttades till Lundsberg.


  1. josefin skriver: 2 juli, 2018

   Alla barnen gick pa Smedslättsskolan i Bromma pa lagstadiet, sedan gick P M (men inte de andra syskonen) pa Carlssons skola pa mellanstadiet, enligt biografierna pa kungahuset.se


 7. Jytte skriver: 1 juli, 2018

  Oj, HUR kan NÅGON, inte svensk gå förre våra nya allt överskuggande härskare?


 8. josefin skriver: 2 juli, 2018

  Sadan tur att mamsell Estelle far maten lagad av privatkock aven pa skolan. Allt annat vore ju förfärligt.


 9. PernillaA skriver: 2 juli, 2018

  ja josefin och dessutom fick man ju köa i ‘ matan ‘ innan man fick maten


  1. josefin skriver: 2 juli, 2018

   Pernilla, vad tror Du; har mamsell Estelle munskänk som provsmakar? Tänk om ärtsoppan ar dalig. Det har ju hänt i kungliga kretsar förr!


 10. PernillaA skriver: 2 juli, 2018

  ja Josefin det hoppas ja verkligen, fattas bara


 11. ancibetgfeldt i skriver: 2 juli, 2018

  Campus Manila skolans “Storbråk” är
  Nog inte sån kris som det låter.Det ordnar
  sig om inte nu så inom kort.
  Konflikter kan uppstå på alla arbetsplattser inkl skolor. Inget Nytt!


 12. CVMCVONMC skriver: 2 juli, 2018

  Inbördes beundran kallas det för speciellt på Fredrikhovsgatan där den nyrika ordföranden håller
  Hov.
  CVM


  1. Tant Signe skriver: 2 juli, 2018

   Att höra någon, som med yttersta nöd får ihop till en fullständig mening, yttra sig så nedsättande om paret Lennhammer, får tas för vad det är: dvärgalåt!


 13. CVM skriver: 3 juli, 2018

  Tant Signe dvärgalåt nämde ni förut dock inte under
  signaturen ”tant signe”
  CVM


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar