Ulf Kristersson och hans familj får tillskott: ”Välkommen Winston!”

Ulf Kristersson och hans familj får tillskott: ”Välkommen Winston!”
Regeringsmakten uteblev för Ulf Kristersson.
Nu tröstar sig M-ledaren – med att skaffa en lurvig liten hundvalp.
”Fantastiskt kul. Välkommen”, skriver M-ledaren på sitt Instagramkonto.
Annons

Ulf Kristersson, hustrun Birgitta Ed och deras tre barn, storasystern Siri och tvillingarna Ellen och Signe, gör plats i  20-tals villan i Strängnäs för en ny familjemedlem. För nu flyttar den lilla welsh springer spaniel-valpen Winston in. En liten han-hund – och det verkar vara till Ulf Kristerssons stora lycka.

Annons

”Flickflocken i familjen Ed-Kristersson får efterlängtad manlig tillökning. Och jag får börja träna en ny jaktkompis i skogen.”

Nu lär det inte bli många lugna stunder hemma i Strängnäs. Rasen welsh springer spaniel beskrivs av svenska kennelklubben som en sportig, allsidig hund som kräver en hel del motion och vill ha meningsfulla, stimulerande uppgifter att utföra. Så lilla Winston lär inte bara vara en jaktkompis till Ulf, utan även en partner i löparspåren, berättar M-ledaren för Aftonbladet.

– Familjen har länge velat ha hund och när våra barn nu blivit så pass stora att de kan hjälpa till tyckte vi att det var dags att slå till. Dessutom ska det bli kul att få en till löparkompis och en kompis i skogen, säger han till tidningen.

Ulf Kristersson och hustrun Birgitta Ed
Ulf Kristersson och hustrun Birgitta Ed

”Vi är ganska samspelta”

Birgitta och Ulf har tidigare berättat för Svensk Damtidning att de är väldigt enade i sina tankar och åsikter. Där den ene slutar prata tar den andre vid, och de brister ofta ut i ett samstämmigt och härligt skratt.

– Det hänger ihop med att vi har blivit vuxna tillsammans och gjort den här resan ihop, och då blir man ganska samspelta. Vi är ett team och våra döttrar brukar säga att det är omöjligt att få oss att tycka olika.

Läs mer: Ulf Kristersson om kärleken och adoptionen av döttrarna: ”Det var en tuff resa”

Kinberg Batra skaffade också hund

Att skaffa en ny pälsbeklädd vän verkar vara ha blivit lite av en tradition bland just M-ledare när det blåser snålt på jobbet. Ulfs företrädare och förre partiledaren Anna Kinberg Batra valde nämligen också att utöka familjen med en lurvig liten krabat, bara några månader innan hon avgick från sin post. Hunden Bodil, som är en cavalier king charles spaniel, är numera en av medlemmarna i familjen Kinberg Batra – och stoltserar själv med ett eget Instagramkonto. Med sina drygt 3 200 följare på plattformen har flera medier dömt hennes närvaro på nätet som en succé. Och visst är hon gullig…

Läs mer:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar